آفتابنیوز : رضا ترکاشوند با بیان اینکه کاهش قیمت تخممرغ زیان مرغداران را به دنبال داشته است، اظهار کرد: طرح جمعآوری تخممرغ مازاد بازار در مرحله تعیین روشهای اجرایی توسط شرکت پشتیبانی امور دام است و تا چند روز آینده عملیاتی میشود.
وی ادامه داد: طرح مذکور با درخواست مرغداران و موافقت وزیر جهادکشاورزی انجام میشود.
ترکاشوند همچنین از حذف گلههای مادر با سن بالای 90 روزگی خبر داد و گفت: حذف گلههای مادر بالای 90 روزگی نیز با هدف تنظیم تولید و عرضه تخم مرغ به بازار انجام میشود.
وی یادآور شد: مازاد تولید همراه با مشکلات تامین نهادههای دامی و افزایش قیمت آنها مرغداران را با چالشهای جدی در تولید رو به رو کرده است.
به گفته ترکاشوند؛ از 5 ماه پیش حمل و نقل نهادههای دامی از بندر امام (ره) به کندی انجام میشود و این امر خلاء بزرگی در تامین نهادههای دامی ایجاده کرده و موجب افزایش قیمت آنها شده است.
وی مدعی شد تعداد کامیونهای که نهاده ها را از بندر امام (ره) حمل می کنند کاهش یافته که پاسخگوی نیاز مرغداران و دامداران در سراسر کشور نیست. همین تعداد معدود کامیونها نیز از مرغداران طلب کرایه 2 برابر نرخ معمول می کنند.
وی با بیان اینکه کندی در حمل نهادههای دامی درحالی است که بسیاری از مرغداران ماههاست بهای آنها را پرداخت کردهاند، افزود: در این شرایط مرغداران برای ادامه تولید خود چارهای جز خرید نهاده با قیمت بالاتر از دلالان یا هم صنفهای خود ندارند.
ترکاشوند تاکید کرد: خرید نهادههای بیکیفیت از دلالان و سایر مرغداران سلامت تولید را به خطر انداخته است.
وی قیمت خرید هر کیلوگرم کنجاله سویا از دلالان را 4 تا 5 هزار تومان عنوان کرد و گفت: در حالی دلالان هر کیلوگرم کنجاله سویا را به مرغداران 4 تا 5 هزار تومان میفروشند که قیمت مصوب این نهاده 2 هزار و 450 تومان است.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران میهن از دستگاههای مسئول خواست هر چه سریعتر به رفع مشکل حمل و نقل نهادهها از بندر امام (ره) ورود کنند چراکه نتایج آن برای صنعت مرغداری و دامپروری کشور سنگین خواهد بود.
ترکاشوند در پایان گفت: جلب رضایت کامیونداران با اصلاح نرخ کرایهها و یا اقدامات تشویقی از پیش پا افتادهترین کارهایی است که انتظار میرود دستگاههای مسئول برای رفع مشکل حمل و نقل به سرعت انجام دهند.
بنا بر اعلام شرکت پشتیبانی امور دام کشور در حال حاضر هر شانه تخممرغ 11 هزار و 500 تا 12 هزار تومان در بازار عرضه میشود در حالی که قیمت مصوب آن 13 هزار و 800 تومان است. این امر که نتیجه افزایش تولید و عرضه پیش از نیاز است، زیان مرغداران را به دنبال داشته و تداوم تولید را دچار مخاطره کرده است.
منبع: ایلنا