کد خبر: ۵۷۵۵۰۶
تاریخ انتشار : ۲۹ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۸:۴۵

کودک‌همسری؛ خوب یا بد؟

یک جامعه شناس گفت: کودک همسری به لحاظ اخلاقی کار پسندیده‌ای نیست و مورد مذمت فراوان جامعه قرار می‌گیرد.
آفتاب‌‌نیوز :
فرهاد طهماسبی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه کودک‌همسری موضوعی است شرعی و حقوقی، اظهار کرد: کسانی به لحاظ شرعی معتقدند با توجه به سن تکلیف فرد می‌تواند ازدواج کند چراکه به سن بلوغ شرعی رسیده باشد و در تاریخ اسلام دیده شده که فرد در سن ۱۸ سالگی صاحب فرزند هم بوده است.

وی اضافه کرد: در بعد کفو بودن افراد باید هم‌سطح و شرایط همدیگر و وظایف زناشویی را داشته باشند، اگر نتوانند انجام دهند آن وقت سن شرعی معنا پیدا نمی‌کند.

یک جامعه شناس گفت: به لحاظ بعد حقوقی باید فرد شرایط لازم را برای ازدواج از نظر اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی داشته باشد و بداند آئین حقوق مدنی در مورد تشکیل خانواده چه گفته و از این لحاظ با چالش‌هایی مواجه‌ایم که البته قوانین حقوقی ما در این راستا ناقص است.

طهماسبی با بیان اینکه امروز کودک‌همسری در بین مردان هم رواج پیدا کرده است، افزود: البته به لحاظ اخلاقی این کار پسندیده نیست و مورد مذمت فراوان جامعه قرار می‌گیرد و از نظر ارتباطات اجتماعی این موضوع قابل قبول نیست و باید اصلاح شود؛ وقتی کودک‌همسری را رواج می‌دهیم روابط اجتماعی مختل می‌شود.

این مدرس دانشگاه بیان کرد: ارتباطات اجتماعی ما در سنین خاصی نه در سن کودکی رواج پیدا می‌کند.

وی با اشاره به اینکه آمار سازمان ثبت احوال حاکی از آن است که در پنج سال اول ازدواج، ۳۰ تا ۴۰ درصد طلاق‌ها در این رنج رخ می‌دهد، خاطرنشان کرد: ارتباط کودک‌همسری با افزایش طلاق را نمی‌توان با قاطعیت بیان کرد چون تعداد کودکانی که ازدواج می‌کنند قابل توجه نیست.

طهماسبی افزود: در جمعیت لرستان ۳۰۰ هزار نفر در سن ازدواج قرار دارند و یک صدم درصد آنها منجر به کودک‌همسری می‌شود، البته عوامل فقر فرهنگی و اقتصادی در این مهم تأثیر دارد.

این جامعه شناس با بیان اینکه موضوع کودک همسری تبعات ناگوار به لحاظ اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و دینی در جامعه دارد و باید با این پدیده مقابله شود، عنوان کرد: در این راستا دولت، دستگاه قضائی و ائمه جماعات باید روشنگری کند که فرد باید دارای شرایط ازدواج باشد و سپس اقدام به این امر کنند.

طهماسبی افزود: مجلس باید تلفیقی از ارزش‌های اخلاقی، دینی، اجتماعی و فرهنگی جامعه را درنظر بگیرد و به دنبال این باشد تا قانونی در این راستا اجرایی شود که همه مطالب فوق را با هم لحاظ کند و سپس تصمیم بگیرند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین