آفتابنیوز : بر اساس یافتههای جدید که پس از مطالعۀ تصاویر ماهوارهای حاصل شده، از سال ۲۰۰۰ میلادی وسعت پوشش گیاهی سیارۀ زمین ۵ درصد افزایش یافته و ۲ میلیون مایل مربع بیشتر شده است که وسعتی به اندازۀ مساحت تمام جنگلهای آمازون است.
بر اساس این گزارش چین و هند، دو کشور با بیشترین تعداد جمعیت در جهان، در بهبود وضعیت پوشش گیاهی زمین نقش مهمی داشتهاند.
اجرای برنامههای حفاظت و توسعه جنگلها و کاشت گستردۀ درختان، اجرای پروژههایی برای مبارزه با تغییرات آب و هوایی و تلاش برای کاهش آلودگی هوا و فرسایش خاک، همزمان توسعۀ بخش کشاورزی از جمله تلاشهای این دو کشور و از عوامل اصلی بهبود وضعیت پوشش گیاهی کرۀ زمین بوده است.
چین منبع یک چهارم از افزایش پوشش گیاهی جدید است؛ آنهم در حالی که این کشور تنها ۶.۶ درصد از کل پوشش گیاهی جهان را در خود جای داده است. ۴۲ درصد از پوشش گیاهی جدید چین را جنگلها و ۳۲ درصد آن را نیز زمینهای کشاورزی تشکیل میدهد.
هندوستان نیز به افزایش ۶.۸ درصدی وسعت پوشش گیاهی جهان کمک کرده است. ۸۲ درصد از این پوشش گیاهی را در این کشور زمینهای کشاورزی و ۴۴ درصد آن را نیز جنگلها تشکیل میدهند.
هر دوی این کشورها سرمایه گذاریهای وسیعی در بخش کشاورزی داشتند و از فناوریهای نوین کاشت بخوبی بهره بردهاند تا قبل از هرچیز بتوانند مواد غذایی جمعیت خود را تامین کنند. این دو کشور توانستهاند از سال ۲۰۰۰ میلادی به اینسو میزان تولید غلات و سبزیجات و میوههای خود را ۳۵ تا ۴۰ درصد افزایش دهند.
با این وجود پژوهشگران تاکید کردند که این سبزتر شدن کرۀ زمین نمیتواند آثار منفی جنگل زداییها و تخریب محیط زیست را که بطور گسترده در دیگر نقاط جهان انجام میشود، خنثی کند.
منبع: یورونیوز