آفتابنیوز : مسعود تجریشی در گفتوگو با ایسنا، در خصوص هالهی حرارتی دریاچه ارومیه که اخیراً توسط یکی از اساتید دانشگاه مطرح شده است، افزود: زمانی که میزان رطوبت در یک منطقهای کاهش مییابد، این امر باعث میشود میزان بارش سالهای آتی در آن منطقه کاهش یابد که این موضوع از لحاظ علمی ثابت شده است ولی از لحاط علمی چیزی به نام هالهی حرارتی وجود ندارد.
وی با اشاره به آخرین وضعیت دریاچه ارومیه، اظهار کرد: تراز فعلی دریاچه ارومیه ۱۲۷۱.۴۹ متر بوده که نسبت به شروع سال آبی بالای ۱.۲ متر افزایش و نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته بالای ۶۵ سانتی متر افزایش داشته است.
وی افزود: با توجه به ارتفاع آب دریاچه ارومیه، ۶۰ درصد عمق دریاچه ارومیه کمتر از ۶۰ سانتی متر است و سالانه بالای ۸۵ درصد از آب دریاچه تبخیر میشود، به همین دلیل میتوان انتظار داشت که بارشهای اخیر کمک بیشماری در افزایش تراز آبی دریاچه داشتهاند.
تجریشی با اشاره به نقش لایروبیها و رهاسازیهای آب سدها در زمان مناسب جهت افزایش سطح آب دریاچه، گفت: با ورود آب، بخش اعظمی از نمکهای کف دریاچه حل شده و در نتیجه عمق دریاچه افزایش مییابد.
وی ادامه داد: امسال میزان بارشها بیش از نرمال بوده، البته لایروبیها و رها سازی آب سدها در زمان مناسب نیز نقش مؤثری در افزایش سطح تراز آبی دریاچه داشته است، اگر بتوانیم در سالهای آتی سیلابها را در زمان مناسب به دریاچه برسانیم بی شک دریاچه از حالت تثبیت، خارج شده و فرآیند احیا آغاز میشود.
وی افزود: در تابستان امسال میتوانیم انتظار داشته باشیم سطح دریاچه ارومیه مجدداً کاهش یابد که این امر طبیعی است، میتوان با ورود آبهای جدیدتر ماندگاری آب دریاچه را افزایش داد.
مدیر دفتر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه با بیان اینکه بارشهای اخیر تأثیر مثبتی در افزایش تراز دریاچه داشته است، گفت: امسال نزدیک به ۲.۷ میلیارد متر مکعب آب به داخل دریاچه وارد شده است، با اینکه بارندگی در بیشتر سالهای گذشته وجود داشت ولی چون لایروبی رودخانهها انجام نشده بود به همین دلیل بارشها هیچوقت به آب ثابت تبدیل نشده و به داخل دریاچه نمیرسیدند.