آفتابنیوز : علی محمد زورآوند در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به کاهش قابل توجه دمای نواحی مختلف استان طی روزهای اخیر، گفت: همانطور که پیشبینی شده بود دمای چند شهر استان دیشب زیر صفر رفت.
وی سردترین شهر استان در شب گذشته را کوزران با دمای منفی ۲.۳ درجه سانتیگراد اعلام کرد و ادامه داد: دمای اسلام آبادغرب و حمیل هم به منفی ۲ درجه سانتیگراد، سنقر منفی ۱.۶ درجه، کنگاور منفی ۱.۴ درجه و گواور به منفی یک درجه سانتیگراد رسید.
معاون توسعه و پیشبینی هواشناسی استان کرمانشاه دمای شهر کرمانشاه در شب گذشته را نیز ۰.۵ درجه سانتیگراد زیر صفر اعلام کرد.
زورآوند با بیان اینکه امشب و صبح فردا نیز سرما تا حدودی ادامه خواهد داشت، خاطرنشان کرد: شدت سرما مثل امروز نخواهد بود.
وی از آغاز روند افزایشی دمای اکثر نواحی استان از فردا خبر داد و یادآور شد: میزان افزایش دما قابل توجه خواهد بود.
معاون توسعه و پیشبینی هواشناسی استان کرمانشاه در پاسخ به این پرسش که این شدت سرما در اردیبهشت سابقه داشته یا نه نیز گفت: اعلام این موضوع نیازمند بررسی دما در بلندمدت است و نمیتوان با اطمینان گفت که سابقه نداشته است.
زوراوند اضافه کرد: بررسی نقشههای هواشناسی فعلاً ورود موج سرمای جدید به جو استان را نشان نمیدهد.
سرمای هوا در خلخال به اوج رسید
دمای هوای خلخال در چهارمین روز اردیبهشت به 7 درجه سانتی گراد زیر صفر کاهش و احتمال سرمازدگی بیشتر درختان میوه شکوفه زده و ببار نشسته این شهرستان افزایش یافت.
رییس اداره هواشناسی خلخال روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: با قطع بارندگی های برف سه روز گذشته دمای هوای این شهر بطور قابل محسوسی رو به کاهش گذاشته و موجب بروز پدیده یخ بندان در منطقه شد.
فرامرز فرض الله پور افزود: دمای هوای صبح امروز در مقایسه با حداقل دمای هوای روز قبل 4 درجه و نسبت به اولین روز اردیبهشت 6 درجه کاهش یافته است.
کاهش دمای هوا موجب سرما زدگی بار بسیاری از درختان میوه هسته دار از جمله زردآلو ، شلیل ، گیلاس و آلبالو که شکوفه داده و ببار نشسته اند ، می شود.
رییس اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای خلخال نیز از بازگشایی راه ارتباطی 11 روستای مسدود شده از برف این شهرستان از صبح امروز خبر داد.
محمد قربانی اظهار داشت: ارتفاع برف در برخی از راه های کوهستانی و روستایی این شهرستان به بیش از 60 سانتیمتر رسید.
خلخال در جنوب اردبیل از مناطق سردسیر کشور است.
دمای هوا در زنجان به منفی پنج درجه رسید
کارشناس اداره کل هواشناسی استان زنجان گفت: دمای هوا طی 24 ساعته گذشته در فرودگاه و گرماب به پنج درجه زیر صفر کاهش یافت.
حسین سلطانی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: گرمترین منطقه در استان زنجان طی 24 ساعته گذشته آب بر با سه درجه بالای صفر ثبت شده است.
وی یادآوری کرد: دمای هوا طی این مدت در زنجان نیز به چهار درجه زیرصفر رسید.
کارشناس اداره کل هواشناسی استان زنجان گفت: برای چهارمین روز از اردیبهشت هوایی صاف، در ارتفاعات همراه با مه پیش بینی شده است.
به گفته سلطانی، این شرایط پایدار برای پنجشنبه و جمعه هفته جاری نیز پیش بینی می شود و از هفته آینده دمای هوا روند افزایشی خواهد داشت.
وی دمای فعلی شهر زنجان را 2 درجه زیرصفر بیان کرد و افزود: این میزان دما نسبت به روز گذشته در همین ساعت یک درجه کاهش یافته است.
استان مازندران در بهار سفیدپوش شد
به گزارش خبرگزاری تسنیم، در حالی که بسیاری از شهرهای کشور اردیبهشت بهاری را تجربه میکنند و در بسیاری از شهرهای کشور نیروهای امدادی در حال کمکرسانی به سیلزدگان هستند برخی شهرهای مازندران با برف بهاری سفیدپوش شد.
یکی از روستای توریستی مازندران با نام زروم با برف بهاری، حال هوای زیبای دیگری گرفت و در دیگر نقاط استان نیز بارش برف در روستاهای هزارجریب بهشهر نکا و گلوگاه را سفیدپوش کرد.
بسیاری از کانالهای تلگرامی خبری محلی از ساعات اولیه شامگاه سهشنبه سوم اردیبهشت، خبر از بارش برف در روستاهای خود میدهند و این در حالی است که جاده آقمشهد بخش کلیجانرستاق ساری به دلیل رانش مسدود و برای ساعاتی غیرقابل تردد بود.
هواشناسی مازندران نیز در اطلاعیهای از بارش باران، رعد و برق، وزش باد (گاهی نسبتأ شدید حداکثر تا 60 کیلومتر بر ساعت)، کاهش دما و بارش برف در ارتفاعات و در مناطق با ارتفاع 1500 متر و به بالا بارش برف بههمراه نشست روی زمین (برف روی زمین مینشیند) خبر داده بود.
البته در این اطلاعیه آمده که در ارتفاع زیر 1500 متر تا ارتفاع 1200 متر، بارش برف در حد مشاهده و یا مخلوط باران و برف (برف روی زمین نمینشیند) و در مناطق با ارتفاع زیر 1200 متر بارش برف انتظار نداریم و بارش بهصورت باران خواهد بود.
روابط عمومی شرکت گاز مازندران از قطع موقت گاز سی ان جی و صنایع بزرگ در این استان خبر داده بود و علت آن را افت فشار گاز در استان گیلان اعلام کرده بود.
در سیمرغ نیز به دلیل بارش شدید باران آب رودخانهها تا حدودی بالا آمده بود و بسیاری از مسئولان محلی در حال کنترل وضعیت پیش آمده بودند.
در بابلسر نیز مسئولان محلی با تشکیل ستاد مدیریت بحران به ریاست اسماعیل حسنزاده در بخشداری بهنمیر در حال رصد و کنترل لحظه به لحظه وضعیت جوی بودند و تمام تلاش خود را برای کنترل وضعیت موجود بهکار گرفتند.