آفتابنیوز : عبدالعباس زبیدی نیا معاون قضایی و رئیس شوراهای حل اختلاف خوزستان در گفتوگو با میزان از عفو و بخشش قاتلی که ۶ سال پیش در نزاعی بین دو طایفه در شهرستان حمیدیه یک نفر را به قتل رسانده بود خبر داد و گفت: سال ۱۳۹۱ در روستاهای شارطاق و حریجه از توابع شهرستان حمیدیه نزاع و درگیری بین دو طایفه بر سر اراضی کشاورزی صورت میگیرد که در این درگیری یک نفر کشته و چند نفر دیگر مجروح و چند دستگاه خودرو و منزل تخریب شد و سالها ۵۰۰ هکتار زمین بدون کشت باقی ماند و ۲۵ پرونده در مراجع قضایی اهواز و حمیدیه علیه همدیگر تشکیل دادند.
وی افزود: با دخالت رئیس دادگستری حمیدیه مبنی بر مصالحه و جلوگیری از درگیری دوباره بین این دو طایفه، پرونده برای ایجاد صلح و سازش به شورای حل اختلاف این شهرستان ارجاع داده شد و با حضور حجت الاسلام تقوی رئیس دادگستری و اعضاء خدوم و تلاشگر شورای حل اختلاف این شهرستان و طی تشکیل چندین جلسه با بزرگان و ریش سفیدان طرفین، نهایتاً بین این دو طایفه پس از ۶ سال صلح و سازش ایجاد و خانواده مقتول با اعلام رضایت و عفو و بخشش خود، قاتل را از چوبه دار رها کردند.
زبیدی نیا در ادامه اظهار داشت: الحمدالله بعد از این مصالحه روز بعد کشاورزان اقدام به شخم اراضی کشاورزی برای کاشت محصول نمودند.
زنجان؛ بخشش یک اعدامی پای چوب دار
همچنین یک قاتل محکوم به قصاص در شهرستان ابهر مورد عفو اولیای دم قرار گرفت و با رهایی از دار مجازات پس از 14 سال از زندان آزاد شد.
علاء الدین کریمی روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: با وساطت امام جمعه ابهر و خرمدره، مقام های قضایی، ریش سفیدان و معتمدان استان، خانواده مقتول پای چوبه دار از خون قاتل گذشت کرده و رضایت دادند.
وی گفت: این پرونده از یک نزاع دسته جمعی شروع شد، تا در پی یک اتفاق حین نزاع یکی از افراد جوان با حدود 30 سال سن، مرتکب قتل عمد شود.
وی خاطرنشان کرد: همه باید به نتیجه عمل و رفتاری که از ما سرخواهد زد فکر کنیم، تا شاهد اتفاق های ناگواری مانند قتل نباشیم.
وی تصریح کرد: آسیب های اجتماعی را می توان با آموزش مناسب به میزان زیادی کنترل کرد و کاهش داد، لذا باید خانواده، مسئولان و متولیان امر در این حوزه روی موضوع آموزش برنامه ریزی و تاکید داشته باشند.
او تاکید کرد: باید در جامعه برای فرهنگ سازی 'گذشت'، که باعث نجات یک فرد دیگر می شود، بیش از اینها تلاش کنیم.
کریمی ادامه داد: جا افتادن این فرهنگ در جامعه باعث ارتقای رفتار مردم در برخورد با اینگونه مسائل خواهد شد.
سال گذشته با وساطت ریش سفیدان، معتمدان شهر و برخی مسئولان، خانواده هفت مقتول راضی شدند تا از خون محکومان به قصاص گذشت کنند.