آفتابنیوز : آفتاب: گوردون براون وزیر خرانه داری بریتانیا که به احتمال قوی جانشین تونی بلر نخست وزیر کنونی این کشور خواهد شد گفته است در دست گرفتن رهبری تلاش های بین الملی برای احیای دوباره پیمان منع گسترش تسلیحات هسته ای را در صدر برنامه های سیاست خارجی خود قرار خواهد داد تا بتواند با آنچه که «جاه طلبی های اتمی ایران» عنوان کرده بهتر مقابله کند.
بنا به تحلیلی که خبرگزاری رویتر روز پنجشنبه منتشر کرده است آقای براون می داند صبر ایالات متحده دربرابر نادیده گرفتن خواسته های شورای امنیت از سوی تهران به حداقل رسیده و او از ماه جولای که کلید دفتر نخست وزیری را از بلر تحویل می گیرد مدت زمانی کمتر از شش ماه زمان در اختیار دارد تا یک دیپلماسی اثربخش را علیه برنامه هسته ای ایران به اجرا درآورد.
یک مقام نزدیک به دفتر نخست وزیری بریتانیا به خبرنگار رویتر گفته است که به عقیده آقای براون نخست وزیر قادر به حل تمام مشکلات بریتانیا نیست ولی موضوع ایران از آن دسته مشکلاتی نیست که بتوان آنها را کنار گذاشت. به گفته وی وزیر خزانه داری بریتانیا به چند نفر از دستیاران ارشدش ماموریت داده تا طرحی را برای بازنگری در محتوای NPT تهیه کنند «زیرا این معاهده در قالب کنونی اش نه می تواند جلوی دستیابی کشورها را به سلاح اتمی را بگیرد و نه آن قدر قانع کننده است که کشورهایی نظیر پاکستان و کره شمالی را متقاعد به خلع سلاح هسته ای نماید».
یکی از دستیاران براون به رویتر گفته است که ایجاد نوعی اجماع بین المللی برای بازنویسی معاهده منع گسترش تسلیحات هسته ای از مهمترین برنامه های آقای براون خواهد بود. به گفته وی آقای براون معتقد است که بدون این کار هیچ راه حل بلندمدتی برای توقف «جاه طلبی های هسته ای» کشورهایی نظیر ایران وجود نخواهد داشت.
با این حال آنگونه که رویتر پیش بینی کرده است بزرگترین مانع موفقیت برنامه آقای براون اسرائیل خواهد بود که تاکنون حاضر به ارائه هیچ گونه اطلاعاتی درباره برنامه هسته ای اش نشده است. «دان پلش» کارشناس برجسته تحقیقات هسته ای بریتانیا در این باره می گوید:«براون باید بپذیرد که در دنیای امروز نمی توان برای برخی حق داشتن بمب اتم را قائل شد و برای برخی دیگر در شرایط مشابه این حق را در نظر نگرفت».
پیمان منع گسترش تسلیحات هسته ای یا NPT در سال 1968 نوشته شده و تاکنون حداقل چهار کشور(اسرائیل،کره شمالی،هند و پاکستان) از امضای آن خودداری کرده و توانسته اند توانایی ساخت تسلیحات هسته ای را به دست آورند.