کد خبر: ۶۰۴۹۸۷
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار : ۲۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۹

نجفی آزاد نمی‌شود و در زندان می‌ماند!

نجفی بعد از بخشش آزاد نمی‌شود و در حبس می‌ماند! چرا که براساس تاکید صریح قانون اگر فردی یک نفر را به قتل برساند حتی اگر شاکی و یا شکات هم رضایت دهند به مجازات حبس محکوم خواهد شد.
آفتاب‌‌نیوز :

صبح امروز انتشار پستی در حساب شخصی برادر میترا استاد در اینستاگرام، خبر از گذشت و بخشش خانواده استاد از قصاص محمدعلی نجفی داشت. نجفی بخشیده شد و حالا با گذشت چند ساعت از این خبر و تایید وکلای نجفی، این موضوع به یکی از ترندهای داغ شبکه‌های اجتماعی تبدیل شده است.

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ در این بین سوالاتی در شبکه‌های اجتماعی مطرح می‌شود که ناظر بر این موضوع است که پس از بخشش تکلیف پرونده حبس نجفی چه می‌شود.

نجفی آزاد نمی‌شود و در حبس می‌ماند!

طبق نص صریح قانون مجازات اسلامی اگر فردی یک نفر را به قتل برساند حتی اگر شاکی و یا شکات هم رضایت دهند به مجازات حبس محکوم خواهد شد.

در واقع این بخش از قانون اشاره دارد به جنبه عمومی یک جرم. گاهی اتفاق می‌افتد که قاتل با پرداخت دیه و یا گرفتن رضایت از صاحب حق یا صاحبان حق از اعدام خلاصی پیدا می‌کند. اما قاتل نباید امیدوار باشد که از محکومیت رهایی یافته است. زیرا بر اساس قانون این فرد علاوه بر این که یک جرم را عمدا انجام داده بلکه امنیت و نظم عمومی جامعه هم خلل وارد کرده است و لذا او باید در این زمینه هم به قانون و جامعه پاسخگو باشد.

در این مورد قانون گذار جمهوری اسلامی ایران در قانون مجازات اسلامی و در فصل هفدهم با عنوان جرایم علیه اشخاص و اطفال به این موضوع اشاره کرده و می‌گوید: هرکس مرتکب قتل عمد شود و شاکی نداشته یا شاکی داشته ولی از قصاص گذشت کرده باشد و یا به هر علت قصاص نشود در صورتی که اقدام وی موجب اخلال در نظم و صیانت و امنیت جامعه یا بیم جری مرتکب یا دیگران گردد دادگاه مرتکب را به حبس از سه تا ده سال محکوم می‌کند.
تبصره: در این مورد معاونت در قتل عمد موجب حبس از یک تا پنج سال خواهد بود.

به نوشته خبرگزاری ایرنا، نکته مهم دیگر این است که نجفی در دادگاه علاوه بر محکوم شدن به قتل عمد، در دو مورد یعنی حمل و نگهداری سلاح غیرمجاز و ایراد صدمه بدنی عمدی منتهی به جرح (غیرفوتی) نیز محکوم شده است و تصمیم‌گیری برای تعداد سال‌های حبس پس از بخشش خانواده استاد بر عهده دادگاه است.

ارزیابی یک وکیل دادگستری از بخشش نجفی

یک وکیل دادگستری نیز با اشاره به اعلام گذشت اولیای دم میترا استاد از محمدعلی نجفی، گفت: خوشبختانه هم حرمت خانواده مقتول و هم خون آن مرحوم نگه داشته شد و مهمتر از همه یک الگویی در جامعه شد که در موارد دیگر اگر خدایی نکرده حادثه‌ای اتفاق افتاد جنبه حادثه‌ای بودن را بیشتر توجه کنیم تا یک عمد و قتل را.

نعمت احمدی در گفت و گو با ایسنا، در تحلیل حقوقی اعلام گذشت اولیای دم میترا استاد از محمدعلی نجفی گفت: بنا بر قانون مجازات اسلامی قصاص حقی است که انجام آن برعهده اولیای دم است. از نظر حقوقی نیز از آنجا که قصاص را اولیای دم درخواست می کنند و شکایت و خواسته اش را در دادگاه مطرح می کنند، اگر بگویند گذشت می کنند موضوع قصاص منتفی است ولی اگر تقاضای قصاص کنند دادگاه صبر می کند که آیا انها گذشت می کنند یا خیر.

وی افزود: قصاص می تواند تبرعا - با خدا- باشد یا مطابق دیه و مصوبه ای باشد که قانونگذار هر سال تعیین می کند یا خواسته دیگری که اولیای دم داشته باشند، است. با گذشت شکات و اولیای دم مساله قصاص منتفی است یعنی دادگاه نمی تواند در قصاص اصراری داشته باشد و حقی بوده که از آن گذشت کرده اند و اعمال نمی شود.

احمدی با اشاره به ماده ۶۱۲ کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی، افزود: از لحاظ جنبه عمومی جرم نیز قانونگذار از باب اینکه یک عضو از جامعه به هر حال به وسیله فرد یا افرادی کشته شده است، مجازات ۳ تا ۱۰ سال حبس را در صورت احراز اخلال در نظم جامعه و... در نظر گرفته است. در این زمینه دو نظر وجود دارد یک عده که اکثریت هستند می‌گویند دادگاه نمی‌تواند کمتر از سه سال حبس –کف مجازات - را در نظر بگیرد و عده دیگر که اقلیت هستند می‌گویند که دادگاه مخیر است که کمتر از سه سال حبس را در نظر بگیرد.

وی ادامه داد: در بعضی مواقع پرونده‌ای تشکیل می شود و طرف با جنایت هرچه تمام تر اقداماتی را انجام داده و موضوع و شخصیت جانی طوری است که دادگاه ۱۰ سال حبس را در نظر می‌گیرد و علاوه بر ان نیز طبق ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی می تواند مجازات های تکمیلی اعم از تبعید و محرومیت های اجتماعی را در نظر بگیرد.

احمدی با اشاره به پرونده میترا استاد و شخصیت محمدعلی نجفی گفت: آقای نجفی در دادگاه حتی از مقتوله با نام ایشان استفاده می کرد یکبار واژه ناصوابی را نزد و شخصیت و جایگاهش از نظر قاضی دادگاه باید با توجه به گذشت اولیای دم نظر اقلیت یعنی حتی کف -۳ سال حبس – را برای او در نظر نگیرد.

وی با اشاره به نقش بزرگان اهل حق در این رضایت، گفت: خانواده استاد جزو اهل حق هستند و اهل حق هم شاخه های شیعی شناخته شده در غرب کشور است و پیروان زیادی دارند و اعتقادی به انتقام ندارند و بارزترین خصوصیت انها باور به گذشت و اینکه در عفو لذتی است که در انتقام نیست را سرلوحه کار خود قرار می‌دهند.

احمدی افزود: من از روز اول بر این باور بودم و مطمئن بودم که ذهنیت حاکم بر این خانواده که جزو خانواده اهل حق هستند این است و اجازه نخواهند داد که آقای نجفی آسیبی ببیند و همین ذهنیت حاکم شد و دیدیم که نتیجه داد.

وی در پایان گفت: خوشحالم با اینکه تندروی برخی رسانه‌ها را در مورد مساله پرستو و مهدورالدم بودن در این زمینه دیدیم و متاسفانه به گونه‌ای بد موضوع انعکاس پیدا کرد و یک عده‌ای آن را دامن زدند ولی نه دادگاه به آن توجه کرد و نه خانواده مقتول و نه آقای دکتر نجفی در این کوران قرار گرفت و خوشبختانه هم حرمت خانواده مقتول و هم خون آن مرحوم نگه داشته شد و مهمتر از همه یک الگویی در جامعه شد که در موارد دیگر اگر خدایی نکرده حادثه‌ای اتفاق افتاد جنبه حادثه‌ای بودن را بیشتر توجه کنیم تا یک عمد و قتل را.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۳
4
8
الگو شد؟؟؟ بابا ... خجالت بکشید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۳
1
4
سر تندروها به سنگ خورد.
رضاخانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۳
1
1
در مورد اقای فارسی نظر اقلیت اعمال شد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۳
1
1
چه خوب بقیه هم یاد بگیرند دکتر نجفی می تونه الگو خوبی باشه
عفو چقدر خوبست
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین