آفتابنیوز : آفتاب: «بلافاصله بعد از این كه جزایری وارد شد بر اساس درخواست وزارت اطلاعات و برای بررسی زوایای مختلف پرونده و تكمیل اطلاعات جزایری در اختیار وزارت اطلاعات قرار گرفت. جزایری در حال حاضر در اختیار وزارت اطلاعات است». این خبر را علیرضا جمشیدی سخنگوی قوه قضاییه در اولین نشست مطبوعاتی خود در سال 86 در جمع خبرنگاران بیان کرد.
سخنگوی قوه قضاییه همچنین با اشاره به اینکه قرار است وزارت اطلاعات تا 15 اردیبهشت تحقیقات را تكمیل و اطلاعرسانی جامعی صورت گیرد به تشریح روند فرار شهرام جزایری پرداخت و اظهار داشت: جزایری همان روز فرار با پاسپورت «وحید عیوضخانی» از فرودگاه تهران به كیش میرود و از آنجا وارد بندرعباس شده و نقشه از قبل طراحی شده این بوده كه به یكی از كشورهای حوزه خلیج فارس و جزایر متروكه اطراف برود و از آنجا با همان پاسپورت كه تقریباً شباهت زیادی با جزایری داشته به كانادا عزیمت كند.
سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: در این فاصله اطلاعرسانی رسانهها سبب خیر شد چرا كه جزایری كه از طریق اینترنت اخبار را پیگیری میكرد و خبر فرار خود با پاسپورت «عیوضخانی» را میبیند و نقشهاش را عوض میكند.
جمشیدی افزود: جزایری قبلا در زندان با یك افغان همبند بوده؛ با او تماس میگیرد و از او میخواهد كه پاسپورت افغانی تهیه كند كه این امر نیازمند تهیه شناسنامه افغانی هم بود. در این مرحله تلاشهای وزارت اطلاعات با همكاری دستگاه قضایی منتهی شد به دستگیری افرادی كه در فرار جزایری نقش داشتند و همچنین محل استقرار او هم شناسایی شد و در نهایت با هماهنگی وزارت اطلاعات و پلیس آن كشور و موافقتنامهای كه انجام شد به ایران بازگردانده شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از برخی جوسازیها علیه قوه قضائیه در پی فرار جزایری گفت: امیدمان این بود كه با دستگیری جزایری سوالها تمام شود اما گویا سوالات دیگری نیز به وجود آمده است.
وی افزود: بعد از فرار جزایری گویا عزم جدی از سوی برخی به وجود آمد كه از این موضوع برای تخریب قوه قضاییه استفاده كنند كه جای تاسف است و باید بگویم در هیچ جای دنیا مرسوم نیست كه نظام قضایی و قضات را تضعیف كنند كه متاسفانه این اتفاق افتاد.
جمشیدی گفت: در برخی جوامع و روزنامهها و حتی گاهی در رسانه ملی این موضوع منتشر شد اما عزم نظام قضایی از ابتدا بر دستگیری جزایری بود و اتفاقی هم كه افتاد خیلی مهم نبود چرا كه ممكن است حتی در كشورهای پیشرفته كه برای مراقبت از محكومان سیستم پیشرفتهای دارند، متهمی فرار كند اما متاسفانه این موضوع مهم و بزرگ شد كه امیدوارم دقت لازم در این مورد صورت گیرد.
جمشیدی با بیان اینكه پرونده جزایری هم اكنون در شعبه 5 دادسرای كاركنان دولت رسیدگی میشود گفت كه پرونده 4 مسوول بركنار شده مرتبط با پرونده جزایری نیز در مرحله تحقیقات است و هنوز از سوی قاضی پرونده تقاضای تعلیق برای این افراد نشده است.
سخنگوی قوه قضاییه درباره زمان اجرای حكم پرونده سابق جزایری مبنی بر 10 سال تبعید گفت: طبق قانون تبعید، مجازات تتمیمی است و بعد از مجازت اولیه اجرا میشود.
در ادامه، خبرنگاری درباره آخرین وضعیت زنان بازداشت شده در پارك لاله سوال كرد كه جمشیدی گفت: دو خانمی كه هم اكنون در بازداشت هستند قرار كفالت برایشان صادر شده كه قرار سبكی است و آنها میتوانند با كفالت آزاد شوند.
وی عنوان اتهامی این افراد را تشویش اذهان عمومی و مباحث امنیتی عنوان كرد.