کد خبر: ۵۹۰۰۱۸
تاریخ انتشار : ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۹

چرا روحانی به درخواست ترامپ جواب رد داد؟

رئیس دفتر رئیس جمهوری با ابراز امیدواری برای تسریع در تصویب لایحه تفکیک وزارت صمت در مجلس شورای اسلامی، گفت: در صورت عدم تصویب این لایحه، پیشنهاد جدیدی به رئیس جمهوری ارائه شده تا بر اساس آن «معاونت بازرگانی» متشکل از بخش‌هایی از وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت تشکیل شود.
آفتاب‌‌نیوز :
محمود واعظی روز چهارشنبه پس از پایان جلسه هیأت دولت گفت: در پیشنهاد تشکیل معاونت بازرگانی عنوان شده است که این معاونت با مجوز شورای عالی هماهنگی اقتصادی زیر نظر رئیس جمهوری تشکیل شود تا بازار را اداره کند. وی افزود: بحث تولید محصولات کشاورزی اولویت نخست وزارت جهاد کشاورزی است و وزارت صنعت، معدن و تجارت هم به طور ذاتی به دنبال تولید صنعتی است. آنچه این وسط می‌ماند، رهاشدگی بازار است. واعظی گفت: امیدوارهستیم نمایندگان مجلس با سرعت بیشتری لایحه دولت را به تصویب برسانند یا اگر این طور نیست پیشنهاد جدیدی به رئیس جمهور ارائه شده است که ایشان یک معاون اختصاص دهند و از شورای عالی هماهنگی اقتصادی برای تشکیل آن اجازه بگیرند. رئیس دفتر رئیس جمهوری اضافه کرد: بر اساس این پیشنهاد بخشی از این معاونت در وزارت صنعت، معدن و تجارت و بخش دیگر در وزارت جهاد کشاورزی است تا زیر نظر این معاونت جمع شده و بتوانند بازار را اداره کنند.

پیشنهاد کالابرگ الکترونیکی روی میز دولت

رئیس دفتر رئیس جمهوری همچنین درباره ارز 4200 تومانی و تصمیم دولت درباره کالابرگ گفت: تصمیم سال گذشته دولت به قوت خود باقی است و مباحث مطرح شده درباره کالا برگ الکترونیکی یا روش‌های دیگر، پیشنهاداتی است که سازمان برنامه و بودجه و برخی از دستگاه‌های دیگر تنظیم کردند وی اضافه کرد: این پیشنهادات روی میز است و روش‌های آمادگی است تا اگر در آینده لازم شد استفاده کنیم، اما فعلاً سیاستی که دنبال می‌شود همان ارز 4200 تومانی است. واعظی درباره انتخاب سخنگوی دولت، گفت: این موضوع بررسی شده است و یک نفر هم نامش مطرح است که خود آقای رئیس جمهوری ان شاءالله اعلام می‌کنند.

تعهدات برجامی طرف مقابل باید اجرا شود

وی درباره پیشنهاد ایران برای صادرات نفت یک و نیم میلیون بشکه‌ای به اروپا تصریح کرد: چیزی که در بیانیه و در صحبت‌های چهارشنبه گذشته رئیس جمهوری بود، این است که تعهدات برجامی طرف مقابل باید اجرایی شود که اگر اجرایی شود این مطلبی که گفتید در آن وجود دارد. رئیس دفتر رئیس جمهوری در پاسخ به پرسشی درباره اینکه اروپا به 120 روز زمان برای نشان دادن تعهدش به اینستکس نیازدارد، خاطرنشان کرد: به نظر من حرف درستی نیست آن چیزی که ثبت شده و سازوکارش مشخص است، اجرایش نباید بیش از یک هفته طول بکشد. وی همچنین گفت: قرار است وزرای خارجه 3 کشور و اتحادیه اروپا راجع به مسأله ایران بحث کنند و مذاکراتی با طرف ایرانی داشته باشند و ما حرف‌هایمان را آنجا خواهیم زد.

واعظی با بیان اینکه اروپایی‌ها از 120 روز زمان برای اجرایی کردن اینستکس سخن گفته‌اند، درست نیست، گفت: ما به هیچ وجه (از مهلت ارائه شده) کوتاه نمی‌آییم و در زمان 60 روز به آنچه که اعلام کردیم اقدام می‌کنیم که این زمان شروع هم شده است و در 60 روز دوم هم آنچه که در مرحله دوم است، اجرایی خواهد شد.

وی درباره سخنان رئیس جمهوری در جمع فعالان سیاسی مبنی بر اینکه رئیس جمهوری امریکا 19 بار درخواست ملاقات کرده و پاسخی داده نشده است، اظهار داشت: آقای رئیس جمهوری این گونه گفت؛ در سفری که به نیویورک رفتم در سه روزی که آنجا بودم از کانال‌های مختلف 19 بار برای ملاقات تماس گرفته شد که من هم گفتم کسی که از برجام خارج شده و میز مذاکره را برهم زده است ابتدا باید به قوانین بین‌المللی متعهد باشد تا طرف مقابل هم گفته‌های او را باور کند. رئیس دفتر رئیس جمهوری تأکید کرد: خواسته جمهوری اسلامی ایران این است که هرکس که ادعایی دارد، ادعای خودش را در عمل و نه در حرف مشخص کند.

 واعظی همچنین گفت: آقای روحانی بخشی از جلسه هیأت دولت دیروز  را به دستورات رهبری اختصاص دادند که درباره مسائل اقتصادی، رونق تولید،  ایجاد کردن فضا برای سرمایه‌گذاری، ایجاد اشتغال و اینکه چگونه بنگاه‌های اقتصادی که در تصدی دولت و نیروهای نظامی است را به مردم واگذار کنیم، بود. وی افزود: در مجموع مقداری از وقت دیروزمان به عملیاتی کردن دستورات رهبری اختصاص یافت. همچنین به این موضوع که در این شرایط برای مقابله با فشارهایی که امریکا ایجاد می‌کند چطور باید به یک مدیریت قدرتمند و متمرکز برسیم تا شجاعت در تصمیم‌گیری را عملی کنیم، پرداخته شد.

منبع: خبرگزاری ایرنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین