آفتابنیوز : آرش نبیزاده با بیان اینکه نیاز کشور به تخم چشم زده قزل آلا حداقل 200 میلیون عدد است، اظهار کرد: قبل از ممنوعیت واردات همراه با تولید داخل حداقل نیاز مزارع پرورشی قزل آلا به تخم چشم زده را تامین می کرد، اما اکنون با کسری آن در بازار روبه رو شده ایم.
وی ادامه داد: سال گذشته تجربه ممنوعیت 45 روزه داشتیم و نتایج منفی آن را با تعطیلی تعدادی از واحدهای پرورشی و افزایش قیمت دیدیم، اما امسال با ناباوری تعداد روزهای ممنوعیت به 60 روز افزایش یافته است.
نبی زاده با تاکید بر اینکه افزایش تعداد روزهای ممنوعیت آسیب زیادی به تولید داخل می زند، افزود: این اتفاق موجب می شود که قیمت بچه ماهی بالا برود و امکان پرورش از تولیدکنندگان بیشتری گرفته شود.
به گفته وی؛ اکثر مزارع پرورش قزل آلا در کشور خرد و با ظرفیت 20 تا 50 تنی هستند و توان مالی بالایی ندارند.
نبی زاده با تاکید بر اینکه برخلاف گذشته در حال حاضر فروش تخم چشم زده و خوراک فقط نقدی انجام می شود، افزود: خوراک ماهی از حمایت دولتی برخوردار نیست و تخم چشم زده نیز بهرغم دریافت ارز دولتی رشد قیمت پیدا کرده و روند افزایش آن ادامه دارد.
وی گفت: در ابتدای ممنوعیت هر عدد بچه ماهی یک گرمی 500 تومان بود که اکنون به 800 تومان رسیده است.
نبی زاد با اشاره به مکاتبات اتحادیه مرکزی ماهیان سردآبی کشور با سازمان شیلات، اظهار کرد: سازمان شیلات حمایت از تولید داخل را دلیل این تصمیم عنوان می کند، اما واقیعت این است که تولید داخلی تخم چشم زده پاسخگوی نیاز ما نیست.
وی یادآور شد: ما قبلا نسبت به کسری 150 میلیون عددی تخم چشم زده در بازار به این سازمان هشدار دادیم، اما توجه ای به آن نشد.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی ماهیان سردآبی کشور همچنین از مکاتبات این اتحادیه با مجلس برای رفع ممنوعیت واردات کسری تخم چشم زده خبر داد.
اقتصاد آنلاین