در چند سال اخیر هوآوی پیشرفت چشمگیری در بازار گوشیهای هوشمند داشتهاست. سری Huawei Mate 10 و Huawei P10، پرچمداران پیشین این شرکت، هر کدام ویژگیهای مختلفی را در زمینه سختافزار و نرمافزار در اختیار کاربران قرار داده اند و نتیجه ادامه همین روند، عرضه دو گوشی پرچمدار در سال 2018 شد.
در سال 2019 نیز Huawei P30 Pro با همان استایل زیبا و خاصِ Huawei P20 Pro، و ویژگیهای قابل توجهی عرضه شد. بدنه شفقی جدید، لنز پریسکوپی با قابلیت بزرگنمایی 5 برابری، ناچ کوچکتر، چیپست 7 نانومتری Kirin 980، باتری 4200 میلی آمپر ساعتی، شارژر سریع 40 واتی و شارژ بیسیم 15 واتی از جمله ویژگیهای شاخص Huawei P30 Pro هستند.
نویسنده وبسایت Android Central پس از تجربه استفاده سه ماهه از گوشی Huawei P30 Pro، نتایج بررسی و نظرات خود را در این وبسایت منتشر کرده است که در ادامه به مهمترین بخشهای این نقد و بررسی، اشاره میشود.
در رابطه با طراحی، الگوی به کار گرفتهشده در بدنه پشتی این گوشی یکی از زیباترین طرحهای موجود در بازار است. رنگ Breathing Crystal این گوشی زیباست و بیش از هر اسمارتفون دیگری احساس کالای با کیفیت را به کاربر منتقل میکند.
طراحی کلی دستگاه تا حدودی شبیه به Huawei Mate 20 Pro بوده اما اندکی کشیده و پهنتر است. لبههای گوشی چه در پشت و چه در جلو با انحنایی ملایم به فریم متصل شدهاند. استفاده از نمایشگر عریض در کنار این ترکیب، سبب شده تا استفاده از این دستگاه با یک دست، ساده و بدون دردسر باشد.
قسمت جلوی دستگاه میزبان نمایشگر و دوربین سلفی جای گرفته درون ناچ است و هوآوی ترجیح داده سنسور IR و اسپیکر مکالمه را حذف کند. در نتیجه شاهد استفاده از دوربین سلفی به منظور تشخیص چهره و فناوری Acoustic Display برای انجام مکالمات هستیم. بعد از سه ماه استفاده و مکالمه میتوان با اطمینان گفت تجربه مکالمه با Huawei P30 Pro مانند سایر دستگاههای مجهز به اسپیکرِ مکالمه است.
در بخش سختافزار، Huawei P30 Pro همانند Huawei Mate 20 Pro، از چیپست Kirin 980 استفاده میکند. هوآوی نخستین شرکتی بود که چیپست 7 نانومتری را به بازار عرضه کرد و باید گفت Kirin 980 مثل تراشهی اسنپدراگون 855 سریع است. سختافزار دستگاه به اندازه کافی قدرتمند است و در مدت سه ماهه استفاده از این گوشی هیچ مشکل خاصی رخ نداد. کیفیت ارتباط با اتصال Wi-Fi یا دیتای موبایل نیز عالی بود.
علاوه بر آنچه گفته شد، نرمافزار دستگاه نیز مرا غافلگیر کرد. برای اولین بار نه تنها با نرمافزار دستگاه و رابط کاربری EMUI مشکلی نداشتم، بلکه در نوع خود گامی رو به جلو برداشتهاست. EMUI بسیار پختهتر از قبل شده و حضور App Drawer در آن نیز سبب شده از نصب لانچرها بینیاز باشید. سنسور اثر انگشت اپتیکال دستگاه مانند سیستم تشخیص چهره به خوبی کار میکند. به طور کلی تجربه EMUI جدید در مقایسه با نسخههای قبلی را میتوان بسیار روان و پایدار ارزیابی کرد.
شارژدهی و دوام باتری همواره یکی از نقاط قوت محصولات هوآوی طی سالهای اخیر بوده است. Huawei P30 Pro بهترین شارژدهی را در میان تمام پرچمدارهای موجود در بازار ارائه میکند و به راحتی رقبایی نظیر گلکسی اس 10 پلاس و پیکسل 3XL را شکست میدهد.
باتری 4200 میلیآمپرساعتی این دستگاه به طور کامل پاسخگوی دو روز استفاده است. از سوی دیگر، شارژر سیمی 40 واتی دستگاه نیز عملکرد به مراتب بهتری را نسبت به پرچمداران سامسونگ و گوگل ارائه میکند. همچنین Huawei P30 Pro از شارژ سریع بیسیم 15 واتی نیز پشتیبانی میکند.
Huawei P30 Pro در بخش دوربین، به ترکیب جذابی از لنزها و سنسورهای متفاوت مجهزشده و این دستگاه علاوه بر دوربین سهگانه از سنسور ToF (زمان پرواز) نیز بهره میبرد. دوربین اصلی دستگاه سنسوری 40 مگاپیکسلی دارد که با سنسور 20 مگاپیکسلی آلترا واید و سنسوری دیگر مجهز به بزرگنمایی 5 برابری همراه شده است.
لنز زوم Huawei P30 Pro ساختاری پریسکوپی دارد و در آن از آینهای استفاده شده که نور را به صورت قائم به سنسور دستگاه میتاباند. علاوه بر این لنز که خود ویژگی جدیدی محسوب میشود، هوآوی در سنسور اصلی 40 مگاپیکسلی این پرچمدار نیز قابلیت نوینی را به کار گرفته است.
سنسور اصلی Huawei P30 Pro به جای فیلتر رنگی رایج RGB از فیلتر رنگی RYYB استفاده میکند. استفاده از این فیلتر رنگی جدید در مقابل فیلترهای سنتی RGB باعث جذب بیشتر نور از محیط و ثبت تصاویر با کیفیتتر در شرایط نوریِ محدود میشود.
تمرکز ویژه هوآوی روی دوربین Huawei P30 Pro سبب شده این دستگاه در شرایط مختلف قادر به ثبت تصاویری فوقالعاده باشد. اما نکته قابل توجه این است که در مدت استفاده از این گوشی با استفاده از بزرگنمایی 25 برابری توانستم چندین تصویر زیبا از ماه کامل ثبت کنم. در حالی که هیچ اسمارتفون دیگری قادر به انجام چنین کاری نیست.
جمعبندی پس از سه ماه استفاده
در مدت سه ماهه استفاده از این گوشی، پرچمداران دیگری را هم امتحان کردم. با این وجود هر بار به خاطر کیفیت بالای دوربین، به استفاده از Huawei P30 Pro برگشتم. دوربین پشتی این گوشی عملکرد فوقالعادهای را در هر شرایط نوری ارائه میکند. از سوی دیگر امکان بزرگنمایی اپتیکال 5 برابری باعث شده دوربین این دستگاه با اختلاف زیاد از هر پرچمدار دیگری بهتر باشد.
شاید شارژدهی و دوام باتری برای بسیاری از کاربران از اهمیت چندانی برخوردار نباشد؛ اما هنگامی که دستگاهی قادر باشد تا دو روز کامل شما را همراهی کند، به مزیتی قابل توجه تبدیل میشود.
به عنوان جمعبندی باید گفت گلکسی اس 10 پلاس و گوگل پیکسل 3XL در جای خود پرچمداران مناسبی هستند؛ با این حال به خوبی Huawei P30 Pro نیستند. به همین دلیل، من تا زمانی که پرچمدار دیگری با چنین ترکیب قدرتمندی از دوربین و شارژدهی به بازار ارائه شود، به استفاده از Huawei P30 Pro ادامه خواهم داد.