کد خبر: ۵۹۸۸۷
تاریخ انتشار : ۰۱ ارديبهشت ۱۳۸۶ - ۱۴:۰۷
به رغم حمایت از راهبرد بوش ابراز شد:

موافقت گیتس با خروج از عراق

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: حضور سربازان آمریکایی در عراق و اصرار جرج بوش بر اعزام نیروهای بیشتر به این کشور، سیاستمداران و اعضای کابینه را به تشویق یا تقبیح این روند واداشته است. در این میان وزیر دفاع کابینه بوش به رسم همیشه به دفاع از سیاست‌های مافوق خود پرداخته است. رابرت گیتس با تاکید بر محدود بودن صبر آمریکایی‌ها اعلام کرد که ارتش آمریکا پس از بازبینی روند پیشرفت دولت مرکزی در عراق، طرح بازگرداندن سربازان آمریکایی به کشور را مورد بررسی قرار خواهد داد.

به گزارش آسوشیتدپرس، رابرت گیتس در مصاحبه‌ای مطبوعاتی در پایتخت کشورش دراین‌باره گفت: تعهد ما به مردم عراق بی‌شک کوتاه‌مدت نخواهد بود. اما این بدان معنا نیست که جوانان ما در قالب سرباز وطن تا ابد در خیابان‌های عراق رژه بروند.

ترمیم ساختار نظامی ارتش ایالات متحده در عراق با وجود عدم نتیجه‌دهی طرح امنیتی بغداد و اخبار ضد و نقیض از موفقیت این طرح همچنان ادامه دارد. تنها در طول یک هفته گذشته، بغداد شاهد انفجار صدها خودرو بمب‌گذاری شده و کشته شدن صدها شهروند غیرنظامی بوده است. افزایش آمار کشته‌شدگان عراقی آنچه را که سربازان امریکایی موفقیت طرح امنیتی بغداد می‌خوانند زیر سوال برده است.

در این میان بسیاری از دموکرات‌ها، سخنان اخیر رابرت گیتس را دلیلی بر رد راهبرد بوش می‌دانند. در آن سو، دولت نیز دموکرات‌ها را به تعجیل در نتیجه‌گیری از حوادث عراق متهم می‌کند. رابرت گیتس در این مصاحبه مطبوعاتی اعلام کرد که تعلل کنگره در تایید بودجه ارتش، به سیاستمداران عراقی یادآور می‌شود که زمان رو به اتمام است.

پس از این اظهارات، رئیس پارلمان آمریکا در نامه‌ای به جورج بوش نوشت: برخلاف برخی چهره‌ها در کابینه شما که با سیاست بازی به انتقاد از تاکید کنگره برتعیین ضرب‌الاجل زمانی می‌پردازند، وزیر دفاع این کابینه به خوبی بر این امر واقف است که تعیین ضرب‌الاجل زمانی به معنای اعمال فشار بر رهبران عراقی است.

در این نامه، نانسی پلوسی از جورج بوش درخواست می‌کند که با توجه به حقایق با کنگره همکاری کند.

رابرت گیتس در سومین سفر خود به عراق از زمان روی‌کارآمدن در دسامبر گذشته بر تشویق رهبران عراق بر بازسازی سیاسی کشور و تقسیم درآمد معامله از فروش نفت میان شیعیان، اهل تسنن و کردها تاکید کرده بود. گیتس در این سفر تاکید کرد که امیدوار است مجلس نمایندگان ظرف چند ماه آتی این قانون را به تصویب برساند.

گیتس در این مصاحبه مطبوعاتی نیز با تکرار مواضع گذشته خود گفت: نحوه عملکرد دولتمردان عراقی بیانگر زمان خروج سربازان ما از عراق خواهد بود.

البته وزیر دفاع از پاسخ دادن به سوال خبرنگاری که از وی پرسید: اگر دولتمردان عراقی شکست بخورند، شما چه خواهید کرد؟ طفره رفت.

گیتس در ادامه سخنانش افزود: حقیقت این است که پیشرفت در روند بازسازی سیاسی و اجتماعی عراق عامل مهمی در تصمیم‌گیری‌های ما خواهد بود.

اما در واشنگتن، آنتونی کوردزمن از مرکز تحقیقات استراتژیک با تایید سخنان گیتس اعلام کرد که وزیر دفاع در تحت فشار قرار دادن دولت عراق بسیار خوب عمل می‌کند.

کوردزمن دراین‌باره افزود: پیام روبرت گیتس خطاب به مردم و دولتمردان عراقی بیانگر محدودیت سیاسی حاکم بر ساختار ایالت متحده است.

به گفته کارشناس امور بین‌الملل، مشکل اساسی این است که سیستم سیاسی عراق نیز محدودیت‌های خاص خود را داشته و تفرقه میان عراقی‌ها در حال گسترش است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین