کد خبر: ۵۶۷۷۳۳
تاریخ انتشار : ۱۹ دی ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۵

حدادعادل: شک نکنید زبان فارسی در خطر است

رییس بنیاد سعدی با بیان اینکه حفظ زبان فارسی، حفظ هویت ایرانی است، هشدار داد که زبان فارسی در خطر است و این مسئله را می‌توان در نقاط مختلف کشور مشاهده کرد.
آفتاب‌‌نیوز :
نشست خبری نخستین مدرسه زمستانی دانش و زبان ادبیات فارسی با حضور غلامعلی حداد عادل رییس بنیاد سعدی و معاونان او صبح چهارشنبه ۱۹ دی در محل این بنیاد برگزار شد.

در ابتدای این نشست حدادعادل درباره فعالیت این بنیاد در حوزه آموزش زبان و ادبیات فارسی، بیان کرد: «فعالیت های ما حول چند محور صورت می‌گیرد، یکی از آن‌ها تالیف کتاب‌های درسی است، ما تالیف ۷۰ اثر را در چشم‌انداز خود پیش بینی کردیم که ۱۵ جلد آن تا به امروز چاپ شده و در نقاط مختلف دنیا تدریس می‌شود. در کنار تالیف کتاب، فعالیت آموزش زبان فارسی را در فضای مجازی نیز آغاز کرده و یک استودیو در محل بنیاد ایجاد شده است و آموزگاران به صورت اینترنتی به آموزش زبان فارسی می‌پردازند.»

او همچنین به برگزاری دوره‌های کوتاه و بلند مدت فارسی آموزی و تربیت مدرس در بنیاد سعدی اشاره کرد و گفت: «از ابتدای تاسیس تا کنون ۷۰ دوره تربیت مدرس زبان فارسی از سوی ما برگزار شده و در آن افرادی که حداقل دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد در زمینه زبان فارسی یا آموزش یکی از زبان های خارجی و یا زبان شناسی هستند شرکت کرده اند. همچنین تاکنون ۲۰ دوره دانش افزایی برگزار کردیم و با بیش از ۳۰ موسسه داخلی و خارجی تفاهم نامه همکاری امضا شده است. دوره تربیت آموزگاران زبان فارسی نیز داریم، ضمن آنکه دوره دانش افزایی هم برگزار می‌کنیم.»

بودجه بنیاد سعدی در ظاهر افزایش یافته است

رییس بنیاد سعدی درباره افزایش بودجه این بنیاد در لایحه بودجه پیشنهادی دولت برای سال ۹۸، توضیح داد: «ظاهر بودجه ما نشان دهنده افزایش جزیی به اندازه چهار و هفت دهم درصد است، اما هشتاد درصد بودجه بنیاد باید صرف خرید ارز شود. سال گذشته توان‌مان را برای خرید ارز ۳۵۰۰ تومانی بسته بودیم اما امسال بودجه‌مان با افزایش اندکی همراه شده است در حالیکه قیمت ارز سه برابر شده است و این مسئله نشان می دهد که چقدر بودجه ما کم شده است و می توان گفت با همان بودجه مجبور به تهیه ارز هستیم و باید خودمان را با آن تطبیق دهیم.»

حدادعادل ادامه داد: «همچنین باید با این بودجه ۲۰ درصد افزایش حقوق را در نظر بگیریم البته بنیاد سعدی در حدود ۵۰ کارمند بیشتر ندارد و سعی مان این بوده این نهاد بیشترین بودجه خود را صرف آموزش زبان فارسی در دنیا کند.»

او در بخش دیگر سخنان خود، درباره خطر بزرگی که زبان فارسی را تهدید می‌کند، گفت: «شک نکنید که زبان فارسی در خطر است، کافی است که به نقاط مختلفی از شهر و کشور خود مراجعه کنید که ببینید اثری از زبان فارسی نیست، در نقاط مختلف هم خلاف قانون شاهد استفاده نشدن از زبان فارسی و به کار بردن زبان خارجی هستیم. در حالی که حفظ زبان فارسی به معنای حفظ هویت ماست و همه باید برای حفظ آن همت کنیم. در تمام دنیا صداوسیما و شبکه های رادیویی و تلویزیونی پشتیبان زبان ملی هستند در ایران هم که زبان ما دارای چنین سابقه تاریخی است باید رسانه ملی بیش از این برای حفظ آن فعالیت کند.»

واکنش به تعطیلی کرسی‌های آموزش زبان فارسی

حدادعادل از کاهش کرسی های آموزش زبان فارسی در جهان خبر داد و گفت: «مهر ماه امسال وزارت علوم به دلیل تنگناهای ارزی، از ۳۷ کرسی‌ زبان فارسی، ۱۹ کرسی را تعطیل کرد و ما متاسف شده و اعتراض کردیم زیرا که در کنار میلیاردها دلاری که در کشور صرف انواع احتیاجات می شود، صرف یک میلیون دلار برای آموزش و گسترش زبان فارسی موردی نبود که به سرعت حذف شود و اساتید بازگردند. البته پس از انتقادها وزارت علوم در تدارک شرایطی است تا اساتید را بازگردانده و این کرسی ها را فعال کند.»

در بخش دیگر این نشست رضا مراد صحرایی معاون آموزش و پژوهش بنیاد سعدی درباره نخستین دوره مدرسه زمستانی این بنیاد، توضیح داد: «در مدرسه زمستانی مهمانانی از ۲۰ کشور دنیا خواهیم داشت و این مدرسه با هزینه شخصی شرکت کنندگان برگزار خواهد شد و ۳۱ نفر پذیرش کرده‌ایم، سطح افراد هنوز مشخص نیست و پیش‌بینی می‌شود که مدرسه ای موفق باشد و در آینده نیز ادامه پیدا کند. شروطی‌ که در دوره‌های دانش افزایی داشته‌ایم را در این مدرسه لحاظ نکرده‌ایم و افراد حاضر ارتباطی از قبل با بنیاد نداشته و این نخستین حضور آن‌ها در دوره‌های بنیاد است.»

خبرآنلاین 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین