آفتابنیوز : هاشمی رفسنجانی روز دوشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی به صراحت از «پایان دوره آزمایشی دولت نهم و دستگاههای اجرایی» سخن گفت و خبر از آن داد که با پایان این دوره، نظارت مجمع تشخیص بر اقدامات و سیاستهای دولت به منظور تطبیق آنها با سیاستهای کلی نظام و سند چشمانداز 20 ساله توسعه کشور، شکلی «جدیتر» به خود خواهد گرفت.
هاشمی رفسنجانی همچنین به صراحت خبر از آن داد که به علت «ملاحظاتی» که یکی از آنها را «ایجاد نشدن چالش و اصطکاک در جامعه» بیان کرد، بسیاری از گفتنیها درباره کمکاریها و عملکردهای ضعیف در اجرای اصل 44 و نیز عمل به سیاستهای کلی سند چشمانداز 20 ساله را «ناگفته» باقی گذاشته است.
به دنبال این اظهارات که از سوی یکی از سایتهای افراطی حامی دولت به عنوان «حمله به دولت نهم در کنفرانس خبری پس از 9 سال» لقب گرفت، احمدینژاد سهشنبه شب در سخنانی در كنگره سراسری «عاشورا پژوهی؛ امام حسین(ع) و مقاومت» کوشید با استفاده از تاکتیک همیشگی و البته شناختهشده خود- یعنی حمله به دولتهای پیشین- در مقام پاسخگویی برآید.
وی خطاب به حامیان خود که این کنگره را تدارک دیده بودند، گفت: اكنون شما میبینید یك جبههبندی گسترده ایجاد شده است؛ علتش را بررسی میكنید میبینید كه با فلانی نزدیك بوده دستش از ویژه خواری و بیت المال قطع شده و دیگر اینگونه نیست كه با یك تلفن دستور بدهد كه میلیونها تومان به حساب فلان آقا واریز شود. البته هنوز كاملا برخورد با این امر محقق نشده و دستشان كامل از بیتالمال قطع نشده است، ما در این مسیر در حال حركت هستیم و باید پیش برویم. امروز كسانی كه در زمان مسوولیت خود این امر مهم را محقق نكردهاند و شاید بر عكس آن نیز عمل كردهاند، مدعی این امر هم شدهاند.
احمدینژاد گفت: سیاست اصل 44 قانون اساسی - كه عزیزمان (مقام معظم رهبری) اعلام كردند مقدمه یك انقلاب بزرگ اقتصادی است - دارای چند محور روشن است، در این راستا دولت باید زمینهای را فراهم كند كه مردم در فعالیتهای اقتصادی مشاركت بیشتری داشته باشند و در این ارتباط توان مردم را افزایش دهد. یكی دیگر از محورهای این سیاست این است كه دولت سرمایههایی كه در طول 40 و 50 سال اخیر انباشت كرده است را در بین مردم توزیع كند كه دولت بخشی از آن را به صورت سهام عدالت و بخشی دیگر از آن را از طریق بورس بین مردم توزیع میكند.
رییسجمهور سپس حملات خود به دولتهای خاتمی و هاشمی را آغاز کرد و گفت: در 14 - 15 سال پیش این قانون به شكل دیگری در كشور حاكم بود و اجازه میداد كه دولت كارخانجات و شركتهای خود را به مردم واگذار كند. ما در طول این 14 سال مشاهده میكنیم كه 3 هزار و 500 میلیارد تومان واگذار شده است. متاسفانه بسیاری از این واگذاریها بدون ضابطه و با واسطه بود و اكنون مشكلاتی را به وجود آورده است. بسیاری از واگذاریها به صورت قسطی و بر اساس رابطه بود، به نحوی كه كارخانهها با قیمت ارزان واگذار شده است و اكنون كارگران آن كارخانهها بیكار شدهاند و هر روز میآیند جلوی دفتر ما و مطالبه حق خود میكنند. به هر استانی كه میرویم میبینیم كه 4 -5 كارخانه در این استانها دچار چنین مشكلی هستند. وقتی ریشهیابی میكنیم؛ میفهمیم كه فلان آقا كه دوست فلان آقا بوده این كارخانه یا شركت را خریده و كارگران و كارخانه را دچار مشكل كردهاند. كسانی كه اینگونه واگذاریها را مدیریت كردند، اكنون مدعی ما میشوند و میگویند «ای وای! اصل 44 را این دولت اجرا نمیكند».
وی خاطرنشان كرد: طی یك سال بیش از دو هزار و 500 میلیارد تومان واگذاری داشتهایم كه حدود دو هزار و 300 میلیارد تومان این را در قالب سهام عدالت به دهكهای پایین جامعه كه زیر نظر كمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی هستند ارائه دادهایم و 300 میلیارد تومان باقی مانده را از طریق بورس واگذار كردهایم كه پول آن در حال حاضر در خزانه است. سعی كردیم این واگذاریها را بر اساس ضابطه و قانون انجام دهیم و نگفتم چون فلان آقا دوست فلان آقاست یا با فلان آقا رابطه دارد، واگذاریها را به آنها انجام دهیم.
رییسجمهور با بیان اینكه «دولت نهم اولین دولتی است كه سرمایهگذاری دولتی را ممنوع كرده است»، گفت: از 15 سال پیش بحث سرمایهگذاری مطرح شد ولی طبق آمار سرمایهگذاریهای جدید دولتی در طول این سالها500 برابر مقدار واگذاریها بوده است. این یعنی ایجاد محدودیت برای مردم و بازدهی كمتر.
احمدینژاد ادامه داد: ما میدانیم شما از چه چیزی عصبانی هستید و علت عصبانیت خود را نمیگویید ولی میآیید و میگویید كه این دولت واگذاری نمیكند. كسانی كه در زمان خود اجازه نمیدادند كه مردم بقالی داشته باشند و میگفتند كه باید فروشگاههای زنجیرهای دولتی ایجاد شود و مردم از این فروشگاههای زنجیرهای وسایل مورد نیاز خود را بخرند، حالا مدعی شدهاند. ما میدانیم كه شما از چه ناراحت هستید و عصبانی و مشكل كجاست.
وی گفت: ما وقتی در سفر به استانها مشكلات مردم را مثلا نداشتن آب آشامیدنی در یك روستا را میبینیم و دستور میدهیم مشكل آب آشامیدنی مردم روستا حل شود، عدهای میآیند و میگویند این دولت توقعات مردم را بالا میبرند و میگویند كه این كارها خلاف علم اقتصاد است. اگر علم اقتصاد مورد نظر شما خلاف برآوردن مطالبات و حق مردم است، ما از این علم اقتصاد شما بیزاریم. این دولت نوكر مردم است و باید فرهنگ خدمت به مردم را جا انداخت. این پستهایی كه از بالا و پایین درست شده است، چیزی نیست؛ چرا كه همه باید به مردم خدمت كنند، همه باید در جهت اجرای عدالت گام بردارند و اهمیت اجرای عدالت را ما در كلام امام و رهبر مشاهده میكنیم؛ چراكه با اجرای عدالت است كه كشور ساخته میشود.
احمدینژاد در این سخنرانی همچنین از سیاستخارجی رادیکال دولت خود دفاع کرد وگفت: برخی تصور میكنند كه اگر در خانه بنشینند و چربی و شیرینی دنیا را بچشند و كسی نگوید كه بالای چشمت ابروست، می توان ایران قدرتمندی را ساخت و آرمان ها را محقق كرد؛ این یك خیال خام است.
احمدینژاد درباره ارتباط موضوع هستهای با حادثه بزرگ عاشورا نیز اظهار داشت: عاشورا مكتبی كامل برای زندگی سعادتمند بوده و میتوان گفت عاشورا فریاد لاالهالاالله و درس عدالت و معاد است. برخی آنقدر از این كاروان دور شدهاند كه اخم دشمن نیز برایشان سخت است و میگویند « ای وای مراقب باشید» آنها به اندازه اخم دشمن نیز نمیخواهند سختی تحمل كنند و تصور میكنند كه با این شیوه میتوان به آرمانها رسید.
احمدینژاد افزود: دشمن آمده است با پررویی، گستاخی و برخلاف مقرراتی كه خودشان تنظیم كردهاند های و هوی راه انداخته و حنجرهدرانی میكند كه از تحقق حق ملت ایران جلوگیری كند و آن را زیر پا بگذارد. برخی از افراد كه خود را اهل تحلیل دانسته و «سیاستمدار» مینامند به جای اینكه در برابر دشمنانی كه میخواهند حق ملت ایران را زیر پابگذارند، بایستند، به مردم میگویند «چرا در برابر دشمنان میایستید و تسلیم نمیشوید؟»
وی در ادامه با بیان اینكه «امروز ماموریت ما بسیار سنگین است»، خطاب به شركتكنندگان در این مراسم گفت: شما خود بهتر از من میدانید كه مقطع كنونی ما مقطع سرنوشتسازی است وما همه برای انجام ماموریتهای خود باید تلاش و كوشش كنیم.
وی با بیان اینکه «ما باید در سیاستهای خارجی نیز بر اجرای عدالت پافشاری كنیم»، گفت: رمز موفقیت و عزت ما در همین جرای عدالت است، دشمنان از تمام امكانات خود استفاده میكنند تا ملت ایران نتواند به حق خود برسد، ولی به فضل الهی آنها نمیتوانند كار قابل توجهی كنند؛ چراكه ملت ایران با تدبیر و توكل بر خداوند ایستاده است.