طرح را امضا نکردهام اما...
آفتابنیوز : آفتاب ـ مهسا امرآبادی: یک روز پس از اعلام حمایت «محمد خوشچهره» از طرح احضار محمود احمدینژاد به مجلس شورای اسلامی، عماد افروغ دیگر نماینده شاخص فراکسیون اکثریت نیز حمایت تلویحی خود را از این طرح اعلام کرد. حمایت این دو نماینده سرشناس از این طرح و ضرورت پاسخگویی رئیسجمهور در شرایطی صورت میگیرد که به گفته داریوش قنبری، تا صبح دوشنبه 62 نماینده طرح سئوال از رییسجمهور را امضا کردهاند. بر اساس آییننامه داخلی مجلس، سئوال از رییسجمهور با امضای 72 نماینده قابل طرح در صحن علنی است و به این ترتیب احضار احمدینژاد به مجلس نیازمند 10 امضای دیگر است.
حمایت خوشچهره از احضار احمدینژاد [کلیک کنید]14 امضا تا احضار احمدینژاد به مجلس[کلیک کنید]
عماد افروغ به خبرنگار آفتاب گفت:
با وجود آن که من این طرح را هنوز امضا نکردهام اما این طرح را حق نمایندگان میدانم و معتقدم که احمدینژاد نیز باید از آن استقبال نماید. افروغ با بیان این که «نقد یک فرصت است نه تهدید» گفت: رییس جمهور میتواند از این فرصت، استفاده کند و با سعه صدر به سوالات پاسخ دهد و پاسخ ایشان در اختیار مردم قرار بگیرد تا خود مردم قضاوت کنند.
رییس کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: اگر نمایندگان مجلس، مصلحت را در فراخواندن رییس جمهور دیدهاند، هیچ اشکالی ندارد و نباید فضایی درست شود که نمایندگان نتوانند از وظیفه حقوقی خویش استفاده نمایند.
وی با اشاره به این که نقد منجر به رشد مردم میشود یادآور شد: حتی اگر انتقاد سازنده نباشد، پاسخهای مناسب رییس جمهور میتواند اثرات نقد مخرب را برطرف سازد بنابراین سؤال از احمدینژاد میتواند یک فرصت مناسب برای ایشان محسوب گردد.
چرا احضار احمدینژاد را امضا کردم؟ [کلیک کنید]
رییس کمیسیون فرهنگی مجلس یادآور شد: احمدینژاد چه فراخوانده شود و چه نشود باید در برابر این انتقادات با سعه صدر پاسخ مناسب دهد تا مردم درباره ایشان قضاوت کنند.
افروغ در ادامه سخنانش با انتقاد از دولتهای پیشین گفت: صحبتهای من به معنای انتقادپذیری دولتهای گذشته نیست بلکه به نظر من دولت گذشته نیز به اصل نقد، معتقد نبود و این دوران نقد درون گفتمانی بیشتر شده است. حال برخی میگویند اصولگرایان به جان هم افتادهاند، و من میگویم که ای کاش شما هم به جان هم افتاده بودید تا مردم اکنون به شما اقبال نشان میدادند و رویگردان نمیشدند.
رییس کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به انتخابات اخیر گفت: اگر اصولگرایان نمیخواهند مردم از آنان روی برگردانند، باید یکدیگر را نقد کنند اما اگر به تعریف و توجیه از هم بپردازند فاتحه آنان خوانده شده است.
وی فضای کنونی کشور را مبتنی بر نقد درون گفتمانی دانست و گفت: اکنون چه اصولگرایان و چه غیر اصولگرایان، با ادبیات انقلاب اسلامی به نقد یکدیگر میپردازند نه این که با ادبیات لیبرالیسم یا سکولاریسم سخن بگویند.
افروغ فهم چنین معنایی را نیازمند درایت و عاقبت اندیشی دانست و گفت: کسانی که غرق در نیاز روزمره هستند و نگاه عمیقی ندارند متوجه چنین مفهومی نیستند اما ای کاش برخی، فرمایشات مقام معظم رهبری را بیشتر مدنظر قرار میدادند و محدوده اصولگرایی را تنها به یک فراکسیون محدود نمیکردند. مقام معظم رهبری میفرمایند اصولگرایی اصلاحطلبانه. به این معنا که در ذات اصولگرایی، اصلاحطلبی نهفته است و اصولگرایی که نخواهد اصلاح کند، به اصولی معتقد نیست و اگر اصلاحطلبی مبتنی بر اصولی نباشد، اصلاح بیبنیاد و ریشه میشود، بنابراین میتوان به تفاهم رسید.