کد خبر: ۵۶۲۴۲
تاریخ انتشار : ۲۶ دی ۱۳۸۵ - ۱۹:۰۶
نقد تلویحی هاشمی از رویکرد پوپولیستی:

با صدقه به عدالت نمی‌رسیم

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: آیت الله هاشمی رفسنجانی طی سخنانی در اجلاس بین المللی كیمته‌ امداد امام خمینی(ره) و موسسات غیردولتی بین المللی با تاكید بر اهمیت توسعه‌ پایدار خاطرنشان کرد «شرط تاثیرپذیری توسعه‌، پایدار بودن آن است و برای تحقق آن شرایط مختلفی وجود دارد كه یكی از آن‌ها فقرزدایی است. اگر بخواهیم پیشرفت داشته باشیم، باید فقرزدایی كنیم تا ریشه‌ فقر یا كنده شود یا خیلی محدود گردد». 

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: اگر فكر می‌كنیم با صدقه و خوراك بخور و نمیر دادن می‌توان به عدالت رسید اشتباه می‌كنیم.

وی با اشاره به پیشینه‌ تشكیل كمیته‌ امداد گفت: كمیته‌ امداد با هدف فقرزدایی تشكیل شد و تاكنون هم 40 عنوان كار برای فقرا انجام داده است. برخی ضرورت‌ها روزانه و برخی از این كارها زیربنایی است.

هاشمی رفسنجانی در ادامه به دیدگاه اسلام در فقرزدایی اشاره كرد و گفت: اسلام همواره بر خودكفا شدن افراد تاكید داشته است و پیامبر(ص) و امامان ما هم تاكید داشته‌اند كه اگر كسی از ما چیزی بخواهد به او می‌دهیم اما تلاش كنید كه بی‌نیاز شوید.

هاشمی رفسنجانی «جهل را عامل فقر» و «فقر را هم عامل جهل» خواند و گفت: یكی از بهترین راه‌های فقرزدایی آموزش است و آموزش كودكان افراد نیازمند می‌تواند فقر را یك خانواده به صورت ریشه‌ای دور كند.

وی ادامه داد: طبیعت استعمار ایجاد فقر است، سردمداران دنیای استكبار همه در خانه‌های مجلل زندگی می‌كنند اما منابع كشورهای فقیر را می‌برند، شاید كارهای كوچكی هم انجام دهند.

وی گفت: ‌یكی از حقوق اساسی انسان‌ها كار با شرافت است و صاحبان دولت‌ها باید زمینه‌ چنین حقی را برای آحاد جامعه فراهم كنند.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه به لایحه‌ فقر زدایی اشاره كرد و گفت: این لایحه ، بسترهای مناسبی را برای فقرزدایی مطرح می‌كرد كه به سرانجام نرسید.

وی در ادامه بیشترین خدمات كمیته‌ امداد را در روستاها دانست و گفت: پیش از انقلاب روستاها وضعیت نامناسبی داشتند، اما پس از انقلاب برق و آب و بسیاری از امكانات شهری به روستاها رفت و روستاها خیلی شبیه شهرها شدند. كمیته‌ امداد هم بیشتر برنامه‌هایش برای روستاهاست. ما بعد از انقلاب به این نكته رسیدیم كه باید توسعه را از روستاها شروع كرد.

هاشمی ‌رفسنجانی به امكانات دولت اشاره كرد و اظهار داشت: دولت امكانات بسیاری دارد و بسیاری از كارخانه‌ها دولتی هستند كه قرار شده است، این‌ها را در بورس بفروشیم و پول آن را به خزانه بدهیم و از طریق برنامه و بودجه در راستای فقرزدایی چهار هدف «خودكفایی، اصلاح تعاونی و تقویت آن،‌ همكاری با بخش خصوصی و تقویت زیربناها» كار كنیم.

وی بر خصوصی سازی طبق تبصره‌ ذیل اصل 44 تاكید كرد و گفت: متاسفانه این بخش هنوز به خوبی اجرایی نشده است.

وی در پایان با اشاره به وضعیت جهان امروز، فقرزدایی را امری ناگزیر خواند و گفت: حتی كشورهای استكباری هم این را فهمیده‌اند كه باید مظاهری از فقر را از بین ببرند و فقرزدایی كنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین