کد خبر: ۶۰۰۵۶
تاریخ انتشار : ۰۴ ارديبهشت ۱۳۸۶ - ۱۳:۴۸

اولين كنفرانس آقای سرمربی

آفتاب‌‌نیوز : امير قلعه نويى ميكروفن مقابلش را روشن می‌كند؛ ميكروفنى كه خراب است و تا انتهاى جلسه خود به خود مدام خاموش و روشن می‌شود.قلعه نويى می‌گويد: ضمن تشكر از اين استاد گرامى، بايد عرض كنم كه سؤال خوبى پرسيدند. حدود ۸ ماه است كه بنده در خدمت تيم ملى هستم و در اين مدت ۶۲ بازيكن به تيم ملى دعوت شده اند. سؤال شما را اينجا جواب می‌دهم كه تيم ملى برنامه كوتاه مدت و بلندمدت دارد. گروهى از بازيكنان براى اهداف كوتاه مدت مد نظر هستند و تعدادى را براى آينده تيم ملى در نظر گرفته ايم. در بسيارى مواقع خود من اصرارى به لژيونرها نكردم كه براى بازيهاى تيم ملى حتماً بيايند؛ مثلاً بازى در اردن يا بازى با تايپه. در واقع اين فرصت را به نفرات ديگرى داديم و نتايج مطلوبى هم گرفتيم. مشكل اصلى ما در كار با لژيونرها زمان است. هميشه آنها را ۳-۲ روز قبل از بازى در اختيار داريم و در بسيارى موارد به خاطر پروازهاى طولانى مدت، آنها خسته و تحليل رفته در تيم ملى بازى می‌كنند. من بحث ترس از مصدوميت را قبول ندارم و مطمئن هستم آنها با شوق فراوان براى تيم ملى بازى می‌كنند.

قيد اردوى خارجى را زديم
دومين خبرنگار ضمن سلام و عرض ادب و احترام می‌پرسد: اخبار ضد و نقيضى درباره بازيهاى تيم ملى می‌شنويم. توضيح بدهيد كه ماجراى بازيهاى دوستانه از چه قرار است … فدراسيون فوتبال از چند تيم خارجى نام برده بود … آيا بازى با اين تيم‌ها صحت دارد.
قلعه نويى باز هم بحث كار ستادى را وسط می‌كشد: كارهاى اجرايى و ستادى به فدراسيون برمی‌گردد. ۳ ماه پيش طى نامه اى از فدراسيون درخواست كرديم كه براى ما ۳ بازى- متوسط، سخت و آسان- را هماهنگ كنند تا عيار تيم ملى شناخته شود. ما سلسله مراتب را رعايت كرديم و برنامه خود را به دبير كل داديم تا آنها پيگيرى كنند. از آنها هم خواسته ايم كه ۲ بازى خوب در تهران براى تيم ملى تدارك ببينند. اينكه چه اتفاقى می‌افتد در حيطه كارى ما نيست.
اما سؤال بعدى در مورد اردوى خارجى تيم ملى است كه آقاى سرمربى بعد از روشن كردن مجدد ميكروفن- گفتيم كه ميكروفن خراب است- توضيح می‌دهد: با توجه به شرايط احساسى و عاطفى بازيكنان ايرانى و اينكه در گذشته اين كار جواب نداده، اوج فشار تمرينات در تهران است و يك هفته قبل از شروع مسابقات به مالزى می‌رويم تا با آب و هوا و اختلاف ساعت هماهنگ شويم. از چند كشور هم استعلام گرفته بوديم كه در نهايت تصميم ما تغيير كرد و طبق همين برنامه اى كه گفتم براى جام ملت‌ها آماده می‌شويم.

تيم ملى غريب نيست
خبرنگار بعدى در مورد حضور هواداران ايرانى در مالزى می‌پرسد؛ معلوم است كه او سؤال مهم‌ترى ندارد. آيا بحث هواداران ايرانى در مالزى مهم است يا برنامه ۱۲۰ صفحه، تست‌هاى آمادگى جسمانى و … ؟
قلعه نويى هم مجبور است به اين سؤال پاسخ بدهد: برعكس شما اعتقاد ندارم كه تيم ملى در خارج ايران غريب است. بنده در جام جهانى با چشم خودم مشاهده كردم كه هواداران تيم ملى از امريكا و كانادا هم آمده بودند و بليت بازى مكزيك را ۱۰۰۰ دلار خريدند. حتى در تورنمنت امارات يا بازى مقابل تايپه هواداران ما بيشتر از حريفان بود. البته پس از آن حرف‌هاى امير، منصور ابراهيم زاده می‌گويد كه حدود ۶۰ هزار دانشجوى ايرانى در مالزى زندگى می‌كنند.
پس از اين سؤال آبكى، يك سؤال نسبتاً فنى پرسيده می‌شود: ساختار دفاعى تيم ملى هنوز اشكال دارد حتى در جام جهانى شاهد بوديم كه در دقايق پايانى تيم ملى كم آورد و گل خورد. البته كم آوردن در دقايق پايانى به بحث آمادگى جسمانى مربوط است تا اشكالات دفاعى ولى قلعه نويى خيلى آرام با ارايه آمار و ارقام جواب اين سؤال را هم می‌دهد: تيم ملى در دوره ما ۱۳ بازى تداركاتى انجام داده كه ۹ بازى در ايران بوده و ۴ بازى بيرون ايران. در بازيهاى داخلى ۶ گل زديم و ۳ گل خورديم و در بازيهاى خارجى هم ۱۲ گل زديم و ۳ گل خورديم. حالا كجاى خط دفاع ما ايراد دارد. اين آمار نسبتاً خوبى است ولى هنوز خود من راضى نيستم. با توجه به تكنيكى بودن بازيكنان ايرانى، هدف ما ايجاد يك ساختار دفاعى است حتى منظور من خط دفاع نيست بلكه ساختار دفاع تيمی‌است.

دعوت با چشمان بسته
سؤال ما از امير قلعه نويى اين است: ۸ ماه است كه شما هدايت تيم ملى را برعهده گرفته ايد. در اين مدت چند بار به شهرستان‌ها رفته ايد تا بازيهاى ليگ را تماشا كنيد؟ چند بار در ورزشگاه آزادى به تماشاى ليگ نشسته ايد. راستى روز بازى استقلال و سپاهان- حساس ترين مسابقه ليگ- شما كجا بوديد و چرا شهرآورد را در ورزشگاه تماشا نكرديد. لطفاً آمارى اگر داريد، براى اطلاع ما و دوستان ارايه كنيد.
امير قلعه نويى پوزخندى می‌زند و احساس می‌كند با نخستين چالش در كنفرانس مواجه شده است. او خودش خوب می‌داند كه چرا به ورزشگاه آزادى نمی‌رود. قلعه نويى اينگونه جواب ما را می‌دهد: راستش را بخواهيد به شهرستان‌ها نرفته ام. ۲ بازى از پرسپوليس و ۲ بازى هم از استقلال در آزادى ديده ام اما به پيكانشهر و ساير ورزشگاه‌ها سرك می‌كشم.
ما حساب كرديم و ديديم كه ۱۹۹ بازى در يك فصل انجام می‌شود اما ساير همكاران و دوستان بازيها را تماشا می‌كنند و اطلاعاتش را در اختيار ما می‌گذارند. بقيه بازيها را هم از تلويزيون تماشا می‌كنم.اين جاى بحث فراوانى دارد … به مطلب اصلى صفحه مراجعه كنيد چون در اين چند خط نمی‌گنجد كه بخواهيم در اين باره با سرمربى تيم ملى وارد چالش و بحث شويم.
فقط اين را می‌گوئيم قلعه نويى كه ليگ را بطور كامل نديده با چشمان بسته بازيكن دعوت می‌كند؟

سنگ، كاغذ، قيچى!
آقايى كه صدايش را هر روز می‌شنويد؛ جاى سؤال، قصه تعريف می‌كند: آقاى قلعه نويى! شما زحمت می‌كشيد، طبق برنامه كارهايتان را انجام می‌دهيد اما به فرض تيم ملى اگر در شرايط خاصى قرار گرفت، مجبور شديم پنالتى بزنيم چه كسى تصميم می‌گيرد كه پنالتى را كدام بازيكن بزند. مثلاً روانشناس تيم می‌گويد كه اين بازيكن در شرايط روحى خوبى نيست يا پزشك تيم در مورد كشاله مصدوم فلان بازيكن حرف می‌زند. در چنين شرايطى شما چه تصميمی‌می‌گيريد؟ يك پنالتى حساس كه سرنوشت بازى را رقم می‌زند.
دو سه خبرنگار می‌خندند و به هم می‌گويند كه ۴۰-۳۰-۲۰-۱۰ می‌روند يا تك می‌آورند يا سنگ، كاغذ، قيچى می‌روند تا پنالتى زن مشخص شود. قلعه نويى هم می‌فهمد سؤال پر بى راه است اما چاره اى ندارد جز اينكه جوابى براى خالى نبودن عريضه بدهد: از پيش همه جوانب را می‌سنجيم و براساس آمادگى نفرات اين مسائل را مشخص می‌كنيم كه چه كسى كرنر بزند، چه كسى پنالتى‌ها را بزند و ... ممكن است در يك بازى ضربه شما يك وجب اين طرف تر باشد و گل شود و ممكن است يك وجب آن طرف تر باشد و گل نشود و تمام برنامه‌ها و تاكتيك‌هاى از پيش تعيين شده از بين برود. به هرحال فوتبال است و هيچ كس نمی‌تواند تضمينى بدهد.

به غذاى تيم ملى آب بستيم
و باز هم يك سؤال عجيب و غريب. از قلعه نويى می‌پرسند كه فدراسيون چه برنامه اى براى خبرنگاران در مالزى دارد؟ او هم توضيح می‌دهد اما انگار يا خبرنگار سؤال خود را بد پرسيده يا قلعه نويى بد منظور او را گرفته. قلعه نويى در جواب اول خود می‌گويد: اين در حيطه وظايف كادر فنى نيست. دوستان در روابط عمومی‌اين كار را انجام می‌دهند. البته ما هم اعتقاد داريم كه مطبوعات و تيم ملى بايد در يك جهت حركت كنند و اين دو را از هم جدا نمی‌بينيم. مثلاً در كره جنوبى مشكل غذايى وجود داشت. وقتى ديدم كه خبرنگاران با مشكل مواجه هستند، به آشپز تيم- آقاى حسين كريمی‌كه جا دارد از زحمات او هم تشكر كنم- گفتم كه يك كارى انجام بده و ايشان هم به غذا آب بست و آب غذا را زياد كرد تا همه غذا خورديم (البته قلعه نويى می‌خندد) بعد از اين حرف‌ها قلعه نويى می‌فهمد كه قضيه چيز ديگرى است و در مورد تعامل با نمايندگان رسانه‌هاى گروهى بايد حرف بزند: علاوه بر كنفرانس‌هاى خبرى، سعى می‌كنم تا در هتل محل اقامت تيم ملى هر از گاهى جلسه اى با خبرنگاران داشته باشم. البته آن جلسه بايد گفتمانى باشد، نه پرسش و پاسخى تا از نظرات كارشناسان مطبوعات استفاده كنيم و به نقطه نظر مشتركى برسيم تا بتوانيم به تيم ملى كمك كنيم. (البته پس از اين سؤالات آقاى شهابى خيال چاپلوسان را راحت می‌كند و می‌گويد: تيم ملى برنامه اى ندارد كه خبرنگار به جام ملت‌ها اعزام كند.)

طفره در مورد زندى
دعوت از فريدون زندى هم براى خودش بحثى است. چگونه اين بازيكن كه پس از جام جهانى عملكرد موفقى نداشت، به يك باره مورد توجه قلعه نويى قرار گرفت. البته بحث دعوت نشدن سامره هم مطرح می‌شود. قلعه نويى در مورد اين ۲ موضوع توضيح می‌دهد ولى هيچ كس تا پايان جلسه قانع نمی‌شود كه چرا زندى دعوت شده است. بازيكنى كه حتى در ليگ قبرس هم نيمكت نشين است. قلعه نويى می‌گويد: اساس دعوت از بازيكنان، حضور خوب در ليگ و قابليت آنها است. براساس پازل تاكتيكى بازيكنان را دعوت می‌كنيم. از نظر ما فريدون زندى شرايط محك خوردن مجدد در تيم ملى را داشت اما در مورد سامره شرايط فرق می‌كند. اين بازيكن از طرف من به تيم ملى دعوت شد ولى خودش نيامد. خوشبختانه در خط حمله پرترافيك هستيم و مشكلى در اين پست نداريم. جهت اطلاع بگويم كه آقاى پيروانى حتى با پدر امير شاپورزاده صحبت كرده و شرايط او را هم جويا شده است. قلعه نويى صفحه نمايش سالن آكادمی‌را نشان می‌دهد كه رويش وضعيت لژيونرها و تعداد بازيها و گل‌هاى آنها نوشته شده و توضيح می‌دهد: ببينيد، يك تيم ويژه داريم كه لژيونرها را زير نظر دارد. نكته جالب در صفحه نمايش اين است كه مقابل فريدون زندى نام تيم كوبلنس را نوشته اند. راستى زندى چند وقت است كه از اين تيم رفته است. قلعه نويى در اين خصوص كه كداميك از اعضاى كادر فنى حتى يك بازى از زندى ديده اند، طفره می‌رود و جوابى نمی‌دهد.


نيكبخت ۹۰ دقيقه اى نيست
از امير قلعه نويى می‌پرسند كه برنامه ۱۲۰ صفحه اى الگو بردارى شده از كشور خاصى است؟
در ادامه اين سؤال، بحث مشكل در جناح چپ تيم ملى مطرح می‌شود. قلعه نويى بايد به اين ۲ پرسش، پاسخ بدهد: اين برنامه الگوبردارى شده از هيچ كشورى نيست و نظر كادر فنى بوده و كاملاً ايرانى است.
خدا را شاهد می‌گيرم كه اين برنامه را اعضاى كادر فنى با زحمات شبانه روزى تهيه كرده اند اما در مورد جناح چپ هم توضيح بدهم. تيم ملى در اين منطقه هم مشكلى ندارد و بازيكنان خوب و كارآمدى داريم. تيم ملى دنبال تك ستاره نيست بلكه اعتقاد دارم كه بايد تيم «تيم» ساخته شود.
مثلاً در پيكانشهر چپ پاهاى خوبى ديدم؛ ميثم خسروى، شكورى، آشتيانى و ... بازيهاى ستار زارع را هم زير نظر گرفته ايم. پس از اين بحث، از قلعه نويى در مورد نيكبخت سؤال می‌شود: نيكبخت بايد تلاش كند كه خودش را به مرز آمادگى برساند.
الان در تيم ملى ۶۰ دقيقه اى است ولى با تلاش آقاى كماسى و ساير دوستان، اين بازيكن را بايد آماده كنيم تا ۹۰ دقيقه در خدمت تيم ملى باشد.
البته در جريان جواب به اين سؤال چند بار ميكروفن امير قلعه نويى قطع می‌شود كه با خنده به اين مسأله اشاره می‌كند.

قهرمانى چك پلى استيشنى بود
بحث اصلى جلسه از اينجا آغاز می‌شود؛ از لحظه اى كه بحث برنامه ۱۲۰ صفحه اى پيش می‌آيد.
آمپر جلسه بالا می‌رود و هر دو طرف- خبرنگاران و قلعه نويى- با تندى بيشترى حرف می‌زنند. در اين باره ۳ خبرنگار سؤال می‌پرسند و با قلعه نويى وارد يك مجادله جدى می‌شوند. اول اينكه اين برنامه چقدر ضمانت اجرايى دارد.
به فرض كه مو لاى درز اين برنامه نمی‌رود و همه چيز حساب شده است ولى آيا قلعه نويى تضمينى براى اجرا شدن آن می‌دهد؟ يكى از خبرنگاران كه حتى معتقد است كه اين حرف‌ها همه فرافكنى و تبليغات است و يكى ديگر از خبرنگاران به قلعه نويى می‌گويد كه اصلاً چنين برنامه اى وجود خارجى دارد يا نه. اگر چنين برنامه اى هست، كجاست و چرا در اختيار رسانه‌ها قرار نمی‌گيرد؟ قلعه نويى كه كمی‌كلافه شده، اين بحث‌ها را انحرافى می‌داند: اولاً كارشناسان چگونه به اين برنامه انتقاد می‌كنند، برنامه اى كه هنوز نديده اند. فكر می‌كنم اين برنامه در فوتبال ايران بى سابقه باشد. آيا پيش از اين هم از سرمربى تيم ملى اينگونه انتقاد می‌شد و اين سؤالات انحرافى را می‌پرسيديد؟ مثلاً پيش از جام جهانى سايت فيفا عنوان كرد كه تيم چك شانس اول قهرمانى است اما چك حذف شد. يكى از خبرنگاران به ميان حرف‌هاى قلعه نويى می‌پرد و حرفى می‌زند كه آمپر امير بالاتر می‌رود: اولاً اين نظرسنجى سايت فيفا نبود و يك بازى پلى استيشنى بود و شركت سونى آن را برگزار كرد. در واقع بچه‌هاى ۷ تا ۱۲ ساله با پلى استيشن مسابقه دادند و آنهايى كه تيم چك را انتخاب كرده بودند بردهاى بيشترى آوردند و همه گفتند كه پس چك قهرمان جهان می‌شود. اين نظرسنجى رسمی‌نبود. قلعه نويى سرخ شده است.

مربى برزيل را اعدام كردند؟
در ادامه بحث برنامه ۱۲۰ صفحه اى، بحث استقلال پيش می‌آيد. خبرنگار ما به كنايه به امير قلعه نويى می‌گويد: شما براى استقلال برنامه ۳ ساله داشتيد ولى صمد مرفاوى بدون برنامه ۳ ساله تيم را در صدر جدول نگه داشته ...
قلعه نويى اجازه نمی‌دهد كه اين حرف تمام شود و فورى جواب می‌دهد: اولاً اينجا بحث تيم ملى است ولى باز هم توضيح می‌دهم خود شما می‌گفتيد كه قلعه نويى به استقلال خيانت كرده است اما حالا چرا اين حرف‌ها را نمی‌زنيد؟ شما با نوشته‌هايتان فرافكنى می‌كنيد. به نظر من امسال هم استقلال در ادامه برنامه ۳ ساله پيش می‌رود. به نظر من تيم ملى قابليت قهرمان شدن را دارد و اگر برنامه‌ها درست پيش برود، موفق می‌شويم. شما چه تضمينى از من می‌خواهيد. اگر مربى خارجى هم بود، همين بحث‌ها را مطرح می‌كرديد؟ مگر مربى تيم برزيل را پس از جام جهانى اعدام كردند. مگر آنها برنامه نداشتند؟ ۳۲ تيم به جام جهانى آمدند و همه برنامه داشتند اما فقط يك تيم قهرمان شد؛ يعنى از نظر شما ۳۱ تيم بقيه برنامه نداشتند؟ شما ديديد كه در فينال جام جهانى بارسى پنالتى اش را خراب كرد؛ باجو هم پنالتى اش را به آسمان زد. چه كسى فكرش را می‌كرد كه رم ۶ گل - البته ۷ تا بود- از منچستر بخورد؟ همين ديشب بارسلونا با آن همه ستاره باخت. شما كه خبر نداريد ما با چه امكاناتى كار می‌كنيم؛ مثلاً هواپيمايى كه با آن به سوريه رفتيم اگر شما بوديد، سوار نمی‌شديد. يك ريال پول به بازيكنان ندادند. به جملات قلعه نويى دقت كنيد، چقدر از اين شاخه به آن شاخه پريدن است؛ او از سؤالات چالشى عصبى شده.

دفاع خوب واجب تر از نان شب
ابراهيم زاده به عنوان يكى از اعضاى كادر فنى در مورد تيم ملى توضيحاتى دارد: تيم‌هايى كه می‌خواهند در تورنمنت‌هاى مختلف موفق شوند، بايد ساختار دفاعى و تهاجمی‌موفقى داشته باشند. ما هم سعى كرده ايم ساختار دفاعى مستحكمی‌براى تيم ملى ايجاد كنيم.
وى افزود: در حمله هم تيم ما با برنامه به بازى سرعت می‌دهد. ما سه سيستم ۲-۵-۳ و ۳-۴-۳ و ۲-۴-۴ را براى تيم ملى در نظر داريم كه در شرايط مختلف مقابل حريفان از آنها استفاده خواهيم كرد. خوشبختانه بازيكنان ما به خوبى تاكتيك پذيرند و می‌توانند خود را با اين روش‌ها هماهنگ كنند.

همه چيز روى نمودار است
پيش از آنكه قلعه نويى به سؤالات خبرنگاران پاسخ بدهد، افشين پيروانى توضيحات مقدماتى را می‌دهد: تمام جزييات تمرينات تيم را به صورت نمودارى آماده كرده ايم. بحث‌هاى تاكتيكى از مهم ترين بحث‌هاى اردويى است.
پرس كردن و داشتن سازمان دفاعى قدرتمند در اولويت كارى ما قرار دارد. تمام جزييات تمرينات را تا شروع مسابقات به صورت نمودارى در اختيار داريم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین