کد خبر: ۵۹۱۶۳
تاریخ انتشار : ۱۶ فروردين ۱۳۸۶ - ۱۷:۳۳

تحلیل آسوشیتدپرس از آزادی ملوان‌ها

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: تصمیم ناگهانی ایران در آزادی پانزده نظامی انگلیس با واکنش‌های متفاوتی در رسانه‌های خبری رو به رو بود. برخی این اقدام ناگهانی را نشان‌دهنده اسرارآمیز بودن روند تصمیم گیری در ایران توصیف کرده و گروهی آن را پیامی از سوی تهران برای غرب توصیف کردند مبنی بر اینکه تا چه حد می‌تواند در منطقه خاورمیانه برای آنها دردسرساز باشد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس با اشاره به آزادی نظامیان انگلیسی گزارش داد این بحران یک مسئله را بیش از همه چیز برجسته ساخت:‌ یعنی روند تصمیم گیری داخلی در ایران همچنان برای غربی‌ها اسرارآمیز باقی مانده است. 

بنا به این گزارش، شکاف میان گروه‌های تندرو و میانه‌رو در داخل ایران باعث فرستادن پیام‌های مختلفی از سوی مقامات این کشور شد تا اینکه به طور ناگهانی عصر روز چهارشنبه خبر آزادی پانزده نظامی انگلیسی را اعلام کردند. 

پاتریک کلاوسون از موسسه سیاست خاور نزدیک واشنگتن معتقد است آنچه ایران در این زمینه انجام داده را نمی‌توان نوعی استراتژی نامید چرا که آنها اول می‌گویند «نه، نه، نه» و سپس ناگهانی تغییر موضع داده و می‌گویند «بله».

جیمزدابینز نماینده سابق دولت آمریکا در افغانستان دیدگاه دیگری دارد. او می‌گوید این مسئله به ایرانی‌ها فرصت داد نشان دهند که نباید آنها را دست کم گرفت چرا که آنها توانایی انجام چنین عملی را دارند و به همین خاطر دنیا باید دقیق‌تر با آنها برخورد کند. 

آسوشیتدپرس در بخشی دیگر از گزارش خود یادآور می‌شود که جریان به اسارت گرفتن نظامیان انگلیسی از سوی ایران می‌تواند براقدامات تهاجمی انگلیسی در خلیج‌فارس و عملیات نظامی آمریکا در داخل عراق تاثیر بگذارد. بنا به این گزارش آمریکا پیش از این اعلام کرده بود که سیاستش دستگیری آن دسته از ایرانی‌هائی در عراق است که به شبه نظامیان شورشی در این کشور کمک مالی و تسلیحاتی می‌کنند. اما در شرایط کنونی که امکان دستگیری سربازان آمریکایی از سوی ایران وجود دارد ممکن است واشنگتن با هوشیاری و احتیاط بیشتری برخورد کند. 

آسوشیتدپرس همچنین مدعی است دامنه عملکرد اعضا سپاه پاسداران ایران در عراق به آنها امکان ضربه‌زدن به نیروهای آمریکایی در داخل این کشور را می‌دهد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین