کد خبر: ۵۶۳۹۴۸
تاریخ انتشار : ۰۱ دی ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۱

تاثیر مخدرهای سنتی و صنعتی بر دندان‌ها

یک متخصص دندانپزشکی با تاکید بر پیشگیری از مصرف مواد مخدر گفت: مواد مخدر باعث ضعیف شدن خون‌رسانی شده و این خون‌رسانی باعث تحلیل و تضعیف لثه دندان می‌شود.
آفتاب‌‌نیوز :
دکتر مهرداد اشتهاردی اولین نشانه‌های ظاهری در افراد معتاد را خرابی لثه و دندان برشمرد و گفت: مواد مخدر باعث ضعیف شدن خون‌رسانی شده و این خون‌رسانی باعث تحلیل و تضعیف لثه دندان می‌شود. وقتی هم لثه‌ها تحلیل بروند، ریشه دندان‌ها نمایان می‌شوند.

وی افزود: ریشه دندان لایه محافظ مینا را ندارد و بسیار مستعد پوسیدگی است؛ به‌عنوان مثال نشانه شخصی که تریاک و مشتقات آن را مصرف می‌کند این است که دندان‌هایش پوسیدگی‌های سیاه دارد و این پوسیدگی، باعث شکستگی دندان‌ها می‌شود.

متخصص دندانپزشکی بیان کرد: مواد مخدر صنعتی نیز به دلیل اسیدی بودن باعث ضعف در خون‌رسانی، تغییر لثه‌ها، پوسیدگی بیش از حد دندان‌ها می‌شوند و خیلی زودتر از مواد مخدر سنتی اثرات خود را نشان می‌دهند.

اشتهاردی یادآور شد: داروهای محرک و قرص‌ها باعث می‌شوند که فرد دندان‌هایش را به طور عصبی روی هم فشار دهد و دندان‌ها دچار سایش شوند. این روند سایشی می‌تواند به از دست رفتن دندان‌ها منجر شود. خشک شدن دهان در اثر مصرف این مواد حادث می‌شود. خود این خشکی دهان و نبود اثر شست و شو ضدمیکروبی بزاق، باعث پوسیدگی می‌شود. متامفتامین هایی هم که با پایپ مصرف می‌شوند، علاوه بر اثر غیرمستقیم و مستقیم پوسیدگی‌زا، به زخم‌های داخل دهانی منجر می‌شوند.

وی تشریح کرد: معمولا این افراد تا زمانیکه مصرف کننده مواد مخدر هستند به علت مصرف مواد و رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان به پزشک مراجعه نمی‌کنند و وقتی دندان‌هایشان سیاه و تمام بافت دندان فاسد شد به دندانپزشک مراجعه می‌کنند که در بیشتر این موارد، دندان‌ها را نمی‌توان حفظ کرد و باید کشیده شوند.

به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ متخصص دندانپزشکی ادامه داد: یکی دیگر از علل عدم مراجعه این افراد به دندانپزشک نیز هزینه‌های درمان است. متاسفانه معمولا این قشر از افراد، از وضعیت اقتصادی مناسبی برخوردار نیستند و به علت اعتیادشان بیشتر اولویت‌های آنان در زندگی در تهیه مواد مخدر خلاصه می‌شود؛ بنابراین درمان در اشخاصی که از لحاظ اعتیاد بهبودنیافته محسوب می‌شوند، معمولا نتیجه‌بخش و مثبت نیست.

اشتهاردی در انتها به راهکارهای درمانی در این افراد اشاره کرد و گفت: درمان‌های تخصصی به ماده مخدر مصرفی و اثر آن بر دندان‌ها و لثه شخص بستگی دارد اما ممکن است شامل موارد فلوراید درمانی برای کاهش پوسیدگی دندان‌ها یا استفاده از روکش‌های دندانی و یا کشیدن دندان پوسیده و استفاده از دندان‌های مصنوعی و ایمپلنت‌های دندانی باشد اما بدون شک بهترین و مهمترین درمان در این بیماران در مرحله اول درمان اعتیاد است.

منبع: ایسنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین