کد خبر: ۵۶۰۰۸
تاریخ انتشار : ۲۱ دی ۱۳۸۵ - ۱۱:۱۰
نیویورک تامیز سخنرانی بوش را تحلیل کرد

مخالفت مجدد بوش با مذاکره با ایران

آفتاب‌‌نیوز : جرج بوش در سخنرانی خود ایران را متهم به حمایت از دشمنان آمریکا در عراق کرد و گفت: ما حملات شورشیان عراقی علیه نیروهایمان را سرکوب خواهیم کرد و در این راستا به تخریب شبکه‌هایی که تامین سلاح و آموزش دشمنان ما در عراق را برعهده دارند می‌پردازیم. 

روزنامه نیویورک تایمز اظهارات خصمانه جرج بوش را نشان دهنده ناکامی‌های دولت‌ آمریکا در مواجهه با ایران که مقامات کاخ سفید آن را مقصر اصلی کشتار نظامیان آمریکایی در عراق می‌دانند عنوان کرد. 

مقامات نظامی آمریکایی در بغداد می‌گویند اطلاعاتی بدست آورده‌اند که دخالت‌های ایران در عراق را به اثبات می‌رساند، اما دولت هنوز این اطلاعات را افشا نکرده است. مقامات آمریکا مدعی هستند نیروهای قدس از شاخه‌های سپاه پاسداران  از شبه نظامیان شیعی در عراق و حملاتشان علیه نیروهای آمریکایی حمایت می‌کند. این ادعا بارها از سوی تهران و بغداد رد شده است اما ظاهرا مقامات آمریکایی ترجیح می‌دهند در شرایطی که دولت حاکم بر عراق از تاثیرگذاری و کمک‌های مثبت ایران ابراز رضایت می‌کند، موجی از اتهامات را متوجه ایران کنند.

یک مقام آمریکایی که اخیرا از بغداد بازگشته در گفت‌وگو با روزنامه نیویورک تایمز گفت: فرماندهان آمریکایی در عراق معتقدند ایران از نفوذ سیاسی گسترده خود در عراق استفاده کرد و زمینه عدم توافق شیعیان و سنی‌ها در این کشور را فراهم کرده است. 

جرج بوش در سخنرانی خود همچنین از طرح اعزام نیروهای نظامی بیشتر به خلیج فارس حمایت کرد. مقامات آمریکایی هدف از این اقدام را با مقابله با اهداف ایران برای تسلط نظامی بر منطقه عنوان کرده‌اند. 

با این حال اکثر مقامات آمریکایی می‌گویند به نظر نمی‌رسد آخرین گزینه برای مقابله با ایران حمله نظامی باشد. اما آنها معتقدند اعضا ارشد دولت جرج بوش از جمله کاندولیزا رایس وزیر خارجه و معاونش استفان هدلی تصمیم گرفته‌اند از میانجیگری تهران در حل مسائل عراق جلوگیری کنند. 

دولت آمریکا که از تلاش‌های دیپلماتیک برای اعمال تحریم‌های وسیع‌ علیه ایران نا‌امید شده است می‌خواهد به شکل دیگری فشار علیه ایران را افزایش دهد. شورای امنیت سازمان ملل در 23 دسامبر 2006 قطعنامه تحریم علیه ایران را تصویب کرد اما مقامات آمریکایی می‌دانند این قطعنامه آنقدر ملایم است که نمی‌تواند عامل موثری در تحت فشار قرار دادن ایران برای تعلیق غنی‌سازی اورانیوم باشد. 

از این‌رو آمریکا موسسات مالی و دولت‌ها در اروپا، ژاپن و چین را برای قطع روابط تجاری با ایران تحت فشار قرار داده است. به عنوان مثال در دیدار هفته گذشته کاندولیزا رایس با معاون وزیر خارجه چین آمریکا دولت چین را برای قطع قرارداد 16 میلیارد دلاری گاز طبیعی با ایران را تحت فشار قرار داد.

 پیش‌بینی می‌شود جرج بوش کشورهای دیگر را نیز برای قطع همکاری تجاری و مالی با ایران تحت فشار قرار دهد. مقامات آمریکایی‌ امیدوارند فشارهای اقتصادی ضمن متقاعد کردن ایران به توقف فعالیت هسته‌ای بتواند تهران را از مخالفت با استراتژی بوش در عراق باز دارد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین