آفتابنیوز : بانک مرکزی در راستای جلوگیری از تخلفات کارتی بانکی، پولشویی و نقل و انتقالات پول بدون مشخصبودن مبدا و مقصد، چندی پیش مقرر کرد که میزان تراکنشهای بانکی برای هر کارت بانکی در طول روز به سقف ۵۰ میلیون تومان تقلیل داده شود. پس از آن برای جلوگیری از تخلفاتی از جمله افتتاح حسابهای متعدد و انتقال پول از طریق کارتهای مختلف، تصمیم بر آن شد که سقف تراکنشهای روزانه بانکی برای هر کدملی ۱۰۰ میلیون تومان و برای هر کارت بانکی نیز تا ۵۰ میلیون تومان تعیین شود.
این تصمیمها سبب شد که میزان نقل و انتقال پول از طریق کارت و تراکنشهای بانکی کاهش یابد و به نوعی جلوی برخی تخلفات گرفته شود؛ اما روش جدیدی که متخلفان از آن استفاده میکنند، این است که با پرداخت مبلغی ناچیز به افراد کماطلاع و افتتاح حساب به نام آنها و درج مشخصات این افراد در بانکها، کارت بانکی آنها را در اختیار گرفته و با آن اقدامات غیرقانونی انجام میدهند. علاوه بر اینکه مردم باید در این زمینه با کسب اطلاعات کافی از در اختیار قرار دادن کارت بانکی خود به هر شخص ناآشنا خودداری کنند، یکی از لازمههای جلوگیری از تخلفات بانکی از طریق کارت، ساماندهی این کارتها و ثبت تمامی اطلاعات آنها در بانک مرکزی است.
اخیرا برخی شعب بانکها ابراز داشتهاند که بانک مرکزی ممکن است فعالشدن کارتهای بانکی را ۴۸ ساعت پس از افتتاح حساب و درخواست کارت بانکی توسط مشتری امکانپذیر کند. به این ترتیب در صورتی که بانک مرکزی به این تصمیم برسد، کارتهای بانکی پس از درخواست صدور کارت جدید، تعویض کارت یا درخواست المثنی توسط مشتری صادر شده اما ۴۸ ساعت پس از صدور فعال میشود.
ممکن است این اقدام از برخی تخلفات در شبکه بانکی جلوگیری کند، اما مشکلاتی را نیز برای مشتریان ایجاد خواهد کرد.
به گزارش ایسنا، در مقابل این ادعای شعب بانکها، پیگیری ایسنا از بانک مرکزی حاکی از آن است که برنامهای در این خصوص وجود ندارد و بانک مرکزی فعالشدن کارتهای بانکی، ۴۸ ساعت پس از صدور را تکذیب کرد.