کد خبر: ۵۸۴۲۸
تاریخ انتشار : ۱۵ اسفند ۱۳۸۵ - ۱۵:۰۶
انتقادات تلویحی حبیبی از عملکرد دولت

موتلفه: دوران آزمون و خطا گذشته است

آفتاب‌‌نیوز : نگاه کم‌اهمیت رئیس‌جمهور و برخی وزرای دولت نهم به احزاب در اداره کشور و حتی حاضر نشدن دولت به استفاده از نظرات و مشورت‌های احزاب، باعث آن شد تا مسئولان مؤتلفه بارها و بارها به موضع‌گیری درباره عملکردها و اظهارات اعضای دولت بپردازند.

با این حال، آخرین اقدام دولت نهم برای تنها گذاشتن هرچه بیشتر احزاب در سال جاری نیز در روزهای پایانی سال کلید خورد آنجا که هیچ مبلغی در بودجه سال 1386 کل کشور برای اختصاص یارانه به احزاب کشور اختصاص داده نشد تا با اعتراض دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی در کنفرانس خبری روز سه‌شنبه روبرو شود. 

به گزارش خبرنگار سیاسی آفتاب، حبیبی در این جلسه با رد اظهارات سخنگوی دولت که پیش‌بینی نکردن یارانه احزاب در سال 86 را به منظور «جلوگیری از دولتی شدن آنها» دانسته بود، اظهار داشت: من این استدلال را قبول ندارم، بهتر بود دولت برای یارانه احزاب كوتاهی نمی‌كرد. در كشور ما با وجود بیش از 220 حزب آن كمكی كه دولت به عنوان یارانه می‌پردازد، بسیار جزئی خواهد بود. 

دبیركل حزب موتلفه اسلامی همچنین به این پرسش خبرنگار آفتاب پاسخ داد که با اشاره به وقایع منتهی به انتخابات دوره نهم ریاست جمهوری که طی آن نمایندگان مؤتلفه جدی‌ترین مخالفان نامزدی «محمود احمدی‌نژاد» بودند و حتی یکی از اعضای این حزب با به کار بردن عبارت «ریاست جمهوری جایگاه کوتوله‌های سیاسی نیست»، از نامزدی او استقبال کرده‌بود، خواهان شفاف‌تر شدن ارتباط بین دولت نهم و حزب مؤتلفه شده بود.

حبیبی در پاسخ گفت: اگرچه شورای هماهنگی نیروهای انقلاب در نهایت به نامزدی آقای لاریجانی رسید، اما این مسئله به مفهوم اصولگرا ندانستن دیگر کاندیداها مانند آقای هاشمی یا توکلی یا قالیباف یا احمدی‌نژاد نبود. 

حبیبی اضافه کرد: ما در درجه اصولگرایی لاریجانی یا احمدی‌نژاد هیچ تفاوتی قائل نیستیم اما مردم از یک تشکیلات حزبی انتظار ندارند که آنها را سرگردان نگاه دارد با این حال این دلیل نمی‌شود که چون کاندیدای شورای هماهنگی به ریاست جمهوری نرسید، اکنون ما چوب لای چرخ دولت بگذاریم. 

دبیرکل مؤتلفه با اشاره به این مطلب که «مسئولین این حتی حزب سنگ اندازی بر سر راه دولت دوم خرداد را به رغم آنکه حتی مدیران دبستان‌ را به جرم مؤتلفه‌ای بودن کنار گذاشته بود، حرام شرعی می‌دانستند»، ‌اظهار داشت: ما قاعده رقابت سیاسی را قبول داریم بنابراین با رعایت حق انتقاد خود، پشتیبانی اصولی از دولت احمدی‌نژاد را ضروری می‌دانیم.

وی در ادامه این کنفرانس خبری گفت: در مورد موضوع تحزب در كشور چالش وجود دارد، اما ما به عنوان حزب موتلفه معتقدیم لازمه تحقق جمهوریت نظام توسعه و تعمیق تحزب در كشور است. 

حبیبی در مورد ملاقات اعضای حزب موتلفه‌ اسلامی با مراجع قم، گفت: ما به عنوان حزب با مراجع قم دیدار داشتیم. در طول مدت 43 سالی كه از عمر ما می‌گذرد، شعار اولیه‌ای داشته‌ایم كه مراجع معتقد بودند كه نباید از آن شعار منحرف شویم. آن‌ها با اعتمادی كه نسبت به ما داشتند، درخواست ملاقات‌مان را پذیرفتند. 

وی در مورد شعار «همه با هم» اصولگرایان گفت: ما فقط برای انتخابات مجلس هشتم این شعار را در نظر نداریم، بلكه در انتخابات شوراها هم تصمیم داشتیم اصولگرایان به یك لیست مشترك وارد میدان شوند. حتی به همه دفاترمان گفتیم در هر شهری كه اصولگرایان به فهرست مشترك برسند، حتی اگر یك نفر هم از موتلفه نبود، آن لیست را امضاء كنند زیرا می‌دانیم لازمه وحدت پرهیز از منیت و سهم‌خواهی است. 

حبیبی ادامه داد: برای انتخابات مجلس هشتم نیز قدم پایه‌ای برای وفاق در هر انتخاباتی برداشته شده است اما برای آن نیز در نظر داریم با اصولگرایان خارج از جبهه پیروان ارتباط برقرار كنیم. هدفمان آن است كه اصولگرایان با شعار همه با هم وارد انتخابات شوند. 

وی در مورد نوع عملكرد واعظ آشتیانی در انتخابات گذشته و عضویت وی در ستادهای انتخاباتی «رایحه خوش خدمت» به عنوان عضو موتلفه گفت: معتقدیم اعضای موتلفه اگر مسوولیتی در دولت و مجلس قبول می‌كنند، باید هماهنگ با دستگاه مدیریتی كه در آن مسوولیت دارند، اقدام كنند. بنابراین یا مدیریت را نباید بپذیریم و اگر بپذیریم باید آن مدیریت را انجام دهیم. ما دولت نهم را اصولگرا می‌دانیم و به طرفداران و اعضاء اعلام كردیم اگر مسوولین به آن‌ها پیشنهاد كردند، بپذیرند و تابع سیاست‌های كلی دولت و مدیریتی كه آن را پذیرفته‌اند، باشد كه این را تناقض نمی‌دانیم. اگر در دولت دوم خرداد مسوولیتی را می‌پذیرفتیم و بعد سیاست‌های موتلفه را اعمال می‌كردیم، دچار تناقض می‌شدیم. 

حبیبی در مورد پذیرش عضویت در تشكل‌های دیگری به غیر از موتلفه گفت: ما این اجازه را به اعضاء داده‌ایم كه می‌توانند در تشكلات دیگر عضو باشند؛ بنابراین اگر یك عضو ما در رایحه خوش خدمت حضور پیدا كند، چون تضادی مبنایی در میان این گروه و حزب مؤتلفه نمی‌دانیم، اشكالی نمی‌بینیم اما اگر عضوی از موتلفه در تشكلی كه متضاد ماست عضویت پیدا كند، از عضویت در حزب موتلفه خارج خواهد شد. 

دبیركل حزب موتلفه اسلامی در مورد فعالیت احزاب اصولگرا نیز گفت: ما چند سال پیش چهار اصل را برای مبانی اصولگرایی تعریف كردیم كه مبنای مشترك بین اصولگرایان قرار گرفت به همین دلیل در دوران انحصار دوم خردادی‌ها توانستیم انسجام خود را حفظ كنیم، به گونه‌ای كه در اوج قدرت اصلاح طلب‌ها توانستیم با اكثریت در شوراهای دوم پیروز شویم. بنابراین در طیف اصولگرایان مشكل تعریف اصول نداریم اما در اردوگاه اصلاح‌طلب‌ها این مشكل وجود دارد. 

وی در مورد سخن رییس‌جمهور مبنی بر این‌كه «وامدار هیچ حزبی نیستم»، گفت: دولت نباید وامدار هیچ حزبی باشد بلكه باید خود را وامدار 70 میلیون ایرانی بداند زیرا اگر تشكل خاصی بخواهد نظرات خود را به رییس‌جمهور تحمیل كند، دیگر از سطح رییس جمهوری خارج می‌شود. 

وی در عین حال ابراز داشت: اینكه در پیروزی آقای احمدی‌نژاد احزاب نقشی نداشته‌اند را قبول نداریم ؛ زیرا با یك حركت سیاسی هوشمندانه در شرایط دولت اصلاحات، اصولگرایان در شورای شهر پیروز شده و آقای احمدی‌نژاد نیز شهردار شد و پس از آن نیز فعالیت احزاب در انتخابات مهم بسیار موثر بود. 

حبیبی افزود: سوال این است كه اگر تشكل‌های اصولگرا جمع نمی‌شدند باز هم شورای شهری با همین تركیب انتخاب می‌شد؟ بنابراین اگر بین دولتمردان افرادی بخواهند نقش احزاب را نادیده بگیرند، اشتباه است. 

دبیركل حزب موتلفه اسلامی در مورد مهمترین انتظارات این حزب از دولت در سال آینده گفت: مهمترین انتظار ما از دولت تداوم ارزش‌گرایی اسلامی است. به نظر ما دولت نهم كار بسیار ارزشمندی را در این رابطه انجام داده است. 

حبیبی در ادامه افزود: دولت ذره‌ای نباید از ارزش‌گرایی عدول كند، حتی اگر هزینه‌ بپردازد. همچنین دولت باید توجه دلسوزانه برای ارتقاء سطح رفاهی داشته باشد؛ تاكنون دولت نهم و در راس آن آقای احمدی‌نژاد دغدغه ارتقاء سطح رفاهی مردم را داشته‌اند و برای آن تلاش شبانه‌روزی كرده‌اند، اما تحقق كامل آن نیاز به وقت بیشتری دارد. 

وی گفت: ما ضمن احترام نسبت به مدیران جمهوری اسلامی به دولت توصیه می‌كنیم در انتصاباتی كه بعد از این انجام می‌دهد علاوه بر تعهد اسلامی كه باید جزء شرایط اولیه مدیریان باشد، راجع به مجرب بودن و سابقه كار درخشان داشتن نیز توجه بیشتری كنند. 

حبیبی افزود: سال‌های اولیه انقلاب می‌توانستیم برای انتصاب افراد با آزمون و خط حركت كنیم، اما سال‌های بیست و هفتم و بیست و هشتم انقلاب دیگر سال آزمون و خطا نیست.

دبیرکل مؤتلفه ادامه داد: در طیف اصولگرایان به معنای وسیع، خارج از حزب‌ها و گروه‌ها، ظرفیت‌های بسیار عظیمی نهفته است كه اگر از آن‌ها استفاده شود، تحول خوبی صورت خواهد گرفت و در حل مشكلات مردم موفق‌تر خواهد بود. 

وی در مورد آنچه مبنی بر تغییر محوریت اصولگرایان در شورای هماهنگی مطرح می‌شود نیز گفت: از این‌كه آیت‌الله مهدوی كنی به جای آقای ناطق نوری محور شورای هماهنگی خواهند بود، اطلاعی ندارم. در داخل حزب و جبهه و مجموع تشكل‌های اصولگرا نیز هیچ بحثی راجع به این‌كه محوریت را چه شخصی بر عهده بگیرد نبوده است. 

وی در پاسخ به این سوال كه «آیا با توجه به فرار شهرام جزایری قوه قضاییه نیاز به خانه‌تكانی دارد؟»، گفت: آقای شاهرودی در زمان تصدی خود قول اصلاحات در قوه قضاییه را دادند. پیشنهاد می‌كنم گزارشی از اصلاحات در قوه قضاییه را به مردم ارائه دهند. فرار شهرام جزایری نیز لطمه بزرگی به مجموعه نظام بود و توجیه‌بردار نیست. با مقصران آن باید برخورد جدی شود. 

وی در پاسخ به این سوال كه «نقش موتلفه در اتاق بازرگانی چیست؟»، گفت: ما در هیچ جلسه حزب موضوع و بحثی در این مورد نداشته‌ایم، این‌كه یك عضو موتلفه در یك نهادی از جمهوری اسلامی فارغ از عضویت نقشی داشته باشد نیز مشكلی ایجاد نمی‌كند. ما در اتاق به عنوان حزب هیچ كار سازمانی خاصی را انجام نداده‌ایم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین