آفتابنیوز : عضو کمیسیون اقتصادی مجلس روز یکشنبه در جمع خبرنگاران در پاسخ به سؤالی مبنی بر تأخیر در ارایه لایحه بودجه از سوی دولت و اثر آن بر روند رسیدگی در مجلس اظهار داشت: فرصت از مجلس گرفته شده زیرا بدون احتساب تعطیلات رسمی که مجلس اجازه کار ندارد بررسی بودجه در کمیسیونهای تخصصی تلفیق و صحن علنی به 67 روز کاری نیاز دارد.
نادران تصریح کرد: با این تأخیر فرایند بررسی بودجه در مجلس فشردهتر میشود و کار را برای مجلس به منظور رسیدگی درست سخت خواهد کرد.
عضو کمیسیون اقتصادی در پاسخ به این پرسش که «گفته شده به دلیل تغییرات عمده بودجه 85 توسط مجلس، دولت لایحه بودجه 86 را با تأخیر ارایه خواهد کرد؟»، گفت: اعتقاد ندارم که دولت بخواهد در مقابله با مجلس چنین کاری انجام دهد.
وی افزود: تغییر مدیران سازمان مدیریت و برنامهریزی و همزمانی تفویض اختیارات وزارت کشور و ناآشنایی مسئولان استانی وزارتخانهها با وظایف و نحوه بودجه بندی باعث شده ارایه لایحه بودجه 86 با تأخیر صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه «بودجه عمومی دولت در لایحه بودجه 86 نسبت به سال جاری تغییر نکرده»، گفت: با احتساب متممها در بودجه 85، این تغییرات ناچیز است و فقط مهمترین موضوع در بودجه سال آینده، بستن بودجه بر پایه درآمد نفتی 45 دلار است که با توجه به روند قیمتها و پیشبینی بازار بینالمللی نفت، بیش از حد خوشبینانه است.
وی افزود: اگر دولت و مجلس بپذیرند که کسری بودجه را از محل استقراض از بانک مرکزی تأمین کنند، خسارت آن کمتر خواهد بود تا اینکه بودجه را غیرواقعی تنظیم کرده و به منابع ارزی متکی نمایند که تحقق آن را باید در نظر گرفت.
نادران در پاسخ به سؤال دیگری درباره خارج کردن اعتبارات توسط برخی بانکهای خارجی از پروژهها اظهار داشت: ما به تعاملات مالی بینالمللی نیاز داریم و در بازار سرمایهگذاری لازم است که روابط تجاری با کشورها را توسعه دهیم و اینکه گفته شده در صورت تحریم نیاز به فاینانس نداریم، درست نیست زیرا منابع مالی ما اجازه تأمین مالی پروژهها را نمیدهد.
وی گفت: ما در پروژه علاوه بر فاینانس به انتقال تکنولوژی، تقویت سطح فنی فعالیتها نیاز داریم که نباید تعاملات را نادیده و دست کم بگیریم.
عضو فراکسیون اکثریت درباره فشارهای بینالمللی اقتصادی به ایران گفت: این فشارها از قدیم بوده است. ما باید منابع مالی پروژهها متنوع سازیم و کشورهای مختلف را درگیر در پروژههای خود نماییم.
نادران افزود: همانطور که پیش از این کشور چین در سرمایهگذاریهای ایران شرکت کرده میتوان کشورهای دیگر را نیز وارد سرمایهگذاری در بازار ایران نمود. با این کار میتوان حساسیت تأمین منابع مالی را به حداقل برسانیم.