کد خبر: ۶۰۶۲۶
تاریخ انتشار : ۱۷ ارديبهشت ۱۳۸۶ - ۱۴:۳۵
معاون سابق وزارت اقتصاد مطرح کرد:

نگاه غیرواقعی احمدی‌نژاد به اقتصاد

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: چندین تصمیم مهم اقتصادی دولت شامل نرخ سود بانکی، قیمت بنزین و سهمیه‌بندی آن، سیمان، آئین‌نامه اجرایی بازار غیرمتشکل پولی و ... در بلاتکلیفی به سر می‌برند. «سعید شیرکوند» معاون وزیر اقتصاد در دولت خاتمی وجود این معضل را ناشی از نگاه غیرواقع‌بینانه رئیس‌جمهور به اقتصاد کشور می‌داند و می‌گوید «شخص رئیس‌جمهور فعالیت خود را در اداره امور اقتصادی کشور با یک تصور بسیار غیرواقع‌بینانه از اقتصاد کشور آغاز کرد.» 

معاون وزیر اقتصاد در دولت خاتمی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی آفتاب افزود: دولت نهم از همان ابتدا براین باور بود که مشکل اصلی اقتصاد کشور مدیران اقتصادی در سال‌های گذشته بوده‌اند، نه از آن جهت که مدیران اقتصادی نتوانسته‌اند نظام اقتصادی متناسب و مطلوب را طراحی و مستقر نمایند.

شیرکوند تصریح کرد: با چنین نگرشی، دولت نهم به این نتیجه دست یافته بود که می‌تواند با تصمیمات انقلابی و سریع همه مشکلات کشور را رفع کرده و براساس قاعده «کن فیکون» فقط کافی است که دولت برای اقتصاد نسخه بپیچد.

وی اظهار داشت: دولت نهم بر این باور بود که اقتصاد کشور با پیچیدن این نسخه‌ها روز به روز شکوفاتر و کارآمدتر خواهد شد. بنابراین، براساس چنین تصوری بسیاری از معضلات اقتصادی کشور با نسخه‌های انقلابی غیرکارشناسانه بیگانه با سازوکارهای اقتصادی، عمق معضلات را افزون‌تر کرد.

شیرکوند ادامه داد: دستورات دولت در مورد نرخ سود بانکی، سهمیه‌بندی بنزین، مبارزه با مافیای نفتی، افشای نام مفسدان اقتصادی و حتی در مورد آوردن نفت بر سر سفره‌های مردم وقتی در اجرا با موانع و مشکلات اجتناب‌ناپذیر اقتصادی روبرو شد، دولت نهم به ناچار تنها به یک ابزار توانست متوسل شود و آن اینکه تمامی این مشکلات و معضلات اقتصادی را متاثر از مخالفان و دشمنان دولت در خارج و داخل معرفی کند.

به اعتقاد این عضو هیات علمی دانشگاه تهران، بسیار بدیهی است که نظام اقتصادی کشور در چنبره بسیاری از پدیده‌ها و شرایط و عواملی گرفتار است که از دامنه اختیارات مدیران اجرایی اقتصاد خارج است و اقتصاد کشور زیر عنوان فضای کسب و کار مستلزم برانداختن طرحی نو و بسیار عمیق و دقیق در همه حوزه‌هاست.

شیرکوند تاکید کرد: چون دولت نهم چنین مقوله تعیین‌کننده‌ای مانند فضای کسب و کار را از حوزه تحلیل‌های خود خارج کرده بود، به این نتیجه رسیده بود که مشکلات اقتصادی کشور ما ریشه در مدیران اقتصادی دارد.

این استاد اقتصاد دانشگاه تهران در پایان تصریح کرد: براین اساس از نظر دولت نهم و شخص رئیس‌جمهور مدیران اقتصادی کشور در سال‌های گذشته یکی از دو مختصات زیر را دارا بودند یا قدرت و توان اتخاذ تصمیمات قاطع و انقلابی را نداشته‌اند، یا قصد خدمت به کشور و مردم را نداشته‌اند. بنابراین از نظر دولت نهم، آن گونه که در تبلیغات ریاست جمهوری بیان می‌ کرد تمامی مدیران اقتصادی کشور یا ناتوان‌ هستند و یا در خدمت منافع مردم نیستند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین