سید ابوالحسن میرجلیلی روز پنجشنبه در حاشیه نشست شورای عشایری استان خراسان جنوبی در جمع خبرنگاران افزود: بیشترین حجم خسارت مربوط به محصولات سردرختی از جمله عناب، انار، انگور و مرکبات بوده است.
وی گفت: همچنین بروز بادهای شدید در این مدت سبب خسارت به شبکه انتقال و توزیع برق برخی مناطق استان شد که با تلاش نیروهای عملیاتی کمتر از ۲۴ ساعت مشکل برطرف شد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی اظهار داشت: میزان خسارت توفان به بخشهای مختلف در استان امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۲ درصد کاهش را نشان میدهد.
وی تصریح کرد: یکی از دلایل کاهش خسارت در بخشهای زیرساختی، توجه به هشدارها و اطلاعرسانیها است و ۹۰ درصد خسارتها مربوط به محصولات باغی گزارش شده که جلوگیری از آن اجتناب ناپذیر است.
میرجلیلی دلیل اصلی توفان و گرد و خاک در استان خراسان جنوبی را بادهای ۱۲۰ روزه سیستان اعلام کرد و گفت: خشکسالیهای پیاپی سبب از بین رفتن پوشش گیاهی و افزایش گرد و خاک و وقوع توفان شده است.
وی افزود: نیمه مرداد امسال ۵۴ تیم امدادی و عملیاتی به مدت یک هفته برای مدیریت حوادث احتمالی وزش بادهای شدید و گرد و خاک در استان در آمادهباش کامل قرار گرفتند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی یادآور شد: همچنین در این مدت اقدامات پیشگیرانه توسط مسافران، کشاورزان، دامداران، عشایر و گلخانهداران انجام و این اقدامات پیشگیرانه سبب کاهش خسارات شد.
میرجلیلی گفت: میران خسارتهای وارده در بخشهای مختلف استان جمعآوری شده که به سازمان مدیریت بحران کشور منعکس خواهد شد تا با پیگیریهایی که صورت میگیرد اعتبار جبران خسارت به استان ابلاغ شود.