آفتابنیوز : 
جنبش اصلاحات كه پس از پيروزي خاتمي در سال 1997 آغاز شد، با ورود تندروها به بخش هاي مختلف نظام دچار مشكلات جدي گرديد. اكنون بار ديگر زمان انتخابات است و اصلاح طلبان با چالش ديگري روبرو شده اند .
عده اي از آنها مي خواهند كه با شركت در انتخابات خواسته خود را براي تغيير به گوش همه برسانند و عده ديگر اين كار را كاملاً بيهوده مي دانند و معتقدند تحريم انتخابات سبب بيدار شدن اذهان عموم خواهد شد.
برخي از سياستمداران طرفدار خاتمي مي گويند كه وي فضاي سياسي لازم را براي گفتگو ايجاد كرده و راه او بايد ادامه پيدا كند ولي بعضي از مردم از جمله دانشجويان معتقدند كه او از قدرت خود براي ايجاد بيشتر آزادي هاي مدني استفاده نكرد.
به اعتقاد يكي از استادان دانشگاه، روند اصلاحات و تغييرات به بن بست رسيده و مردم به آن بي تفاوت شده اند . تنها گزينه آنها مقاومت است كه عدم اعتماد آنها را نشان مي دهد. به اين ترتيب تنها شيوه اعتراض آنها تحريم انتخابات است.
آنها مي گويند كه هشت سال گذشته نشان داده كه كسي كه انتخاب مي شود در صورت داشتن عقايد متفاوت فرصت عمل نخواهد داشت.
از اين رو تحليلگران پيش بيني مي كنند كه ميزان شركت در انتخابات بين 30 تا 60 درصد بوده و حضور مردم در شهرهاي بزرگ كمرنگ تر از ساير مناطق باشد.
در حال حاضر حتي تحريم انتخابات هم موقتا به نفع محافظه كاران عمل خواهد كرد زيرا حضور صرف هواداران آنها را به دنبال خواهد داشت.