آفتابنیوز : آفتاب- هنگامه منهاجی: پیشنهاد تشکیل وزارتخانه «قرآن و عترت» از سوی رئیس فراکسیون قرآن مجلس، واکنش شدید «حسین صفار هرندی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را در پی داشت. چندی پیش، «لاله افتخاری» رئیس فراکسیون قرآن مجلس خبر از آن داد که مجلس در حال تلاش برای تشکیل وزارت قرآن است. درپی انتشار این خبر، صفارهرندی اعلام کرد «واقعا باید دید چقدر ضرورت دارد که یک سازمانی در حد وزارتخانه و با این عنوان به وجود آید».
وی اظهار داشت: برخی دوستان پیشنهادی داده بودند که مثلا یک وزارت معارف و وزارت امور دینی شکلگیرد که قاعدتا قرآن هم یا درون آن یا حاکم بر آن میشود اما من یک نگرانی دارم که اگر یک چنین مسالهای بخواهد تعبیر شود و بعد سایر رشتههای فرهنگی ما بخواهد جدا شود، یک جور بوی سکولاریزم از آن به مشام برسد که خطرناک است. اگر حساب مقولات دینی از فرهنگ محض عاری از دین جدا و فاصله میان آنها رسمیت بخشیده شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به برخی کشورها که نظام لاییک در آنها حاکم است، گفت: این کشورها اگرچه از یک وزارتخانه قوی معارف دینی برخورددارند اما این مساله سبب شده تا در هیچ جای دیگر حق نداشته باشند در مسائل دینی دخالت کند و وزارتخانههای دیگر صرفا باید به مسائل دنیوی بپردازند.
در خصوص صحبتهای وزیر ارشاد،
«لاله افتخاری» رئیس فراکسیون قرآن و عترت در مجلس هفتم در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی آفتاب گفت: در 27 سال گذشته ما نیازمند به چنین وزارتخانهای بودیم تا در جای جایی مملکت عطر قرآن استثمام شود و بهتر از این در دستگاههای مختلف اهتمام مسئولان به امر قرآن را مشاهده کنیم.
نماینده تهران با اشاره به صحبتهای «صفار هرندی» افزود: ما نسبت به صحبتهای وزیر ارشاد قبل از وزارت و الان احترام قائل هستیم و آنچه به وضوح در مصاحبه ایشان مطرح شده این است اگر ایجاد وزارتخانه با این هدف باشد که بخواهد مطالب قرآن و امور قرآن بهدور از امور دیگر باشد،بوی سکولاریسم میدهد اما ما نیز چنین قصدی نداریم.
عضو کمیسیون فرهنگی تصرحی کرد: اما قصد و هدف ما این است که اهتمام برای امر قرآن داشته باشیم و جدیت بیشتری برای گسترش و بسط قرآن وجود داشته باشد.
وی افزود:به اعتقاد ما وزارتخانه قرآن، گسترش فرهنگی قرآنی تعمیق قرآن و اینکه با جدیت قرآن و اهل بیت(ع) در تمام وزارتخانهها، جایی جایی این کشور، تدوین در کتب درسی، در سرفصلهای آموزشی در دانشگاهها و در دیگر علوم رنگ قرآن مشاهده شود.
افتخاری با اشاره به اینکه «بسیاری از ذخایر در قرآن نهفته که ما کمتر به آن توجه داریم»، گفت: ما از قرآن غافل هستیم باید به سمت آن برویم و بسیاری از سرنخهای از قرآن بدست آوریم، بسیاری از دانشمندان ما شاگردان مستقیم یا با واسطه اهل بیت(ع) همانند امام صادق و امام محمدباقر بودند که بسیاری از علوم ریاضی، فیزیک، شیمی و پزشکی برگرفته از فرمایشات آنها است.
وی اظهار داشت: کشورهای اروپایی بسیاری از دانش خود را از همین علوم اسلامی فرا گرفتهاند، وقتی رنسانس صورت گرفت، از کشورهای اروپایی برای فرا گرفتن کتب اسلامی به کشورهای اسلامی آمدند و با خریداری آنها تحول عظیمی در انقلاب آنها بوجود آمد که باعث پیشرفتشان شد.
رئیس فراکسیون قرآن و عترت تصریح کرد: اگر در 27 سال گذشته این وزارتخانه قرآن تشکیل شده بود، بسیار به نفع ما بود و این کار گسترش مییافت هدایتگر اقداماتی بود که اکنون در جاهای مختلف صورت میگیرد و چنین وزارتخانهای کمک به هدفمند و جهتدار شدن این امور میشود و جلوی موازی کاریها گرفته و خلا پر میشود.
وی با اشاره به صحبتهای «احمدینژاد» در نمایشگاه قرآن مبنی بر بوجود آمدن معاونت قرآنی در وزارت ارشاد اظهار داشت: برای اولین گام این اقدام را مثبت میدانیم ولی کافی نیست، در نشستی که با کمیسیون فرهنگی در حضور رئیس جمهور داشتیم مطرح کردم معاونت ریاست جمهوری با شورایعالی ترتیب دهیم که مرکز استراتژیک فعالیت قرآنی باشد.
عضو کمیسون فرهنگی افزود: اگر کمیته خاصی برای ساماندهی این هدف ایجاد شود و همه با هم به این نتیجه برسیم که در ساماندهی مسایل فعالیت قرآنی تلاش کنیم و به یک وحدت نظر برسیم در تمام امور شاهد عطر قرآنی خواهیم بود.
افتخاری با تایید صحبتهای وزیر ارشاد و فرهنگ اسلامی گفت: به اعتقاد ما هم در کشورهای لائیک مسائل قرآنی جدا از تمام امور مطرح میشود ولی ما معتقد هستیم با ایجاد وزارتخانه «قرآن» را در تمام حوزههای گسترش دهیم به همین دلیل از رئیس سازمان اوقاف و رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و از شورایعالی انقلاب فرهنگی دعوت کردیم، آمدند و صحبتهای برای زودتر به نتیجه رسیدن این مساله بیابیم.