کد خبر: ۵۹۹۹۷
تاریخ انتشار : ۰۳ ارديبهشت ۱۳۸۶ - ۱۴:۲۷
آمریکا تحریم‌های اقتصادی خود را تشدید می‌کند

نسخه آفریقای جنوبی برای ایران!

آفتاب‌‌نیوز : به نوشته روزنامه واشنگتن پست در دهه 1980 جریان بین‌المللی منع سرمایه‌گذاری در آفریقای جنوبی نقش بسیار مهمی در روی کارآمدن اکثریت سیاهپوست پس از چندین دهه حاکمیت اقلیت‌های سفیدپوست داشت.
واشنگتن پست می‌افزاید: در نتیجه برخی از فعالان سیاسی و اقتصادی معتقدند آمریکا می‌تواند از استراتژی مشابهی برای مهار کشورهای حامی تروریسم استفاده کند. آن‌ها این استراتژی را به ویژه در مورد ایران و برنامه هسته‌ا ی‌اش کارساز می‌دانند.

بردشرمن، رئیس کمیته عدم تکثیر و تروریسم مجلس نمایندگان آمریکا در این رابطه می‌گوید: عدم سرمایه‌گذاری باید بخشی از استراتژی‌ ما برای منزوی کردن کشورهای مخالف باشد.

بنا به نوشته واشنگتن پست نتایج یک بررسی در کنگره آمریکا حاکی از آن است که از سال 1999،‌صد میلیارد دلار در زمینه انرژی از سوی شرکت‌هایی همچون توتال، رویال داچ شل، اینپکس و ENI ایتالیا در ایران سرمایه‌گذاری شده است.

این گزارش می‌افزاید اما با افزایش فشارهای آمریکا بر ایران به خاطر برنامه هسته‌ای‌ اش، واشنگتن رهبری مبارزه بین‌المللی علیه این کشور را برعهده گرفته است. اعمال تحریم‌های اقتصادی و تحریم دو بانک ایرانی باعث شده دسترسی این کشور تولیدکننده نفت به بازارهای مالی بین‌المللی محدود شود.

واشنگتن پست ادامه می‌دهد هرچند دولت جورج بوش می‌گوید این تحریم‌ها تاثیر قابل توجهی بر ایران داشته اما تهران همچنان به برنامه هسته‌ای‌اش ادامه می‌دهد.

بنا به نوشته این روزنامه آمریکایی برخی از نمایندگان کنگره آمریکا معتقدند اعمال فشارهای اقتصادی بر ایران می‌تواند لزوم متوسل شدن به زور علیه این کشور را از بین ببرد. سارا استیلمن می‌گوید:‌ به نظر می‌رسد که ما بسیاری از مردان و زنانمان را برای دفاع از کشور تجهیز کرده‌ایم اما هنوز از سلاحی که به مراتب قوی‌تر از نیروی نظامی است استفاده نکرده‌ایم و آن قدرت بازارهای مالی آمریکاست. وی می‌گوید ما می‌توانیم با سلاح سرمایه‌گذاری با دشمنانمان بجنگیم.

البته استفاده از این استراتژی با مخالفت‌هایی نیز همراه است. به عنوان مثال ویلیام رینش رئیس شورای تجارت خارجی ملی آمریکا که سیصد شرکت آمریکایی در آن عضو هستند می‌گوید اقدامات این چنینی خلاف قانون اساسی است، چرا که با اختیارات رئیس جمهور آمریکا در اداره سیاست خارجی مرتبط نیست. وی همچنین می‌گوید آمریکا برای عملی کردن این استراتژی‌ باید بتواند حمایت متحدین ژاپنی و اروپایی را هم بدست آورد، امری که نمی‌توان چندان به آن امیدوار بود.

بنا به نوشته واشنگتن پست برای پیش بردن جنبش عدم سرمایه‌گذاری برخی از نمایندگان کنگره آمریکا خواستار تدوین قوانین جدید از جمله لایحه‌ای هستند که براساس آن افرادی که ارتباطات تجاری خود را با کشورهایی مثل ایران قطع می‌کنند با بخشایش مالیاتی مورد تشویق قرار بگیرند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین