کد خبر: ۵۷۱۵۳
تاریخ انتشار : ۱۷ بهمن ۱۳۸۵ - ۲۰:۴۷

انتقاد شدید از سخنان وزیر ارشاد

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: وزیر آموزش و پرورش دولت خاتمی از اظهارات حسین صفار هرندی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص تحزب به شدت انتقاد و اظهار امیدواری کرد وی به سرعت سخنان خود را اصلاح کند. مرتضی حاجی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی آفتاب در این خصوص اظهار داشت: «واقعا باعث شرمندگی است که وزیر این کشور چنین سخنانی را به زبان می‌آورد، این اظهارات نشانگر نگرانی عمیق عده‌ای از فعالیت منسجم و هماهنگ مردم است». 

وی افزود: «تصور ایشان این است که مردم باید به صورت دانه‌های جدا از هم و پراکنده به صورت مقطعی بنا به تقاضای حاکمیت و به منظور تأیید عملکرد آنان عندالاقتضاء وارد عمل شوند در حالی که کار جمعی مبتنی بر خرد عمومی برای تصویر یک آینده روشن و سازمان گرفتن نیروها در قالب‌های منظم و منسجم یک امر مسلم و پذیرفته در تمام جهان است و آنقدر بدیهی است که امروزه دیگر به هیچ وجه قابل انکار نیست». 

حاجی ادامه داد:‌ «این تصور نادرستی است که احزاب با اجرای موارد منظور نظر ایشان به مردم می‌پیوندند. کشور ما دارای قابلیت‌های فراوان و شخصیت‌های ارزشمندی است که به گفته آقای صفار هرندی نمی‌توان آنان را با فراخوان مداحان سازماندهی کرد. واقعا این نگرش در جامعه امروز جای تعجب دارد». 

وزیر دولت خاتمی ریشه دشمنی با مفهوم تحزب را در خودمحوری برخی افراد دانست و با بیان اینکه آنها تحمل نمی‌کنند یک اراده سازمان یافته، سنجیده و مبتنی بر یک باور مشترک در برابر نظرات آنها ایجاد شود، اصل سازماندهی را مسلم دانست و افزود: «در همان روزنامه‌ای که آقای وزیر کار می‌کردند یا در وزارتخانه‌ای که اکنون اداره می‌کنند هم امور بدون سازماندهی و تشکیلات و انضباط کاری از پیش نرفته و نمی‌رود. حتی هیأت‌ها و دسته‌جات مذهبی هم آنچنان که ایشان فکر می‌کنند بی‌نظم و بی‌شکل و بی‌قاعده نیستند». 

وی با بیان اینکه عده‌ای از افراد منتسب به حوزه اجرایی اینکه کار حزبی نکرده‌اند را جزء افتخارات خود می‌دانند گفت: «گمان نمی‌کنم سازماندهی همین دوستان در انتخابات ریاست جمهوری و یا در قالب رایحه خوش خدمت در انتخابات شوراها چیزی غیر از کار حزبی باشد. الا اینکه آنان نمی‌توانند برنامه منسجم و قابل دفاعی را ارایه دهند و می‌خواهند هر زمان با شکل و عنوانی دیگر و به صورت مبهم و با دادن آدرس‌های غلط آراء مردم را جذب کنند. در واقع آنان به دنبال یک «تحزب بی‌نام و نشان» هستند و می‌خواهند از توانایی گروهی و تشکیلاتی عده‌ای استفاده کنند اما مرامنامه و اساسنامه خود را شفاف ننمایند تا فردا پاسخگو نباشند». 

حاجی قرار دادن فرهنگ تحزب در برابر فرهنگ عاشورایی در اظهارات وزیر ارشاد را از آن آدرس‌های غلطی دانست که برای انحراف اذهان مردم داده می‌شود و ربطی منطقی به یکدیگر ندارد. 

وی اضافه کرد: «این دو نافی یکدیگر نیستند. وزیر ارشاد یک کشور باید بیشتر از اینها در ایجاد رابطه میان دو موضوع دقت به خرج دهد. فرهنگ عاشورایی امری حقی است و مردم عمیقا به آن معتقد هستند و کار تشکیلاتی آنها با مرامنامه روشن مبتنی بر ارزش‌های فرهنگی – دینی و بر پایه اختیاراتی است که قانون اساسی به آنها داده است». 

حاجی در پایان گفت: «ایشان حق ندارد تحزب را در برابر فرهنگ عاشورایی قرار دهد. این اشتباهی است که امیدواریم ایشان به زودی به درک آن نائل شده و سخنان خود را اصلاح کند». 

گفتنی است حسین صفارهرندی معاون پیشین مدیرمسئول کیهان و وزیر کنونی فرهنگ و ارشاد اسلامی در همایش «عاشورائیان فجرآفرین» با بیان اینکه در کشور ما احزاب تجربه موفقی ندارند، بهترین نمونه این احزاب را حزب توده دانسته بود که شاهد افول و سرشکستگی آن بوده‌ایم. 

وزیر ارشاد با اظهار امیدواری نسبت به اینکه روزی برسد که احزاب یک فراخوان بدهند و مردم تجمع کنند با اظهار تأسف از اینکه امروز با چنین وضعی مواجه نیستیم افزود: «اما یک مداح یک فراخوان می‌دهد و 30 هزار نفر را جمع می‌کند». 

وی تاریخی‌ترین جوامع مدنی را جریان‌های عاشورایی خوانده بود و به کسانی که سازمان دادن سنجیده مردم را در اهداف و آرمان‌هایشان دارند توصیه کرد: «بی‌خود دست و پا نزنند اگر برای پیدا کردن راه‌ به دل‌های مردم با آرمان‌های آنها شریک شوند، مردم با هر نامی که باشد آنان را می‌پذیرند، در غیر اینصورت موفق نخواهد شد».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین