کد خبر: ۵۹۲۶
تاریخ انتشار : ۲۴ خرداد ۱۳۸۴ - ۱۲:۱۷

انتظارات مردم از ديپلماسي رئيس جمهور آينده

آفتاب‌‌نیوز :  هر هشت كانديداي انتخابات روز جمعه خود را به عنوان شخصي مطرح كرده اند كه مي تواند چالش هاي ايران را از اصلاحات اقتصادی اجتماعي و قانوني تا ديپلماسي وتوسعه فناوري هسته اي برطرف كند.

 با اين حال حضور دوباره هاشمي در صحنه سياست ايران سبب انگيزش نگراني و در عین خوش بيني درايران و كشورهاي غربي شده است. او در آزاد سازي اقتصاد، حل مذاكرات هسته اي و عادي سازي روابط با واشنگتن بسيار مصصم تر از سايرين به نظر مي رسد.
 
وي هم چنين با داشتن اعتبارات انقلابي و روحيه واقع گرايي، بالاتر از ساير نامزدهاي اين دوره قرار دارد. با اين حال پيروزي وي قابل پيش بيني نيست چرا كه به نظر مي رسد معين نيز درحال جذب آراي بيشتري باشد. 

معين در حال حاضر با تاكيد بر آزادي فكري و تنوع فرهنگي، در ميان جوانان زير سي سال از حمايت بالايي برخوردار شده است. 

از سوي ديگر برخي ادعا می كنند كه هاشمي در صورت عدم حمايت عموم در تعامل با مجلس كه اكثريت آن را محافظه كاران تشكيل مي دهند دچار مشكل خواهد شد. 

اگر به گذشته نگاه كنيم، هاشمي نخواهد توانست به راحتي چون دو دوره رياست جمهوري خود در سالهاي1989 تا1997 عمل كند. پیشتر پس از ايجاد اصلاحات اقتصادي ـ اجتماعي، دولت او نتوانست سرمايه گذاران خارجي را جذب كند ويا روابط با امريكا را بهبود دهد. 

در حال حاضر ايران و جايگاه آن در منطقه بسيار با دوران دهه 90 متفاوت است، دوره اي كه در آن جنبش اصلاحات تاثير گذار بود و ايران بخشي از محور شرارت امريكا به شمار نمي رفت. 

در دوره فعلي محافظه كاران بيشتر قدرت را در دست دارند و از سوي ديگر دولت بوش وكنگره امريكا خواستار تغيير حكومت در ايران هستند وآنرا گامي در جهت ترويج دموكراسي در خاورميانه مي دانند.

 بنابراين هر كسي كه انتخاب شود بايد پيش از بررسي مسائل داخلي، مشكل هسته اي ايران را با امريكا و متحدان اروپايي آن رفع كند چرا كه پس از جنگ عراق در دهه 80، نخستين باري است كه ايران با چنين بحراني در سياست خارجي خود مواجه شده است. 

با وجود مخالفت هاي بين المللي با برنامه هسته اي ايران، بسيار دشوار خواهد بود كه كسي كه انتخاب مي شود بتواند ايرانيان را از دنبال كردن منافع بلند مدت كشور در صورت ادامه برنامه هسته اي منصرف كند. 

هم اكنون بيش از نيمي از ايراني ها از برنامه هسته اي حمايت مي كنند و با حضور همسايگان خطرناك در نزديكي ايران، نه ايراني ها ونه رهبران آنها انگيزه اي براي تغيير سياست خود در اين زمينه دارند. 

برخي معتقدند پيروزي رفسنجاني در انتخابات الزاما شرايط را بهبود نمي بخشد ولي مسئله روز جمعه مسئله شركت در انتخابات يا عدم شركت در آن است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین