آفتابنیوز : سرویس بین الملل-او نامزد حزب جمهوری خواه خلق حزب اصلی اپوزیسیون ترکیه است حزب سکولار و کمالیست (معتقد به آرمان های آتاترک)تحلیلگران معتقدند تا انتخابات ریاست جمهوری بعدی او رقیب اصلی اردوغان رییس جمهوری فعلی ترکیه خواهد بود.
به گزارش آفتاب نیوز، روزنامه بریتانیایی "گاردین" درباره "امام اوغلو" و رقابت فعلی او با "بینالی ییلدیریم" نخست وزیر ترکیه و نامزد حزب عدالت و توسعه برای تصدی مقام شهرداری استانبول می نویسد:"رقابت آنان تنگاتنگ است. مدتی پس از سخنرانی اردوغان و اعلام پیروزی حزب عدالت و توسعه هیئت انتخابات، شمارش آرا در استانبول را به طور ناگهانی متوقف کرد. مردم ترکیه متوجه شدند که احتمالا علت این امر آن است که نامزد حزب جمهری خواه خلق پیش افتاده است.
اعلام نتایج رسمی تا هفته آینده به تعویق افتاده است و حزب عدالت و توسعه توسعه روز سه شنبه اعلام کرد که نتایج در تمام 39 منطقه استانبول حاکی از پیروزی نامزد آن حزب است. اما بسیاری از شهروندان استانبول این نتیجه را قبول ندارند و "امام اوغلو" را شهردار قانونی و منتخب خود می دانند. یک فعال مدنی ترک می گوید:"امام اوغلو نماد تمام آن چیزهایی است که ما در طولانی مدت از دست داده ایم. او فرد باهوشی است و امیدواریم اردوغان را در انتخابات 2023 شکست دهد".
"گاردین" درباره او می نویسد:"امام اوغلو در ترابزون شهری در مجاورت دریای سیاه متولد شد و در حوزه کسب و کار و تجارت در دانشگاه استانبول تحصیل کرد. پس از آن به کسب و کار ساختمان سازی و حوزه املاک خانواده اش پیوست. او در سال 2009 میلادی وارد عرصه سیاسی شد و در سال 2014 میلادی به مقام شهرداری ناحیه "بیلیکدوزو" استانبول رسید که بیش تر افراد از طبقه متوسط رو به بالا در آنجا سکونت دارند. استراتژی کارزار انتخاباتی او برپایه نمایش حسن نیت بود. او خود را به عنوان مدیری کارامد به مردم در سرتاسر طیف های سیاسی، مذهبی و قومیتی متنوع استانبول معرفی کرد. امام اوغلو در طول کارزار خود گفته بود:"رسانه ها به ویژه رادیو و تلویزیون دولتی چندان منصفانه اخبار را بازتاب نمی دهند اما ما رسانه های اجتماعی را داریم که دست کم تاکنون دست نخورده باقی مانده اند".
او گفته بود ابزار اصلی ارتباطی اش با مردم و رای دهندگان همان ابزار ارتباطی هزاران ساله است: صحبت کردن از طریق دهان و حرف زدن چهره به چهره.
این روزنامه در ادامه می نویسد:"نکته جالب توجه آن است که او به بازار سنتی استانبول رفت که به طور تاریخی پایگاه حزب عدالت و توسعه بوده است. در آنجا یکی از طرفداران حزب عدالت و توسعه از دست دادن با او خودداری ورزید. با این حال، او توانسته قلب بسیاری از افراد سنتی در استانبول را نیز به دست آورد افرادی که پیش تر از سوی حزب عدالت و توسعه که به طور سنتی حزب سکولارها و طبقه متوسط رو به بالا بود احساس بیگانگی می کردند. "گورسل تکین" از اعضای حزب جمهوری خواه خلق در پارلمان ترکیه می گوید:"در سال جاری بارها در شهر با مردم دیدار کرده ایم و با آنان درباره وضعیت اقتصادی صحبت نموده ایم. ما خشم مردم را می بینیم. هم چنین، رای دهندگان کردی که پیش تر به حزب عدالت و توسعه رای می دادند اکنون از آن حزب رویگردان شده اند".
این روزنامه در ادامه می نویسد:"اکنون احزاب اپوزیسیون به ویژه احزاب کردی حزب دموکراتیک خلق ها نیز توانستند در استراتژی بی سابقه مشترکی با حزب جمهوری خواه خلق از نارضایتی ایجاد شده در سطح جامعه ترکیه نسبت به اردوغان و بحران اقتصادی ایجاد شده در آن کشور استفاده نمایند. بسیاری از کردها که نسبت به بازداشت های صورت گرفته سیاستمداران کرد عضو حزب دموکراتیک خلق ها عصبانی هستند و بسیاری از از شهروندانی که از افزایش نرخ تورم و افزایش نرخ بیکاری ناراضی بودند در این انتخابات به نامزد مخالفان رای دادند. امام اوغلو در روز سه شنبه پیش از سفر به آنکارا برای دیدار با اعضای رهبری حزب جمهوری خواه خلق گفته بود:"من این ملت را اشتی خواهم داد. این را خواهند دید".
سایت "اس بی اس" استرالیا نیز درباره "امام اوغلو" می نویسد:"این سیاستمدار 49 ساله اغلب در بحث های محلی شرکت می کند و با شهروندان عکس سلفی می اندازد. این در حالیست که در مقابل، سخنرانی های تلویزیونی و ساعات برنامه های رادیویی از آن ییلدیریم، اردوغان و اعضای حزب عدالت و توسعه بود. او نیز مانند اردوغان عاشق فوتبال است. او در جوانی یک بازیکن نیمه حرفه ای فوتبال بوده است. او هنوز هم حامی تیم "ترابزونسپور" است.
"برک اسن" استاد دانشگاه "بیلکنت" آنکارا می گوید امام اوغلو به عنوان شهردار با قابلیت طبقه متوسط استانبول شناخته می شود و به دلیل رویکرد غیر ایدئولوژیکی که در پیش گرفته موفق بوده است. اگر او بتواند شهردار استانبول شود حزب جمهوری خواه خلق احتمالا می تواند پایگاه هواداران اش را گسترش دهد و در سطح ملی نیز موفق شود".
این سایت در ادامه می نویسد:"شعار کارزار انتخاباتی او پراگماتیستی یا عملگرایانه بود:"در جایی که امام اوغلو حاضر است در آن جا راه حل وجود دارد".