کد خبر: ۵۹۵۶۵۱
تاریخ انتشار : ۳۱ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۹
عضو شورایعالی نظام پرستاری:

چرا هیات امنایی شدن بیمارستان‌ها؟/ "تعرفه" برای همه یا هیچکس!

یک عضو شورایعالی نظام پرستاری به نقد و بررسی موضوع هیات امنایی شدن بیمارستانها و همچنین نحوه پرداخت در نظام سلامت و تعرفه‌های پرستاری پرداخت.
آفتاب‌‌نیوز :

حسین علی‌نسائی (عضو شورایعالی نظام پرستاری) در ارتباط با طرح هیات امنایی شدن بیمارستان‌ها گفت: برای درستی یا نادرستی هیات امنایی شدن بیمارستان‌ها باید به تجربه مشابه در یک سطح بالاتر رجوع کرد. دانشگاه‌های علوم پزشکی که به صورت هیات امنایی اداره می‌شوند و عملا اختیارات فرا قانونی دارند، می‌تواند مبنای مقایسه کار باشد و دورنمای هیات امنایی شدن بیمارستان‌ها را پیش چشمان ما ترسیم نماید.

علی نسایی ادامه داد: منتقدین همانگونه که مضرات هیات امنایی شدن بیمارستان‌ها را عنوان می‌کنند باید توجیهات موافقان این طرح را نیز نقد کنند تا بتوان بر این روند ناصحیح تاثیر گذاشت.

علی نسایی عنوان کرد: یکی از دلایلی که به احتمال زیاد برای توجیه عنوان می‌شود این است که در هزینه‌های دولت و... صرفه‌جویی شود؛ ولی آیا واقعا در هزینه‌ها صرفه‌جویی خواهد شد؟ پاسخ این است که خیر صرفه‌جویی در کار نخواهد بود بلکه همچنان مثل هیات امنایی بودن دانشگاه‌های علوم پزشکی بودجه‌های دولتی و هزینه‌های بیمه‌ها و مردم و... بر سر جای خود خواهد بود و یقینا بیم آن هست که خدمات سلامت و درمان به سمت درمان‌های پر هزینه و پر سود برای مراکز منحرف شود و سلامت مردم بیش از پیش آسیب ببیند و همچنین در حق ارائه‌دهندگان خدمت خصوصا گروه پرستاری که بیشترین خدمات را ارائه می‌دهند به دلیل عدم نفوذ و قدرت کافی در نظام سلامت، اجحاف شود و اوضاع اسف‌بارتری پیدا کنند.

پرستاران صرفاً به دنبال حق خود هستند

موضوع بعدی که این فعال صنفی پرستاران مورد نقد و بررسی قرار داد، اجرایی شدن تعرفه‌های گروه پرستاری بود؛ او خاطرنشان کرد که می‌بایست برای گروه پزشکی شفاف شود جامعه پرستاری در پیگیری اجرایی شدن تعرفه‌های پرستاری صرفا به دنبال حقوق خود است و تضادی با منافع گروه پزشکی ندارد.

علی نسایی عنوان کرد: طرف حساب اجرایی شدن تعرفه‌های پرستاری بیمه‌ها هستند و نه دولت یا نهادهای دیگر تا در پی آن به عنوان مثال تامین اجتماعی به خاطر طلبی که از دولت دارد اجرا نمودن قانون تعرفه‌های پرستاری را گروگان بگیرد و اجرای آن را به منوط به وصول مطالبات خود از دولت نماید. لذا طرف حساب جامعه پرستاری بیمه‌ها هستند و بیمه‌ها هم قرار نیست این پول را از جیب خود بپردازند بلکه با اعمال افزایش در حق بیمه‌های درمان می‌توانند تعرفه‌های گروه پرستاری را نیز پوشش دهند.

با اجرای تعرفه پرستاری، هزینه بیمه‌ها فقط ۱۰ درصد زیاد می‌شود

او ادامه داد: بیمه‌ها در حال حاضر حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان جهت تعرفه‌های گروه پزشکی و سایر گروه‌های دارای تعرفه پرداخت می‌کنند و باتوجه به اینکه بودجه پیشنهادی سازمان نظام پرستاری جهت تعرفه‌های گروه پرستاری حدود ۲ میلیارد تومان بود در نتیجه این بخش از هزینه‌های بیمه ها تنها حدود ۱۰ درصد افزایش خواهد داشت و این مقدار در کل هزینه‌های بیمه ها که شامل دارو تجهیزات و بستری و... نیز می‌شود بسیار ناچیز و کمتر از ۱۰ درصد افزایش در هزینه‌کرد بیمه‌ها را دربرخواهد داشت و این افزایش ناچیز و کمتر از ۱۰ درصد را نه دولت نیاز است بپردازد و نه قرار است از جیب بیمه‌ها خارج شود بلکه این مردم هستند که به واسطه پرداخت حق بیمه خواهند پرداخت و این درصد ناچیز هیچ فشاری برای هزینه‌کرد بیمه‌ای مردم ایجاد نخواهد کرد و در عوض قادر خواهند بود از خدمات پرستاری مطلوب و در دسترس تر و ارزانتر برخوردار شوند.

علی نسایی در پایان از شورایعالی نظام پرستاری خواست که این مسیر پیگیری شود و اگر اجرای تعرفه‌ها به نتیجه نرسید عنوان شود که تعرفه برای همه یا هیچکس.

 

منبع: ایلنا

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین