کد خبر: ۵۸۲۸۴۳
تاریخ انتشار : ۱۲ فروردين ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۶

ربیعی: پرسپولیس و استقلال را باید به یک نهاد اجتماعی داد نه لمپن ها

این روزها همچنان بحث واگداری پرسپولیس و استقلال داغ است. وزارت ورزش رقمی برای این دو تیم مشخص کرده است اما همچنان این دو تیم زیر نظر وزارت اداره می شود.
آفتاب‌‌نیوز :
 علی ربیعی وزیر سابق کار، تعاون و رفاه اجتماعی  در گفتگویی  درباره پرسپولیس و استقلال و موضوع خصوصی سازی این دو تیم پاسخ داد.

در هفته های اخیر بحث حضور شما در باشگاه پرسپولیس مطرح شده بود و حتی گفته شد شما لیست بدهی‌های پرسپولیس و وضعیت اقتصادی این تیم را بررسی کرده‌اید. می‌خواستیم نظر خودتان را درباره این موضوع بدانیم و اینکه آیا شما وارد فوتبال می‌شوید؟ علاقه‌ای به این مسأله دارید؟

من هم مثل خیلی دیگر افراد هم به فوتبال علاقه دارم و هم معتقدم باید جامعه‌شناسی فوتبال باید بررسی شود. طرفدار تیم راه آهن بوده‌ام چون پدرم کارگر راه آهن بود و یادم می‌آید که  برای کارکنان راه آهن ورودی ورزشگاه رایگان بود. آن زمان هزینه‌اش 3 تومان بود که من نداشتم، پدرم نامه گرفتند که بتوانم بروم. موقع تمرین رفتیم و مربی و بازیکنان را دیدم. آن زمان نامش گربه سیاه تیم‌های بزرگ بود. یکی از اقوام ما هم بازیکن راه آهن بود. به همین دلیل از کودکی علاقه داشتیم به فوتبال. من کفش فوتبال دست دوم خریدم و مادرم لباس فوتبال برایم دوخت. به همین دلیل ما از کودکی به این تیم علاقه داشتیم. که البته در این واگذاری‌ها منحل شد. از نظر من انتقال تیم پاس به همدان بسیار کار اشتباهی بود. چون تیم پاس بازیکن ساز بود و سرباز می‌گرفت. راه آهن هم واگذار شد و بالاخره به نظر من اشتباه بود. تلاش کردم که در دوره وزارت زمانی که تیم دست اول بود کاری برایش بکنم اما نشد. ولی در مجموع پرسپولیس را هم دوست دارم و برایم نوستالژی است. البته من در خصوص ورود به فوتبال تردید کردم و ترسیدم دانش لازم برای کار را نداشته باشم. همیشه نقد می‌کردم که وقتی افرادی دانش کاری را ندارند، سراغ آن کار نروند. البته بعضی‌ها عقیده دارند که مدیرت عمومی هم می‌تواند به باشگاه کمک کند. اما باز هم فکر می‌کنم ممکن است نتوانم و شرمنده بشوم.

به شما پیشنهاد مدیرعاملی داند؟ یا ورود به هیأت مدیره؟

هیأت مدیره، فکر می‌کنم آدم‌های باسوادتر از من هم باشند که دانششان بتوانند به باشگاه کمک کنند و انتظار طرفدران را براورده کنند.

هنوز لیست هیأت مدیره اعلام نشده است یعنی امکان دارد که وارد هیأت مدیره بشوید؟

تا الان جرئت نداشتم وارد هیأت مدیره بشوم و بنظرم شاید دانش من به درد باشگاه نخورد.

بسیاری از افراد وارد پرسپولیس و استقلال شده‌اند که اصلا دانش این کار را نداشتند
خود من این کار را نقد می‌کنم ولی حداقل می‌دانم که از همه آنها بیشتر فوتبال بازی کرده‌ام و عاشق بازی بودم و در سطوح پایین بازی کردم، دانش مدیریتی من هم در سطح بالا بوده ولی خودم می‌ترسم که نتوانم انتظارات را برآورده کنم و کسانی که از من باسوادتر هستند بتوانند وارد هیأت مدیره بشوند. چون مدیرت ورزشی و ترکیبی نیاز دارد و مدیرت اقتصادی، روانشناسی، اجتماعی و ورزشی را همه در کنار هم نیاز دارد. چرا باشگاه‌ها رشد نمی‌کنند؟ بنظرم اگر آدم‌هایی که از من باسوادتر هستند بروند بیشتر به نفع باشگاه است.

چندسال است که بحث خصوصی سازی در باشگاه مطرح شده، ولی فعلا در حد حرف بوده. شما فکر می کنید بالاخره این دو باشگاه خصوصی می شوند؟

من شخصا موافق خصوصی سازی نبودم. حتی خصوصی سازی شرکت‌های بزرگ نیز سودمند نبود و با شکست روبرو شد. یک تعدادی افراد ممکن است بیایند و باشگاه را بگیرند و در نهایت باشگاه رها بشود. بسیاری از مردم ایران هوادار این دو تیم هستند و حیف است سرخابی ها نابود شوند. البته سپاهان، تراکتور  هم تیم های خوبی هستند همچنین ذوب آهن. من زمانی که وزیر بودم سعی کردم هوای ذوب آهن را داشته باشم.

اگر پرسپولیس و استقلال خصوصی شوند مشخص نیست این دو تیم دست چه کسانی می افتد و چه شرایطی پیش می آید. شما نگاهی به شرایط باشگاه های خصوصی ما بیندازید. من از این می ترسم که شرایط هپکو برای پرسپولیس تکرار نشود. این روزها پرسپولیس و استقلال تنها دلخوشی مردم است و این خوشی مردم را خراب نکنیم. خصوصی سازی  باید با برنامه باشد نه اینکه یک شبه این دو تیم را وارد بورس کنیم و سهامش را بفروشیم. پرسپولیس و استقلال یک شرکت تولیدی یا یک کارخانه نیست. باید برنامه چند ساله باشد که به مدت 5 سال زیر ساخت های آن فراهم شود. این دو تیم را نمی توان دست دو نفر دارد، باید اهلیت داشته باشد.

من با این نوع خصوصی سازی مخالف هستم. اینکه مثل یک بنگاه این دوتیم را واگذار کنیم اصلا روش درستی نیست. پرسپولیس نخود و لوبیا نیست که بخواهید همینطوری آن را بفروشید. این دو تیم بنگاه اجتماعی هستند که با روح و روان مردم کار دارند. بنابراین این واگذاری نیاز به یک برنامه ریزی 5 ساله دارد و  این کار وظیفه دولت است تا برنامه ریزی های لازم را انجام دهد که این دو باشگاه طبق این شرایط به فاصله 5 سال وارد خصوصی سازی شود و باید این دو باشگاه را دست یک نهاد اجتماعی داد نه لمپن هایی که می آیند و می گویند ما برای این دو باشگاه پول خرج می کنیم و حالا می بینیم گوشه زندان هستند. این دو باشگاه باید به افرادی داد که برای این دو تیم خون دل خوردند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین