آفتابنیوز : وضعیت ورزش همگانی طی سالهای اخیر بارها انتقاد کارشناسان و متخصصان دانشگاهی و ورزش همگانی را در پی داشته تا جایی که بارها از بیتوجهی مسئولان فدراسیون نسبت به برنامهریزی درست و علمی برای افزایش میل و انگیزه مردم جهت حضور در فعالیتهای ورزشی راه حلهایی ارائه شده اما همچنان شاهد در جا زدن ورزش همگانی در کشور هستیم.
علیرغم تاکید مسئولان کشور بر لزوم توجه به رشد ورزش همگانی اما در عمل این حواشی ورزش قهرمانی بوده که بر توجه کافی نسبت به ورزش همگانی سایه انداخته تا شاهد بیرونقی ورزش در میان آحاد جامعه و رشد روز افزون انواع ناهنجاریهای اجتماعی، جسمی و روحی و روانی مخصوصاً در میان نسل جوان باشیم.
بدون شک کسب آمار درست و منطبق بر واقعیت، مقدمه برنامهریزی و هدف گذاری برای رسیدن به چشمانداز کوتاه مدت و بلند مدت در هر حوزهای از جمله ورزش همگانی است؛ موضوعی که در ورزش همگانی طی سالهای اخیر به فراموشی سپرده شده و مسئولان فدراسیون هر از گاهی با ارائه آمارهایی بدور از واقعیت و بر خلاف مشاهدات، باعث تعجب و انتقاد اهالی فن شدهاند.
علی مجد آرا در مجمع سالیانه هیأت ورزشهای همگانی استان کرمانشاه که ۱۹ دی برگزار شد، با بیان اینکه در سند چشم انداز ۱۴۰۴ حرکت به سوی ایرانی شاداب، فعال و سالم مورد توجه قرار گرفته، اظهارکرد: طبق این چشم انداز برنامه ریزی شده تا میزان مشارکت مردم ایران در ورزشهای همگانی به ۵۰ درصد افزایش یابد.
وی بابیان اینکه براساس آخرین آمار که طی سالهای گذشته احصاء شده میزان مشارکت مردم کشور در ورزشهای همگانی ۲۱ درصد است، افزود: به منظور بروزرسانی این آمار، از ابتدای امسال با ارسال پرسش نامههایی - مطابق با شاخصها و استاندارد کشورهای توسعه یافته- به هیأتهای استانی آمارهای جدید را بدست آورده ایم که ظرف ۱۵ روز آینده نتایج آن اعلام خواهد شد.
اما کمتر از ۲۰ روز بعد معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان در نشست بازخوانی ۴۰ سال ورزش پس از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: براساس گزارش مرکز آمار ایران میزان مشارکت مردم در سال ۹۴ از ۴۴/۲ درصد به ۵۱/۱ درصد تا پایان سال ۹۶ افزایش پیدا کرده است.
ارائه این ۲ آمار کاملاً متفاوت و متناقض از یکدیگر از سوی مسئولان ورزش همگانی نشان میدهد هنوز آمار درستی از وضعیت ورزش در جامعه به عنوان یکی از مهمترین ارکان سلامت جامعه در دست نیست و لازم است پس از سالها ابتدا آمار درست کسب و ارائه شده و سپس برای بهبود آن با برنامهریزی درست و علمی و نه مطابق با آنچه که طی سالهای گذشته شاهد بوده ایم به سمت جلو حرکت کنیم.
منبع: ایسنا