آفتابنیوز : آفتاب: روزنامه تلگراف به نقل از کارشناسان منع تکثیر هستهای گزارش داد برنامه هستهای ایران در شرایط کنونی تهدیدی محسوب نمیشود و برای رسیدن به آن مرحله ایران به حداقل چهارسال زمان نیاز دارد.
بنا به این گزارش محمود احمدینژاد رئیس جمهوری ایران اعلام کرد که کشورش به مرحله صنعتی تولید سوخت اتمی رسیده است اما واقعیت گویای آن است که ایران برای رسیدن به این مرحله باید زمان بیشتری را صرف کند.
این روزنامه انگلیسی به نقل از پروفسور نورمن دامبی استاد فیزیک مینویسد: غنیسازی اورانیوم فرایند پیچیدهای است. این کار نیاز به تخصصهای مختلفی دارد و ایران هنوز نتوانسته مشکلاتی که در این زمینه دارد را حل کند.
وی در ادامه میافزاید: اگر چه ایران توانسته بنا به گفته آژانس بینالمللی انرژی اتمی 1300 سانتریفیوژ را در تاسیسات زیرزمینی نطنز نصب کند اما موفقیت در تولید اورانیوم غنی شده مستلزم آن است که این دستگاهها مدت یک سال بدون وقفه کار کنند. بنا به گفته این استاد دانشگاه اگر هر یک از سانتریفیوژها در این مرحله خاموش شود کار باید متوقف شده و دوباره از سرگرفته شود. پرفسور دامبی معتقد است ایران حداقل به دوسال وقت نیاز دارد تا بتواند نصب و راهاندازی سانتریفیوژها را به طور کامل انجام دهد. پس از آن نیز دوسال وقت نیاز است تا اورانیوم غنی شده تولید کند.
بر همین اساس وی معتقد است ایران در شرایط کنونی تهدیدی برای جامعه جهانی محسوب نمیشود و زمانی که بتواند اورانیوم غنی شده پنج درصد یا بالاتر را تولید کنند به تهدیدی جدی تبدیل خواهند شد.
بنا به نوشته تلگراف اعتقاد غالب درغرب این است که با وجود مشکلات فنی که ایران در غنیسازی اورانیوم با آنها روبروست در به حرکت درآوردن این تعداد سانتریفیوژ موفق نخواهد بود. به همین خاطر افرادی چون گری سیمورمعاون شورای روابط خارجی آمریکا میگویند: واشنگتن و متحدانش گمان میکنند به خاطر مشکلاتی که ایران در حل مشکلات فنی خود در تاسیسات هستهای دارد، همچنان زمان برای بازی دیپلماتیک وجود دارد.