آفتابنیوز : این شورا در ماه مارس پیش بینی کرده بود بازار جهانی پلاتین امسال ۶۸۰ هزار اونس مازاد عرضه خواهد داشت که بزرگترین مازاد عرضه در
شش سال گذشته به شمار میرود.
اما تریور ریموند، مدیر تحقیقات در شورای WPIC اظهار کرد: جهش تقاضای سرمایهگذاران مؤسسهای برای صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله در بورس (ETF) که تحت پشتوانه پلاتین قرار دارد در سه ماهه نخست سال ۲۰۱۹ دورنمای مازاد عرضه پلاتین را به شکل اساسی تغییر داد.
موجودی پلاتین صندوقهای ETF در سه ماهه نخست امسال ۶۹۰ هزار اونس رشد کرد که بزرگترین رشد موجودی پلاتین این صندوقها از زمان راه اندازی آنها در سال ۲۰۰۷ بود.
به گزارش ایسنا، در سه ماهه اول، مجموعهای از عوامل شامل رشد قیمتها، ریسک عرضه نزولی در آفریقای جنوبی و سیگنالهای متعدد از رشد تقاضا مشاهده شد که مهمترین آنها رشد تقاضا برای خودروهای دیزلی و احتمال استفاده از پلاتین در خودروهای بنزینی بود.
اگرچه قیمت پلاتین برای تحویل فوری طی پنج سال اخیر بیش از ۴۰ درصد سقوط کرده اما از ابتدای سال ۲۰۱۹ تاکنون حدود ۱۰ درصد بهبود یافته است.
به گفته ریموند، به نظر میرسد خریداران صندوقهای ETF، سرمایه گذاران بلندمدتی مانند صندوقهای بازنشستگی هستند که از ثبات در بازار دیزل دلگرم شدهاند. اگرچه تقاضا برای پلاتین از زمانی رسوایی آلایندگی خودروهای دیزلی فولکس واگن در سال ۲۰۱۵ افت کرد اما شمار خودروهای دیزلی در بازار خودروی اروپای غربی در ماههای اخیر بالاتر رفته است.
دستگاههای کاهش آلایندگی در خودروهای دیزلی حاوی پلاتین بیشتری هستند، در حالی که پالادیم بیشتر در خودروهای بنزینی استفاده میشود.
انتظار میرود مجموع تقاضا برای پلاتین در سال ۲۰۱۹ به میزان ۸ درصد رشد کند و تقاضا ۴ درصد افزایش پیدا کند. بر اساس گزارش کیتکونیوز، در سه ماهه اول سال میلادی جاری عرضه معدنی ۱۹ درصد رشد کرد اما انتظار نمیرود این اتفاق در سال آینده تکرار شود.