آفتابنیوز : آفتاب: دکتر«محمد ستاریفر» رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی در دولت خاتمی تاکید کرد که بودجه تقدیمی دولت به مجلس برای سال 86 با افزایش وابستگی به درآمدهای نفتی همراه خواهد بود. به گزارش خبرنگار سیاسی آفتاب، ستاریفر این مطلب را در مقالهای با عنوان «دولت و بودجه 86» بیان کردهاست.
وی در ابتدای مقاله خود آوردهاست: دولت نهم، بویژه ریاست محترم جمهور، به لحاظ بیاعتقادی به برنامهچهارم توسعه وسند چشمانداز 20 ساله بودجههای خود را در چارچوب اسناد بالادستی بودجه (چشمانداز سیاستهای كلی، قانون برنامه چهارم، سیاستهای كلی اصل 44) قرار نداده و پایبندی حقوقی، قانونی، فنی، برنامهای، مالی و بودجهای بدان ندارند.
آشفتگی بودجه از نظر خوشچهره نماینده تهران (کلیک کنید)
ستاریفر در عین حال افزوده: اگرچه ریاست محترم جمهور در موقع تقدیم لایحه بودجه 86 به مجلس، برای اولین بار اعلام كردند كه دولت سعی كرده در جهت تحقق چشم انداز و برنامه چهارم برنامه اقتصادی خود را تقدیم كند اگرچه عملی كه صورت نگرفته ولیكن این به رسمیت شناختن شفاهی اسناد قانونی توسعه كشور توسط ریاست محترم جمهور را باید در این شرایط كشور به فال نیك گرفت.
اظهارات محمد هاشمی در همین زمینه (کلیک کنید)
نویسنده مقاله با اشاره به برخی انتقادهای نمایندگان مجلس از بودجه 86 افزوده: در سال جاری خوشخبتانه شاهد نگرانی تعدادی از نمایندگان مجلس بودهایم كه دغدغههای خود را در رابطه با بیارتباط بودن بودجه با اسناد قانونی چشم انداز و برنامه چهارم را ابراز كردهاند.
ستاریفر میافزاید: از اینرو بر نمایندگان مجلس فرض است كه نسبت به تصحیح چارچوب ساختار و كاركرد لایحه بودجه 86 با موازین برنامه چهارم و شرایط عصری كشور بیش از پیش از خود حساسیت نشان داده و نسبت به رویكردهای اصلاحی لایحه بودجه براساس موازین قانونی بالادستی لایحه بودجه اقدام نمایند.
رییس پیشین سازمان مدیریت و برنامهریزی در ادامه مقاله خود با استاند به آمار و ارقام بودجه آورده است: 30 درصد از بودجه كل تعلق به بودجه عمومی دولت و 70 درصد آن به بودجه شركتهای دولتی (كه نشانگر چگونگی تصدیگر دولت در جامعه و اقتصاد است) دارد.
وی میافزاید: نظر به اینكه اصول طبقهبندی و شفافسازی نظام بودجه كشور در این یكی دو سال در حال دگرگونی است، لازم است به اجزای منابع لایحه بودجه 86 و فرایند آن و چگونگی تغییرات آن از سال 83 تا 86 نیز توجه داشت. توجهی كه نگرانیهای زیادی را برای امروز و فردای كشور باعث شده و میشود و آن نگرانی وابستگی بیشتر و قطعیتر منابع بودجه به نفت است.