عبدالحسین هوشمند روز شنبه در یک نشست خبری افزود: اکنون ۷۲ هزار نفر در کشور به ام اس مبتلا هستند و تهران و اصفهان بیشتر از استان های دیگر دارای مبتلایان به این بیماری است.
وی اظهار داشت: ایران در مورد شیوع بیماری ام اس در خاورمیانه در سطح بالایی قرار دارد اما در مقایسه با کشورهای اروپایی و آمریکایی میزان ابتلای کمتری دارد.
هوشمند زندگی مدرنیته و افزایش استرس و اضطراب را مهمترین عامل بروز ام اس دانست و ادامه داد: بیشترین مبتلایان به این بیماری در گروه سنی ۲۰ تا ۴۰ سال قرار دارند.
وی با بیان اینکه بیمه ها داروهای داخلی بیماری ام اس را ۹۰ تا ۹۵ درصد پوشش می دهند، تصریح کرد: داروهای خارجی نیز پوشش ۷۰ درصدی بیمه ها را دارند و تاکنون با توجه به شرایط موجود جامعه کمبودی در این زمینه نداشتیم.
مدیر انجمن ام اس ایران خاطرنشان کرد: متاسفانه برخی اخبار در مورد کمبود داروهای ام اس استرس و تنش های روانی را برای بیماران به وجود می آورد؛ در حالی که اگر کمبودی هم بوده مقطعی بوده و سریع برطرف شده است.
به گفته هوشمند، در حال حاضر مشکلاتی در زمینه تهیه مواد اولیه داروهای ام اس است که با برنامه ریزی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی این مشکلات نیز در حال برطرف شدن است.
۶۴ دانشگاه خدمات درمانی به مبتلایان ام اس ارایه می دهند
معاون مرکز مدیریت پیوند وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این نشست از ارایه خدمات درمانی به بیماران ام اس توسط ۶۴ دانشگاه علوم پزشکی خبر داد.
جمشید کرمانچی افزود: ام اس یکی از بیماری های مهم در کشور است که باید خدمات زیادی برای درمان به بیماران مبتلا ارایه داد.
وی اظهار داشت: وزارت بهداشت راهبردهای اساسی را برای کنترل و کمک به مبتلایان ام اس در دستورکار قرار داده و افزایش دسترسی بیماران به خدمات از مهمترین اقدامات ماست.
کرمانچی تصریح کرد: برای ارایه خدمات بیشتر و بهتر به مبتلایان ام اس، دستورالعمل هایی تدوین و به دانشگاه های علوم پزشکی ابلاغ شده است.
معاون مرکز مدیریت پیوند وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مورد داروهای ام اس نیز گفت: وزارت بهداشت به طور مرتب کمبودهای دارویی این بیماران را رصد و آنها را فراهم می کند و بسته خدمتی برای حمایت از مبتلایان ام اس در بخش های تشخیص تصویربرداری، مشاوره و روانشناسی تعریف شده است.
خدمات مراقبت در منزل
صفاری مدیرکل مراکز روزانه و شبانه سازمان بهزیستی نیز از سخنرانان این نشست بود و به بحث ارایه خدمات مراقبت در منزل برای بیماران مبتلا به ام اس توسط سازمان بهزیستی اشاره کرد.
وی افزود: در حال حاضر ۱۰۰ نفر از بیماران مبتلا به ام اس خدمات مراقبت در منزل دریافت می کنند و از آنجایی که این بیماران به وسایل توانبخشی نیاز دارند، این وسیلهها را نیز در اختیار آنها قرار می دهیم.
صفاری تصریح کرد: سازمان بهزیستی پس از انجام مراحل تشخیصی و تایید بیماری ام اس در کمیسیونهای مربوطه خدمات توانبخشی را به این بیماران ارائه میدهد.
به گفته وی، از جمله خدماتی که توسط سازمان بهزیستی به این بیماران ارائه میشود حق پرستاری است، اگر فردی دچار اختلال نخاعی باشد، حق پرستاری به مبلغ ۲۰۰ هزار تومان به صورت روزانه برای وی درنظرگرفته میشود که این افراد میتوانند با مراجعه به مراکز روزانه خدمت توانبخشی را دریافت کنند.
دمنوش گیاهی به نام «غافث»که بهش«خله یا دوای جگر» هم میگن.
روزی دو وعده با عسل.
استفاده از بوی گلاب روی بالش موقع خواب.استفاده از آب انجیر و بادام زمینی پوست کنده و ...