آفتابنیوز : آفتاب: رای اعتماد پایین نمایندگان مجلس هفتم به «غلامحسین الهام» گزینه پینشهادی رئیس جمهور برای تصدی سمت وزیر دادگستری را میتوان گامی دیگر در ایجاد جو انتقادی صریحتر مجلس نسبت به دولت نهم دانست. این مساله از آنجا به عنوان مرحلهای دیگر از روابط مجلس و دولت تعبیر میشود که بدانیم «غلامحسین الهام» از نزدیکترین مشاوران و معتمدان «محمود احمدینژاد» است تا جایی که بسیاری از تحلیلگران او را جزو اشخاصی میدانند که تاثیر فراوانی بر تصمیمگیریها و اتخاذ سیاستهای رئیس جمهور دارد.
کسب تنها 130 رای موافق از مجموع 254 رای نمایندگان را میتوان خشتی دیگر بر دیوار رویکرد انتقادی مجلس به دولت نهم تعبیر کرد. دیواری که با شکست سنگین حامیان دولت در دو انتخابات اخیر شوراها و خبرگان رهبری هر روز بر ارتفاع آن افزوده میشود و مصداق آن را میتوان در اتخاذ مواضع صریح و انتقادی تعداد زیادی از نمایندگان در مسائل مربوط به بودجه و سیاستهای داخلی و خارجی رئیس دولت نهم دانست که تا پیش از این، کمتر اثری از آنها مشاهده میشد.
با این وجود یک نکته را نمیتوان به هیچعنوان در کسب آرای شکننده الهام برای وزارت دادگستری بیتاثیر دانست: «فاطمه رجبی»!
زنی که در مقام همسر سخنگوی دولت، طی چند ماه گذشته شدیدترین حملات را علیه چهرههای شاخص و ارکان رسمی کشور (از هاشمی و خاتمی گرفته تا حدادعادل و روحانی و قالیباف و محسن رضایی) انجام داده و در تمام این مدت و در حالی که نوشتههای وی مود انتقاد طیف گستردهای از سیاستمداران جناح راست و اصولگرایان واقع شده بود، حتی یکبار هم از سوی همسر خود مورد انتقاد قرار نگرفت.الهام حتی در پشت تریبون سخنگویی دولت و در پاسخ به سوالات پی در پی خبرنگاران، نوشتههای همسر خود را با استدلال «آزادی بیان» مورد تایید تلویحی قرار داد.
نکته جالب اما در این میان این بود که کمی پیش از حمایت الهام از آزادی بیان و اندیشه، او طی نامهای به دادستان عمومی و انقلاب تهران خواستار برخورد قضایی با رسانههایی شده بود که به انتقاد از دولت نهم میپرداختند.
این حمایت الهام از فاطمه رجبی تا روز بررسی مجلس برای رای اعتماد به وی به عنوان وزیر دادگستری ادامه یافت. سخنگوی دولت که در مقام دفاع و ارائه برنامههای خود به عنوان وزیر دادگستری در مجلس حاضر شده بود، هنگامی که با انتقاد برخی نمایندگان از نوشتههای همسرش مواجه شد، در حضور فاطمه رجبی چنین پاسخ داد: «بنده قبلا اعلام کردهام که مرد سالاری بدخیم ندارم زیرا مردسالاری بدخیم را آنی میدانم که میخواهد فکر و اندیشه را تحمیل کند. چنین ولایت و قیمویتی را هیچ مردی چه پدر، چه برادر و چه شوهر بر زن ندارد که بگویند چگونه بیندیش و چگونه بنویس. بنده زن خود را از وزارت بیشتر دوست دارم اما تاکید میکنم که نظام اسلامی از همه بالاتر است و زن و فرزند و خانواده در جهت آن قربانی میشوند».
اما این پاسخ الهام، تعداد زیادی از نمایندگان را قانع نساخت. رای اعتماد شکننده مجلس به الهام این مساله را ثابت کرد.