آفتابنیوز : آفتاب: «سعید ابوطالب» عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با انتقاد از حذف خبرگزاری کار (ایلنا) از برنامههای خبری دولت و توقیف سایت «بازتاب» گفت: انسداد بین رسانهها به نفع فضای سیاسی کشور نیست و مشارکت فعال مردم را در عرصه سیاسی محدود میکند.
نماینده تهران در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی آفتاب تصریح کرد: از دولت انتظار میرود برخورد با تمام رسانههای داخلی سعهصدر به خرج دهد.
ابوطالب افزود: رسانهها در مقام نقد هستند و باید حاکمیت را نقد کنند، زیرا رسانهها سخنگوی نیروهای اجتماعی تعریف میشوند که اگر محدود شوند، نیروهای اجتماعی محدود شدهاند.
وی اظهار داشت: این محدودیتها به نظر من، ناشی از عدم باور به توده مردم است. وگرنه اگر باور داشته باشیم توده مردم حق دارند از طریق رسانهها حاکمیت را نقد میکنند و ما را مورد پرسش قرار میدهند و مطالبات مردم به حاکمیت را نشان دهند، شاهد چنین برخوردهایی نخواهیم بود.
عضو کمیسیون فرهنگی تاکید کرد: حذف یا محدود کردن خبرگزاری ایلنا یا هر خبرگزاری و رسانه دیگر توهین به اصل رسانهها است.
نماینده تهران خاطرنشان کرد: رسانه، روزنامه و خبرگزاری در یک مقطع از یک دولت طرفداری میکند و در مقطع دیگر نسبت به همان دولت یا دولتهای دیگر نقد خواهد داشت، زیرا دولت یک مفهوم دارد تنها افراد حاضر در آن تغییر میکنند.
ابوطالب معتقد است چنین برخوردی با رسانههای رسمی دور از اندیشه سیاسی است.
وی در مورد توقیف سایت «بازتاب» نیز اظهار داشت: محدود کردن رسانهها، توقیف سایتها، عدم اجازه حضور به خبرنگاران در حوزه دولت و توقیف روزنامهها (چه «سیاست روز» یا چه «شرق») همه اشتباه بوده و ابزار نقد را از مردم میگیرد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به اینکه «توقیف رسانهها به نفع مردم نیست»، افزود: دولتی که تاب نقد نداشته باشد، روز به روز به اشتباهاتش افزوده میشود. طبق برنامه سند چشمانداز توسعه که در برنامه توسعه خلاصه شده توسعه رسانههای دیداری و شنیداری یکی از اصول است و این راهی که دوستان میروند، عکس مسیر توسعهای است که در سالهای پیش داشتیم.
نماینده تهران با اشاره به اینکه «قصد حمایت از همه مطالب رسانهها را ندارد»، گفت: روزنامه، خبرگزاری و رسانه ممکن است اشتباهات کوچک و بزرگی داشته باشند ولی برخورد با آنها باید با روش و مجازات متناسب با قاننون مطبوعات باشد.
ابوطالب تاکید کرد: ایجاد انسداد در مطبوعات به نفع فضای سیاسی کشور نیست، در شرایط سختی که در حال حاضر از نظر بینالمللی طی میکنیم، باید مشارکت فعال مردم را داشته باشیم. این برخوردها تنها مشارکت و فعالیت مردم را محدودتر میکند.