یکی از اهدافی که در اصلاح ساختار بودجه از سوی سازمان برنامه و بودجه و بسته رونق تولید سال ۹۸ وزارت امور اقتصادی و دارایی دنبال میشود، اصلاح ساختار مصارف هدفمندی یارانه ها جهت تأمین منابع بخشهای تولیدی است.
بدین منظور قانون گذار در تبصره ۱۴ قانون بودجه امسال و سالهای گذشته موضوع حذف دهکهای غیرنیازمندان یارانه بگیر را مورد توجه قرار داده، اما در این سال های به بهانههای مختلف به طور کامل محقق نشده و موانعی پیش روی آن قرار دارد.
معاونت اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی در تشریح و تبیین جزئیات بسته رونق تولید سال ۹۸ به اصلاح ساختار مصارف هدفمندی یارانهها پرداخته و بیان میکند: مطابق تبصره ۱۴ قانون بودجه سال ۱۳۹۸ جمع کل دریافتیهای حاصل از اجرای قانون هدفمندی یارانهها ۱۴۰۷۴۰۴ میلیارد ریال ( رشد ۴۲ درصد نسبت به سال ۱۳۹۷) است.
هرچند مطابق تبصره مذکور دولت مکلف شده است تا با استفاده از تمامی بانکهای اطلاعاتی نسبت به شناسایی و حذف سه دهک بالای درآمدی از فهرست یارانهبگیران اقدام نماید لیکن با توجه به سهم اندک سه دهک مذکور از مجموع کل منابع هدفمندی یارانهها، ضروری است تا علاوه بر انجام اقدامات در خصوص حذف دهکهای برخوردار، با توجه به اضافه شدن منابع مربوط به صادرات فرآوردههای نفتی با لحاظ مابه التفاوت خوراک پالایشگاهها به میزان ۴۳۵ هزار میلیارد ریال در این حوزه، بخشی از منابع مربوطه جهت هدایت به سمت بخشهای تولیدی آزاد شود.
لذا در این ارتباط برنامههای ذیل پیشنهاد میشود:
۱- اصلاح قانون بودجه سال ۱۳۹۸با هدف بازنگری در مصارف هدفمندی یارانهها (جدول تبصره ۱۴ قانون بودجه) به جهت تخصیص به طرحهای اولویتدار بخشهای تولیدی به ویژه در مناطق آسیب دیده از سیل مدنظر قرار گیرد.
۲- اقدام قاطع دولت در حذف دهکهای برخوردار درآمدی از دریافت یارانه نقدی با توجه به سامانههای اطلاعاتی در اختیار و آزادسازی منابع مربوطه برای بخشهای تولیدی.
وزارت اقتصاد معتقد است با انجام این کارها قطعا دستاوردهایی خواهد داشت که حاصل آن اختصاص منابع مالی آزاد شده برای بخشهای تولیدی به ویژه در مناطق سیل زده و اصلاح تخصیص منابع عمومی محدود دولت است.
منبع: فارس