وحید قبادی دانا، در نشست خبری امضای تفاهم نامه برنامه پیشگیری از تنبلی چشم میان سازمان بهزیستی و وزارت بهداشت، افزود: در برنامه غربالگری پیشگیری از تنبلی چشم در سال گذشته، حدود ۶۳ هزار نفر فاقد کد ملی بودند که اکثرا مهاجرینی از کشورهای همسایه بوده و تحت پوشش غربالگری معاینه و پیشگیری از تنبلی چشم قرار گرفتند. در سال ۹۷، بیش از ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار کودک سه تا شش ساله در سراسر کشور، در بیش از ۴۱ هزار مرکز دائمی و غیردائمی طی ماه های آذر و دی ماه غربالگری شدند.
وی گفت: غربالگری پیشگیری از تنبلی چشم از سال ۷۴ به صورت آزمایشی آغاز شده بود اما از سال ۷۶، به صورت ملی در سراسر کشور توسط سازمان بهزیستی اجرا شد و در طی ۲۴ سال گذشته، ۴۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر مورد معاینه و غربالگری پیشگیری از تنبلی چشم قرار گرفته اند.
رئیس سازمان بهزیستی افزود: از این تعداد، یک میلیون و ۵۸۵ هزار کودک با انواع اختلالات بینایی تشخیص داده شدند. در سال ۹۷ بیش از ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار کودک سه تا شش ساله در سراسر کشور، در بیش از ۴۱ هزار مرکز دائمی و غیردائمی طی ماه های آذر و دی ماه غربالگری شدند که این تعداد، معادل ۷۵ درصد کودکان سه تا شش ساله در سراسر کشور را شامل می شود.
قبادی دانا با بیان اینکه از تعداد ۳ میلیون و۴۰۰ هزار مورد، حدود ۱۵ هزار نفر دچار تنبلی چشم بودند، افزود: همچنین حدود ۷۵ هزار نفر دارای اختلالات دیگر بینایی بودند.
وی افزود: در برنامه غربالگری پیشگیری از تنبلی چشم در سال گذشته، حدود ۶۳ هزار نفر فاقد کد ملی بودند که بیشتر آنها مهاجرانی از کشورهای همسایه بوده و تحت پوشش غربالگری قرار گرفتند.
قبادی دانا کل بودجه تخصیص داده شده برای غربالگری تنبلی چشم برای کودکان در طی این سال ها را ۷ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: این میزان قابل توجه است و نشان می دهد که سیاست ها در این راستا به خوبی اجرا شده است.
وی بر ضرورت ارائه خدمات درمانی و پیشگیری، باکیفیت مناسب به مردم تاکید کرد و گفت: باید ارائه این خدمات با حفظ شان، منزلت و کرامت انسانی و توسط متخصصین این حوزه، در اقصی نقاط کشور ارائه شود.
قبادی دانا ضمن اشاره به همکاری و کمک های خیرین به سازمان بهزیستی به منظور حمایت از افراد تحت پوشش این سازمان، افزود: با توجه به ظرفیت خوب وزارت بهداشت به لحاظ پوشش شبکه ای باید بتوانیم از این ظرفیت به خوبی استفاده کنیم.
رئیس سازمان بهزیستی، شیوع تنبلی چشم در سال۷۴ در کشور را در گروه سنی۳ تا ۶ سال، ۲.۵ درصد بیان کرد و گفت: در سال ۹۷، این میزان به ۸ دهم درصد کاهش یافت و امید است با افزایش آگاهی بخشی و جلب مشارکت سازمان های دیگر این میزان کاهش بیشتری داشته باشد.
ضرورت توجه به کیفیت خدمات درمانی و بهداشتی
در ادامه این نشست، مهدی شادنوش رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت، ضمن ابراز خرسندی از همکاری های بیشتر میان سازمان بهزیستی و وزارت بهداشت، گفت: جای خرسندی است که با امضای تفاهم نامه برنامه غربالگریتنبلی چشم میان وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی و توجه به حفظ کرامت انسانی و سایر زیرساخت ها، همکاری میان وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی شکل جدیدی به خود می گیرد.
وی، یکی از مشکلات عمده در کشور را عدم توجه به کمیت دانست و افزود: به کیفیت توجه چندانی نمی شود و این در حالی است که می توانیم با توجه بیشتر به حوزه پیشگیری، بسیاری از مسائل درمانی را حل و در بودجه صرفه جویی کنیم.