آفتابنیوز : آفتاب: نماینده سابق ایالات متحده در سازمان ملل مدعی شده است که تحریم های اقتصادی به خودی خود نخواهد توانست مانع از «دستیابی ایران به تسلیحات اتمی» شود. او که اینک مجددا به جمع همفکران نومحافظهکار خود در موسسه تحقیقاتی «آمریکن اینتر پرایز» پیوسته، مشخصاً رویکردی مخاصمه جویانه در قبال برنامه هستهای ایران دارد.
به گزارش هفتهنامه بریتانیایی ساندی تایمز، جان بولتون در گفتگو با این نشریه به حضور خود در گفتگوهای طولانی مربوط به تصویب قطعنامههای شورای امنیت علیه برنامههای هستهای ایران و کره شمالی اشاره کرده و گفت «برای من انجام این کار (مذاکره با سایر اعضای شورا) بینهایت عذابآور بود زیرا هیچ اعتقاد به اثربخش بودن چنین قطعنامههایی نداشتم».
بولتون با اشاره به اینکه در سمت نماینده آمریکا در سازمان ملل برای نخستین بار در مذاکرات مربوط به برنامه هستهای ایران شرکت میکرده است گفت که میتواند تصور کند همتایان فرانسوی، آلمانی و بریتانیاییاش که سالها درگیر این موضوع پیچیده بودهاند چه «کار شاقی» را به انجام میرساندند!
وی با اشاره به اینکه رویکرد کنونی شورای امنیت درخصوص برنامه هستهای ایران را «شکست خورده» میداند گفت: تحریمهای ضعیفی که رضایت پکن و مسکو را جلب می کند هیچگاه نمیتواند مانع دستیابی ایران به تسلیحات اتمی شود.
بولتون با تاکید بر اینکه «دیگر صدای امریکا در سازمان ملل نیست» می گوید: «دولت بوش بیشتر از همیشه درتلاش برای پیداکردن یک راه حل سیاسی برای بحران هستهای ایران است، ولی زمان چندانی برای آزمون و خطاهای دیپلماتیک وجود ندارد».
چهره شاخص گروه موسوم به «بازها» که از تندروترین و افراطیترین فعالان نومحافظهکار محسوب میشود مدعی شده است که «تغییر رژیم»! ایده بهتری نسبت به حمله نظامی علیه تاسیسات اتمی ایران است، ولی درصورت عدم توفیق در این سیاست استفاده از نیروی نظامی باید در دستور کار قرار بگیرد چراکه به گفته او «بدترین چیز قابل تصور در خاورمیانه یک ایران مسلح به سلاح اتمی است».
بولتون همچنین به این موضوع اشاره کرده است که سازمان ملل درصورت عدم انجام یک بازنگری اساسی در ساختار و شرح وظایفش طی سالهای آینده به نهادی تبدیل خواهد شد که اقتدارش از سوی سایر سازمانهای بینالمللی و منطقهای به چالش کشیده میشود.
وی با حمایت از افزایش گستره منطقهای حضور ناتو در سایر کشورها می گوید: «15سال پیش تقاضای مردم این بود که اجازه دهید ناتو از اروپا خارج شود. اکنون ناتو به افغانستان رفته و جز فرانسه و آلمان تمام اعضای آن در عراق حضور دارند». بولتون همچنین گفت که به اعتقاد وی اسرائیل، استرالیا و ژاپن نیز باید به ناتو ملحق شوند تا این سازمان بتواند انجام «ماموریتهای جهانی» را نیز بر عهده گیرد.
نماینده پیشین سازمان ملل و از تئوریسینهای حمله به عراق همچنین می گوید که از نگاه وی هیچ ارتباطی بین بحران کنونی عراق و صلح اعراب و اسرائیل وجود ندارد و «رایس در تلاش برای احیای فرآیند صلح خاورمیانه فقط وقت خود را هدر میدهد زیرا وقتی که افراد فتح و حماس همدیگر را می کشند مجالی برای صلح با اسرائیل وجود ندارد».