کد خبر: ۵۶۳۸۴
تاریخ انتشار : ۲۹ دی ۱۳۸۵ - ۱۶:۱۷

بازار قماش خالی از پارچه؟

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: درپی تصمیم دولت مبنی بر تخصصی شدن گمرکات، ترخیص برخی از کالا مانند پارچه تنها از چند گمرک صورت می‌گیرد و این موضوع سبب شده تا واردات این جنس پرمصرف در مدت زمان طولانی‌تری صورت بگیرید. منابع خبری آفتاب در بازار پارچه به خبرنگار اقتصادی ما گفتند‌ «اکنون به دلیل اینکه پارچه تنها از چند گمرک ترخیص می‌شود بعد از خرید خارجی این کالا مدت زمان زیادی طول می‌کشد تا این جنس حمل و به گمرک مورد نظر دولت برسد از این رو بازار پارچه با کمبود بیش از حد جنس روبرو شده است». 

این منابع می‌گویند: بازاریان در حال حاضر برای ترخیص پارچه‌هایی که از خارج وارد کرده‌اند باید مدت زیادی در انتظار رسیدن کالای خود بمانند در حالی که پیش از این کالاهای وارداتی آنها پس از مدت کوتاهی به هر یک از گمرکات نزدیک تر به کشور مبدأ می‌رسید و امکان ترخیص سریعتر آن وجود داشت.
 
این گزارش حاکی از آن است که با تخصصی شدن کمرگات مشکلات زیادی برای واردکنندگان اجناس مختلف پیش خواهد آمد. 

محمدهاشم رهری رئیس کل گمرک ایران اخیرا گفته است که تخصصی شدن گمرک به منظور کاهش قاچاق کالا و تشدید نظارت‌ها صورت می‌گیرد، این در حالی است که کارشناسان معتقند با وجود محدودیت بنادر و گمرکات کشور تخصصی شدن گمرک به معضلات ورود کالا دامن خواهد زد. این کارشناسان با بیان اینکه در حال حاضر باتوجه به محدودیت‌ها تخصصی شدن کمرگ الزامی به نظر نمی‌رسد تأکید می‌کنند که گمرک با نظارت دقیق‌تر بر واردات کالا می‌تواند از ورود کالای قاچاق به کشور جلوگیری کند. 

در این زمینه، یک واردکننده پارچه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی آفتاب گفت: پیش از این پارچه‌های خارجی ما تنها 10 تا 15 روز بعد از خرید به گمرک می‌رسید اما حالا حدود 2 ماه طول می‌کشد تا به یکی از چهار بندر مورد نظر دولت برسد. وی افزود: با این اتفاق پارچه‌هایی که ما برای عید از خارج خریداری کرده‌ایم 2 بعد به دست بازاریان و تولیدکنندگان پوشاک می‌رسد. این مسأله باعث می‌شود که تولیدکنندگان پوشاک فعلا بیکار باشند و زمانی هم که پارچه‌های ما از راه می‌رسد چون زمان مصرف آنها گذشته دیگر خریداری برای آنها پیدا نمی‌شد. 

وی با بیان اینکه حدود 2 تا 3 ماه است که این اتفاق برای بازار پارچه رخ داده است افزود: با این شرایط پیش‌بینی می‌کنم که در شب عید بازار پوشاک با گرانی غیرمنتظره روبرو شود. این وارد کننده پارچه گفت: در حال حاضر ما باید خسارت ضعف در برنامه‌ریزی را پرداخت کنیم چرا که مثلا پارچه‌های زمستانی ما هنوز به دست ما نرسیده و بازار پارچه خالی از هرگونه پارچه جدید است. 

وی درباره استفاده از پارچه‌های داخلی برای جبران این کسری بازار گفت: حجم کم تولید پارچه‌های داخلی نمی‌تواند پاسخگوی نیاز بازار باشد و از سوی دیگر تنوع کم این پارچه‌ها دست تولیدکنندگان را برای تولید خواهد بست پس فعلا راهی به جز واردات پارچه‌های خارجی نداریم در غیر این صورت قیمت پوشاک به اندازه‌ای بالا خواهد رفت که مصرف‌کنندگان عادی دیگر توان خرید را نخواهند داشت. 

وی گفت:‌ دولت با اینکار می‌خواهد جلوی قاچاق کالا را بگیرد در حالی که اگر بر کار کارمندان خود که وظیفه ترخیص کالا را در گمرکات بر عهده دارند نظارت کند تا حد زیادی قاچاق کالا از بین خواهد رفت.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین