این آزمایش توانسته است بهطور موفقیت آمیزی جمعیت پشههای ماده نوع «ببر آسیایی» که نیش انها عامل انتقال بیماریهاست را تا ۹۴ درصد کاهش داده است و تعداد نیشهای گزارش شده از سوی انسانها در پی این آزمایش تا ۹۷ درصد کاهش نشان می دهد.
سازمان بهداشت جهانی این پشهها را تهدیدی جدی برای سلامت انسانها توصیف کرده و از این پشهها بهعنوان یکی از مرگبارترین حشرات در جهان نام برده است.
این نخستین تلاش پژوهشگران برای کاهش جمعیت پشهها در جهان نیست. در سال ۲۰۱۸ دانشمندان امپریال کالج لندن از ابزارهای اصلاح ژن استفاده کردند تا پشههای ماده را عقیم کنند در حالیکه پشههای نر به طور طبیعی رشد می کردند.
شی زیونگ استاد دانشگاه ایالتی میشیگان از پیشگامان مطالعه در این زمینه علمی است. او یک کارخانه پشه در جنوب چین بنا کرده است و تلاش دارد پشههای نر عقیم شده تولید کند.
او در سال ۲۰۱۶ به سیانان گفته بود که آنها در حال تولید پشههای خوب هستند تا ما را در مبارزه با پشههای بد و آزار رسان کمک کنند.
در مطالعه جدید چینی ها که در «مجله بینالمللی علم» منتشر شده است، شی زیونگ و همکارانش تلاش داشتهاند علاوه بر محدود کردن توانایی بازتولید پشههای نر و ماده، روی کاهش بیشتر تعداد آنها کار کنند. در این مطالعه پشههای ماده با تابش اشعه عقیم شدهاند در حالی که پشههای نر را با آلوده کردن به باکتری ولباخیا عقیم کردهاند. دانشمندان سپس هر دو نوع این پشهها را بهار سال ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ در دو جزیره در جنوب چین رها کردند.
نتایج بسیار موفقآمیز بود و آنها تقریبا نسل تمام پشههای ماده را در دو جزیره ریشهکن کردند.
پیتر آربروستر متخصص زیست شناسی در حوزه پشه می گوید که این آزمایش یکی از موفقیتامیزترین ازمایشها برای کاهش تعداد پشههاست که تاکنون انجام شده است.
کارشناسان می گویند کاهش تعداد پشههای ببر آسیایی از روشهای مرسوم مانند آفتکشها بسیار دشوار است و این روش جدید می تواند تغییر بسیار مهمی در این زمینه ایجاد کند.