رنه پیشل نماینده سازمان فضایی اروپا در مسکو به خبرگزاری ریانووستی گفته است: "فعلا برنامهریزی به گونهای است که پارمیتانو آخرین فضانورد اسا باشد که از بایکونور به ایستگاه فضایی بینالمللی سفر کند."
چندی پیش جن ورنر مدیر اسا گفته بود تام پسکه فضانورد فرانسوی این سازمان که قبلا طی سالهای 2016-2017 به ایستگاه فضایی بینالمللی پرواز کرده، در پایان سال 2020 دوباره به فضا سفر خواهد داشت. در عین حال، وی مشخص نکرد که فضانورد فرانسوی با ناو روسی یا آمریکایی پرواز میکند.
پیشل توضیح داد: "زمان دقیق پرواز تام پسکه بستگی به وقتی دارد که سفینههای جدید آمریکا پروازهای منظمی به فضا داشته باشند."
سازمان فضایی اروپا در برنامههای مربوط به ایستگاه فضایی بینالمللی به طور اصولی، شریک آمریکاییها محسوب میشود و براساس توافق طرف آمریکایی با سازمان فضایی روسیه، روسکاسموس، با سفینههای فضایی سایوز به فضا سفر میکند و به این ترتیب بعید نیست که چنانچه پرواز سفینههای آمریکایی استارلاینر شرکت بوئینگ و دراگون شرکت اسپیس ایکس پس از پروازهای آزمایشی، ماموریت منظم خود را آغاز کنند، اسا نیز از فرستادن فضانوردان خود با سفینه سایوز خودداری نماید.
در ماه مارس گذشته سفینه دراگون سرنشیندار(این ناو دارای نمونه باربری بدون سرنشین هم هست)، نخستین پرواز آزمایشی خود را – البته به شکل بدون سرنشین- انجام داد. اولین ماموریت دراگون با حضور خدمه به ایستگاه تا 17 دسامبر برنامهریزی شده است. سرنشینان این ناو در نخستین پرواز، فضانوردان ناسا، رابرت بنکن و داگلاس هورلی خواهند بود.
پرواز آزمایشی اولین استارلینر به ایستگاه فضایی بینالمللی برای تاریخ 17 سپتامبر برنامهریزی شده است که بدون حضور فضانورد انجام میشود. نخستین سفر آن با خدمه نیز قرار است 30 نوامبر صورت میگیرد. در این ماموریت فضانوردان ناسا مایکل فینک و نیکول مان همچنین کریستوفر فرگوسن فضانورد بوئینگ شرکت خواهند داشت.
چنانچه پروازهای بدون سرنشین و سرنشین دار استارلاینر و دراگون موفقیت آمیز باشد، ناسا به هر دو سفینه برای انجام پروازهای منظم سرنشیندار به مقصد ایستگاه فضایی بینالمللی مجوز خواهد داد. بر اساس پیش بینیهای ناسا، قرار است پروازهای منظم دو سفینه آمریکایی از ماه مه سال 2020 آغاز شود و از آن پس فضانوردان آمریکا و شرکای ناسا احتمالا با این سفینهها عازم ایستگاه فضایی بینالمللی خواهند گردید.