آفتابنیوز : محمد سبزهزاری در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت کانونهای گرد و غبار در استان در سیلاب اخیر، اظهار کرد: در سطح کشور کانونهای گرد و غبار تعداد زیادی هستند؛ به گونهای که حتی در مناطق خوش آب و هوا مانند استان گلستان نیز دو کانون ریزگرد وجود دارد.
وی افزود: در خوزستان کانونهای گرد و غبار به صورت پهنهای هستند و در نقاط مختلف از جمله جنوب، جنوب شرقی و غربی وجود دارند. همچنین جنس کانونهای ریزگرد مختلف است؛ مثلاً کانونهای ریزگردی که جنس شنی و رسی دارند هر کدام با سرعت باد مشخصی فعال میشوند.
مدیرکل هواشناسی خوزستان بیان کرد: علیرغم سیلاب در خوزستان، تنها تعداد محدودی از کانونهای گرد و غبار آبگیری شدهاند. با توجه به ارتفاع کانونهای گرد و غبار، سیلاب به برخی کانونهای گرد و غبار نرفته است و مناطق سرسبز زیر آب رفتند.
سبزهزاری درخصوص امکان وقوع گرد و غبار در سال جاری در خوزستان، بیان کرد: با کاهش این آبها و تابش آفتاب و گرما، مجدداً زمینها خشک و کانونهای گرد و غبار فعال میشوند. به طور مثال هور منصوره که اکنون آبگیری شده تا پاییز فعال نمیشود اما دیگر کانونهایی که تنها آب باران وارد آنها شده است، اگر یک ماه بارندگی نداشته باشیم، مجدداً فعال میشوند و همچنان با کانونهای گرد و غبار مواجه هستیم.