آفتابنیوز : این در حالی استکه مازیار کاظمی مدیر منطقه تاریخی تخت جمشید می گوید سد سیوند خطری برای پاسارگاد که از سوی یونسکو در لیست میراث فرهنگی جهان قرار گرفته است به شمار نمیرود .مخالفان اما معتقدند که سست بودن خاك منطقه می تواند زمينه را برای آسيب رسانی به پی سازههای دشت پاسارگاد (كاخ بارعام، كاخ دروازه، كاخ اختصاصی ، گور كمبوجيه ، تل تخت ... و به ويژه آرامگاه كورش) آماده سازد.
رطوبت ناشی از درياچه سد در درازمدت بر زیست بوم منطقه تأثير گذاشته و با پديد آوردن و رشد دادن گياهان مخرب بر روی آثار موجود، اثرات ويران گری بر همان سازهها و همچنین نگارههای نقش رستم و نقش رجب – و حتی با تردید گفته میشود تخت جمشيد - خواهد داشت.
و اما خود تنگه بلاغی نيز به دليل عبور عشاير منطقه و مسیر كاروان رو تاريخی ، جاده شاهی ـ معروف ترين و كهن ترين جاده بينالمللی جهان ـ و آثار بسيار ارزشمندی چون بقايای معماری ، اشيا و گورهای باستانی متعلق به 7 هزار سال پيش تاكنون و وجود پوششهای گياهی و زمينهای كشاورزی از اهميت به سزایی برخوردار است و به ويژه مهم ترين منطقه باستان شناسی برای شناخت عهد هخامنشی و صنايع توليدی آن عهد است.
{$old_album_57521}