آفتابنیوز : حسین یوسفیان از مسئولان طرح رجیستری در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، بیان اینکه براوردهای ما برای سال ۹۶ نشان میداد ماهیانه ۲ میلیون گوشی در کشور مصرف شده است، گفت: در حال حاضر ۷۰ میلیون گوشی در کشور وجود دارد و با در نظر گرفتن عمر متوسط ۳ سال، به نظر میرسد آمار مصرف ماهی ۲ میلیون گوشی دقیق داشت باشد.
کارشناس ارشد طرح رجیستری، واردات گوشی مسافری واقعا باید توسط مسافر انجام شود و دستگاههای نظارتی نیز به این موضوع حساس هستند، گفت: بر اساس مصرف کشور ثبت ۲۰ هزار گوشی در سامانه مسافری عدد پرتی نیست. در واقع ممکن است با توجه به اتفاقات و تصمیمات اتخاذ شده میزان واردات مسافری تغیر کند و شاید این عدد در برخی روزها ۲ برابر هم شود. به هرترتیب با وجود افزایش شدید قیمت گوشی مصرف گوشی به زیر یک میلیون رسیده و تقریبا نصف شده است.
در حالی بحث ثبت ۲۰ هزار گوشی در سامانه مسافری مربوط به طرح رجیستری مطرح شده که تاکنون هیچ مقام مسئولی این موضوع را تکذیب نکرده است. نکته جالب توجه اینکه چنین براوردی پیش از این به هیچ عنوان قابل پیش بینی نبوده و به نظر میرسد سودجویان راه دور زدن حقوق گمرکی واردات موبایل را به خوبی فراگرفتهاند.
ثبت ۲۰ هزار گوشی در طی شبانه روز به معنای ثبت ۶۰۰هزار موبایل در سامانه مسافری در طی یک ماه و همچنین بیش از ۷ میلیون دستگاه در طی یک سال است. توجه داشته باشید که واردات گوشی از طریق مسافری از معافیت ۸۰ دلاری بهره میبرد. بر این اساس با احتساب ثبت سالیانه ۷ میلیون دستگاه حدود ۵۶۰میلیون دلار معافیت لحاظ میشود که رقم بسیار بزرگی است.
این رقم با احتساب هر دلار ۱۳ هزار تومان برابر ۷هزار میلیارد تومان است. حالا اگر ۱۵ درصد عوارض گمرکی واردات موبایل را در نظر بگیریم به معافیت مالیاتی ۱۰۰۰ میلیارد تومانی میرسیم که مشخص نیست سازمان مالیاتی، برای وصول این درامد چه اقدامی انجام داده است.
همچنین واردات گوشی مسافری از پرداخت مالیات علی الحساب ۴ درصدی نیز معاف است. با فرض ورود مسافری ۷ میلیون دستگاه گوشی حتی با احتساب قیمت میانگین ۱۰۰ دلار برای گوشی به نظر میرسد در این مسیر فرار مالیاتی قابل توجهی وجود داشته باشد.
منبع: تسنیم